Tie, ktoré ste si tým prešli a máte to už za sebou. Ako dlho vám trvala perimenopauza a v akom veku nastala? Mne teraz po 1x prišla menzes o 4 dní skôr a prvý krát v živote mám návaly horúčavy až pálenie v zadnej časti krku, hlavy a hornej časti chrbata. Je to veľmi nepríjemné. Už pol roka mi nafukuje brucho. Minulú menštruáciu som mala silnú a tak bolestivú akoby som mala rodiť. Krvácanie už nemávam 5 dní len 3 dní, ale za to oveľa silnejšie. Čítala som, že toto začína 1 rok pred menopauzy. No ak je to pravda keď teraz mám 45 to v 46.roku by som bola v menopauze. Priemerný vek je 53. Inde zas píšu, že perimenopauza môže trvať aj 7 rokov. Ja menštruáciu mávam zatiaľ pravidelne každých 28 dní aj ovuláciu, akurát dnes som vydesená z tých navalov horúčav a skoršieho prichodu menzesu o 4 dní. Mám až úzkosť a depku. Myslela som si, že to príde až po 50.☹️
@martinka13 A ako ste to zvládala psychicky. Aj ste pribrala?
@slnecnica777 toto je velmi individualne, aj vek aj dlzka perimenopauzy, aj priznaky. U kazdej inak. Mne sa skratil cyklus aj dlzka krvacania a to trva(lo) roky.
@simsalabim Koľko cca neviete vo vašom prípade?
Mne začala perimenopauza v 45r.teraz mám 46r.a je to čistá katastrofa tie návaly,potenie,výkyvy nálad a v poslednej dobe začína aj nespavosť. Cyklus mávam tiež pravidelný občas sa stane že dostanem 1-2 dní skôr ale bolesti mávam tiež mávam silnejšie a tiež 3-4 dni a koniec. V novembri som bola na preventívke mi kázala že mám len vydržať a že v menopauze budem až ked rok nebudem mať ms. Keď mám takto fungovať ešte zopár rokov mám sa načo tešiť.
Ahoj,no užívaj si,že máš cyklus pravidelne 28-dnovy. Mám 44r a posledné 4 roky cyklus v rozpätí 21-23 dní, výnimočne 25. Pri dĺžke 7 dní...no nič moc. Pokiaľ to neklesne pod 3 týždne,lekár s tým nechce nič robiť,je to vraj normálne. Vraj to u mňa na menopauzu ešte zďaleka nevyzerá 🙄 No hurá!
@slnecnica777 netusim… mam 54 a menzes stale 🤷♀️ A nastastie ma zatial netrapia ine priznaky, na ktore sa zeny stazuju (okrem spanku). Ale kratsi cyklus aj dlzku krvacania urcite tak 8-10 rokov.
Budem mat 45 a mam to od 42ky, ms mi chodí resp mešká 2 - 3 m, ostatné príznaky tu ani nejdem rozpisovať mám mala som snáď všetky príznaky. U mňa je zaujímavé to že niektoré príznaky trvajú pár týždňov mesiacov a ptm sa vytratia a zas sa vráti...
@slnecnica777 od vysadenia HAK pred 3 rokmi mi začal blbnut cyklus, MS mám cca 3x rocne. Mám 44 rokov. Na doporučenie dr. som sa vrátila k HAK, potiahnem do 50ky. Prist o hormony takto skoro nie je idealne.
Inak to máme v rodine, mamka aj jej mama mali posledny cyklus vo veku cca 45.
Baby uzivate dake vitaminy ?
@gaaaa No ja mám presne tie isté príznaky. Takže to môže trvať ešte dlho. Najhoršie zbadám tie návaly. Keď mám silne bolesti dám si flector ale na tie návaly už neviem čo si dať. Točí sa pri tom aj hlava.
@slnecnica777 Aj ja mám s tými návalmi problém.Dr.ze to musim len vydržať ale je to ťažšie ako som si myslela. Ja už ani neviem aké je to sucha vyjsť z bytu.
@gypsomilka ja som vyskúšala pár doplnkov, a začiatku pomohli a ptm už žiaden účinok
@slnecnica777 úplne v pohode. Nie, nepribrala som. Spočiatku som mávala tie návaly teola. Nič, čo by sa nedalo zvládnuť. Cvičím 4x do týždňa už niekoľko rokov. Mozno preto, to nejako nemá na mna vplyv. Prakticky jediná zmena je, že nemám menzes
@slnecnica777 mám 45 a menzes nemám už vyše roka. Žiadne iné príznaky nemám. Ja sa na toto obdobie života nemôžem sťažovať, the best ever..😊. Behám, športujem. Dávam si šumivé magnézium, kalcium a kolagén - pravidelne nepravidelne. Osobné si myslím že šport je pre toto obdobie života topka a hlavne ak nepomôže, určite neuškodí.
@slnecnica777 na navaly úžasne zabral kotvičník. Niekolko tyzdnov som brala 2x denne jednu tobolku a navaly úplne prestali. Kombinovala som ich s Menea vitamínmi od dr. Maxa.
Mám 48 a cyklus sa mi začal skracovať už pred 40. Žiadne iné príznaky zatiaľ nemám, menzes mám stále.
Mne to prišlo v 42. Teraz mam 44 a menzes som nemala už 2 roky. Pokiaľ nerátam 3x špinenie. Užívam si to 😀