Milé mamičky som zvedavá na vaše skúsenosti s prolaktínom a ako rýchlo sa vám podarilo otehotnieť od začatia liečby. ďakujem 😉 Momentálne mám tento problém.
ja som sa v tom case nesnazila otehotniet. ziadne velke testy mi nerobili, mala som vela anovulacnych cyst pravdepodobne z nadbytku prolaktinu...brala som agnucaston. aj vo zvysenej davke a postupne som zacala davku znizovat- menstruacia nebola uplne pravidelna ale podstatne lepsia nez predtym. do "normalu" som sa dostala po roku a prestala uzivat. odvtedy som mala pravidelnu menstruaciu, na preventivkach vsetko ok a bez cyst.
udajne by malo pomoct aj znizenie stresu, co sa nie vzdy da 😒
Ja mám s tým problém už od septembra minulého roku. Gynekologička mi dala akési lieky ale nezabrali, ale keďže sa už niekoľko mesiacov snažíme o druhé bábatko a stále nič tak som to začala riešiť radikálnejšie 🙂 Požiadala som o vyšetrenie krvného profilu a preto ma veľmi zaujíma kedy už konečne uvidím dve čiarky na tehotenskom teste 🙂
Ahoj, mne zistili zvysenu hladinu (hranica je 15 a ja som mala 78) v januari 2010.Predtym som sa od roku 2007 liecila lebo mi menstruacia striedavo meskala alebo nechodila vobec, zaberal mi duphaston, ale ked uz aj ten prestal byt ucinny, zistili mi ten prolaktin. Hned ma poslali na endokrinologiu, tam kym ma objednali (u nas robia len jeden den v tyzdni) presiel mesiac, vsetky vysledky som tam mala dobre, od nich ma poslali na magneticku rezonanciu tam som mala vysledky tiez v poriadku, naspat na endokrinologiu kde mi predpisal lieky,nazov si uz nepamatam ale pripravovali mi ich priamo v lekarni. zacala som ich uzivat v maji a o tri mesiace som mala prist na kontrolu. S priatelom sme otehotnenie nijako neriesili v tom case, kedze som nemala otehotniet tak sme si ani moc "nedavali pozor". Pri uzivani tych liekov mi menstruacia chodila ale nepravidelne. Na kontrolu na endokrinologiu som isla v septembri s tym ze tie lieky nepomahaju, lebo mi neprisla v ten mesiac vobec, naco mi doktor zvysil davku (predtym mi bral aj krv, hladina bola stale zvysena) a povedal ze by mi pomohla antikoncepcia, lenze tu som uzivat nemohla lebo predtym som pri jej uzivani mala zle vysledky krvi. Ale isla som teda ku gynekologovi, nech sa aj on vyjadri no a pri prehliadke mi nasiel malu fazulku na sone 🙂 Sam nechapal ako sa to tak rychlo mohlo upravit. No a o rok v juni sa nam narodil Alex, ktory ma teraz uz 3 roky. A odvtedy uz problemy s prolaktinom nemam, druhe babo sa nam podarilo na prvy sup 🙂 tak ti drzim palce nech sa aj tebe rychlo prolaktin upravi a rychlo otehotnies 🙂