Ako dlho trvá opuch kosti sánky?

simona966
11. dec 2017

Baby ak máte niektorá s týmto skúsenosť ... Dnes mi trhali zub mala som to veľmi zahnisane 😥 bolela ma aj celá sánka mám ju aj dosť opuchnutá ... Dali mi aj antibiotiká na zápal okostnice ... Chcem sa spýtať ako môže dlho trvať táto bolesť opuch kosti sánky ... Dnes som užila len prvé antibiotiká ???

petrao2
11. dec 2017

U mna to bolo cca tyzden kym antibiotika zabrali
nemas nic od bolesti?aspon na chvilku ulavit a vyplachovat casto

bramborienka
11. dec 2017

Ahoj,bohuzial asi ta nepotesim,ja som sa skoro tyzden trapila kym bolesto ustupili..dokonca som aj na cistemi rany bola:(nic prijemne.drzim palce nech ti je rychlo dobre

simona966
autor
11. dec 2017

Mám nejaké tabletky dúfam že záberu zatiaľ to tak nevyzerá 😥 najhoršia bolesť zuby ... A desi ma to že tu sánku kosť mám takú citlivú opuchnutu ani dotknúť 😥

miriam108
11. dec 2017

@simona966 Ahoj, viem ako ti je. Ja som mala panický strach zo zubárov. Vždy som to nechala zájsť tak ďaleko, že som šla spuchnutá so zápalom na pohotovosť. Antibiotiká mi zabrali tak na tretí deň aj opuch začal miznúť. Držím palce, skoré uzdravenie 😉

simona966
autor
11. dec 2017

@bramborienka
@bramborienka
@bramborienka s tým počítam len mám dosť opuchnutú sánku kosť na spodu a dosť ma to desi povedali mi že je to tým zápalom nemám sa plasit ?

simona966
autor
11. dec 2017

@miriam108 ďakujem veľmi pekne zuby sú najhoršia bolesť aspoň pre mňa zatiaľ 😥

miriam108
11. dec 2017

@simona966 určite. Radšej pôjdem rodiť ako bolesti zubov 😅

bramborienka
11. dec 2017

@simona966 aj pre mna veru..mne potom kazali aj vyplachovat(zda za mi,ze corsodyl) a caje som si bylinkove varila.
Skus dat tomu opuchu trosku cas.minimalne do zajtra vecera.ak by sa ti pohorsilo sla by som s tym k dr.ja som si tiez dlho vravela,ze to ma ma boliet,lebo vsak rana otvorena a hoji sa to a nakoniec som to mala zapalene.

simona966
autor
11. dec 2017

Ja to mám zapálené určite mne to povedali užívam aj antibiotikum na zápal okostnice takže asi musím len čakať zatiaľ som prvý deň len dneska od zákroku a od užívania prvých antibiotík . Ďakujem ❤

andulinne
11. dec 2017

vyskusaj si v lekarni vypytat flector na bolest. to je jedina vec co zabrala.

sandral
11. dec 2017

Flector a väčšina ATB nejdú dokopy a Flector je na predpis.
Corsodyl na vyplachovanie, príp. Tamtum Verde a po 24 hodinách by to už malo byť lepšie.

jeennyv
11. dec 2017

@simona966 skus vyplach glimbax som brala pri zuboch mudrosti, utlmuje na 8h bolest, je po zakrokoch a aj preliecuje..nne velmi pomohlo

ivetka_kamo
11. dec 2017

Vyplachovat s cajovnikovym olejom, veľmi rýchlo zaberá, sťahuje zápal a aj ranu rýchlo hojí, len by som s tým počkala, aby si si nevyplachla aj tu zrazeninu, čo sa musí spraviť, to potom amen tma s celým hojenim

ivetka_kamo
11. dec 2017

24 h po trhani sa nesmie vyplachovat

julma
11. dec 2017

Nalgesin jednoznacne

lukla12
12. dec 2017

Mne kazala zubarka 3 dni nevyplachovat kvoli zrazenine.Ale zazila som cistenie rany a vyskrabovanie hnisu az z kosti,ale vtedy sa mi neskutocne ulavilo.ATB zaberu tak po 3 dnoch,ak stale bude rana boliet,isla by som sa na vasom mieste ukazat zubarovi.A mne na bolest zubov najlepsie zabera ibalgin.Viem sa vcitit do vasej bolesti,drzte sa,snad to skoro prejde.

tova
12. dec 2017

Trhali mi nedavno zub ale nie hnisavy. Predpisal mi atb a ibuprofen 500mg. Ibuprofen som vzala len raz 250mg a viac ma uz nebolelo. Mozez ibuprofen brat par dni kym bolest neustupi.

