Ahojte zienky, potrebovala by som nejake pozitivne skusenosti na caje, bylinky, kvapky … aby menstruacia prisla skor o 1/2 dni 🙏 cyklus mam pravidelny 27/28 dni uz 17 rokov ako hodinky (s vynimkou ak som bola chora, vo velkom strese a samozrejme tehotenstvo) ale na dalsi mesiac ma caka dlha cesta lietadlom ( s prestupom viac ako 24 hodin) a naozaj pocas nej nechcem mat prave tie najhorsie svoje dni 🙈 velmi by som uvitala ak by zacali o 1-2 dni skor … Dufam, ze mate osobne skusenosti co vam pomohlo 🙂
Skôr neviem, ale oddialiť sa dá. Ja viem, že na citróny majú ženy rôzne názory, ale mne naozaj pomáhajú 🙂 Vychádzal mi menzes akurát na letnú dovolenku tak som si pred predposledným cyklom dávala citrón každý deň cca týždeň pred očakávaným menzesom a meškali mi 4 dni. Teraz to urobím znova a na dovolenke budem bez menzesu 🙂
Neexistuju čaje, ani bylinky, čo "zaručene pomôžu" menštruácia sa spúšťa hormónmi, čiže bud lieky od gynekológa (aj to nemusí pomôcť) alebo nič.
Také babské veci, ako červené víno, citróny a podobne, to je skôr vec náhody, ako by fakt pomohlo.
Ja mam jediní skúsenost, brala som Norethisteron, ale sú ženy, čo im vôbec nepomohol