Ako dlho ste čakali na konizáciu?

misulik1310
28. sep 2023

Ahojte baby na konci jula som sa dozvedela ze mam hsil cin II bola mi planovana operacia na zaciatok septembra ale ochorela som dnes som mala mat dalsi termin no som znova chora a zase musim cakat q mam taky hrozny strach ze sa to zhorši kym dostanem dalši termin mozno na konci oktobra.. najde sa neaka ktora dlho cakala a bolo to ok ?

katinka71
28. sep 2023

tak ja som mala hsl cin IV cakala som od decmbra do konca februara na prvy volny termin

misulik1310
autor
28. sep 2023

@katinka71 tak snad to bude ok ... a aka je ta konizacia vlastne su potom bolesti ? Ako dlho ste sa zotavovala ?

demodun
28. sep 2023

@misulik1310 čakaciu dobu si nepomatam. Bolo to dávno. Rekonvalescencia v pohode, po 2-3 týždňoch som išla do prace. Žiadne bolesti, mne krcok akoby opalili laserom.

nikha2809
28. sep 2023

Ja som myslím dva alebo tri mesiace čakala na zákrok.Bolesti som potom nemala, ale poctivo som ležala ako mi dr.kazala.Znama zo sídliska bola na konizacii tiez a po ňu bola sanitka po pár dňoch, lebo veď sa cítila dobre nič nebolelo, tak vyriadila celý byt a strašne sa rozkrvacala

saska.j
28. sep 2023

Mne robili operáciu do mesiaca cca

peja65
28. sep 2023

Ja som bola na opakovanej konizacii,resp už amputácii krčka. Termín prvej konizacie (pred 8rokmi) som mala do mesiaca od biopsie. Druhej konizacii nepredchadzala biopsia, dali mi termín hneď po skončení ms (tiež do mesiaca). Termínu operácie samozrejme predchádzali cytologie,liečba ATB a cipkami,ale keď výsledky opäť neboli ok tak to šlo uz rychlo. Rekonvalescencia pri prvej bola rýchla, na druhý deň som už behala okolo 10 mesačného dieťaťa,spinila som krátko,ms prišla načas. Po druhej,ktorá bola pred týždňom som bola trošku viac ubolena,také kŕče ako pri ms, spinenie viac, ale nie až ako pri ms. Ale mne to robili trošku inak ako je bezny postup. Na druhý deň ma pustili,tretí som už nakupovala,riešila deti a štvrtý som už varila a riešila aj domáce práce. Stále spinim aj týždeň po,ale som ok. Čakám na výsledky 🙏

marca12
28. sep 2023

@misulik1310 Ja som mala termin do mesiaca alebo dvoch od nalezu. Rekonvalescencia bola super. Trosku take pichanie a krce ako pri menstruacii,ale ozaj len slabe,nic neznesitelne. Lieky som mala len po operacii,potom som si na bolest nic nemusela dat. Spinenie bolo slabe a uz na druhy den som normalne fungovala,ale samozrejme som sa setrila,snazila som sa lezat tak ako kazal lekar.