barborky
12. dec 2017

Ak máš stále bolesti tak môžeš striedať každé štyri hodiny paralen 500mg a potom o 4 hod brufen 400mg. Na druhý deň po extrakcii vyplachuj curasept roztokom. Aj 5 x denne . Toto doporučujeme aj my našim pacientom.

emilia25
12. dec 2017

Mne nikdy zub netrha ked je tam zapal.najprv vylieci antibiotikami a az tak po tyzdni liecenia vytrhne.takze aj rana sa pekne zahoji a ked to citim dam si od bolesti tablety.a tych zubov uz mam fakt dole vela po 4 porodoch.este by som skusila vymenit lieky mne niektore co mi pred trhanim nasadil sposobovali riadne hnacky.tak sme ich vymenili.

silverrko
12. dec 2017

nezavidim ant zaberu aj za 2-3 dni tabletky od bolesti a minimalne tyzden liecenia a hlavne nechodit von fuuuuka😕

silverrko
12. dec 2017

na tu bolest nezabudni je lepsie ist skor s bolestou ako cakat....popripadne vymenit zubara ak ti zakrok u neho sposobuje bolest.👍 nie je zubar ako zubar

petranelkova
12. dec 2017

Aj tyzden. Bohuzial zuby su take, budes to musiet vydrzat

simona966
autor
12. dec 2017

Ďakujem vám všetkým za povzbudenie a za príjemné reakcie ... Bolesť už celkom ustupuje len ma trápi troška viac opuch ... Zubárka mi povedala že mám zápal okostnice preto mám antibiotiká mám aj opuchnutú sánku ... Som len vnútri neriskuje m vychádzať von idú sviatky nechcem aby sa mi to zhoršilo ďakujem ešte raz

silverrko
12. dec 2017

@simona966 😢 skore uzdravenie

lubka3232
12. dec 2017

aj ja so mala nedávno podobný problém. u mňa tak cca 2 dni, ale mala som pomedzi aj lieky proti bolesti a obklady. bolesť zubov je fakt "potešenie" :( a na opuch mi pomáhali studené obklady, prípadne biolampa

simca06022011
12. dec 2017

@simona966 opuch je normálny, ja som mala taký že normálne dvakrát širšiu tubcast tvare som mala 🙂 do týždňa prešlo. Vyberanie u mňa bolo komplikované takže bolelo ma to o mnoho dlhšie. Tiež som kvoli opuchu panjkarila.

lukasko12
14. jan 2021

@lukla12 no ja mam otvoreny zub no zlomil sa mi a teraz sa pri zube zacal robit hnis neviem co si na to mam dat ale dala som si paralen extra od bolesti zubou a hnis si vytlacam len mam strach ze ked prehltam tak hnis ide do celeho tela.

minyminy
17. máj 2021

@simona966 ahoj prosim ta, za kolko ti zacali zaberat Atb? Ja som dostala Augumentin 625 mg .. teraz mam uzit 4 tu tabletku cize 24 h .. a zatiAl ziadne zlepsenie ;( tiez mam opich pod kostou akoby na manlu sa mi to supustilo.. a nemozem ani usts poriadne otvarst.. pri prehltani ma boli :(

lavra1000
26. dec 2022

@sandral dobrý deň mohli by ste mi poradiť 21.12 som bola u svojho obvodného zablpmboval mi zub hneď nato na druhý deň začal bolit 3dni ale uz neboli mam to len opuchnuté a bolesť je len trochu pri zaklopkani alebo na dotik zuba nevim ci mam ísť na pohotovosti štím či nie vi jeto normálne po blombovani zubári terás obvodiaci neordininu keďže sú vianočné svitky len pohotovosť a tam sa bojím ísť za každú radu budem vďačná

patrik14784
13. apr 2023

Potrebujem poradiť.Bol som u zubarky pred cca 3 týždňami lebo som mal strašne bolesti. Zistil som že som mal zápal okostnice,vybrala mi nervy a dala tam vložku, potom po týždni som ku nej prišiel lebo som mal silné tuhé bolesti ,ktoré sa nedali zastaviť tak mi to ešte raz skontrolovala a dala ďalšiu vložku a flector aby ma to nebolievalo moc, no a potom mi po čase došiel ale našťastie mal oco kontakt s lekárom, ktorý mu mohol prepísať flector ešte raz, no len flector už pomaly dochádza a stále má bolieva ten zub len iba dakedy potrebujem fakt poradiť čo mám robiť.