Zdravím. Viem každý to má individuálne ale tak v priemere ako dlho sa žena zotavuje po cisárskom? Budem vedieť v ten deň zájsť aspoň na WC? Bude to dobré po pár dňoch? Mám strach ako budem zvládať malú totiž budem na ňu sama keďže priateľ robiť musí.
Kazdy inak.ja som Po cisarskom Po 5 dnoch normalne Starala o domacnost, Po vaginalnom 2 mesiace rekonvalescencia
Ahoj,po porode budeš na jis a na ďalší deň potom na izbe. Snažila som sa čo najviac chodiť. Aj cez bolesť. Keď som ležala,tak ma bolelo vstať, preto som radšej stála alebo sedela. Keď ma prepúšťali na 5.den, bolo to ok a o týždeň keď mi vybrali stehy, tak som sa mohla hýbať, ako keby som ani nerodila. Mohla som sa zohnúť, cupnut si. Ani so vstavanim z postele nebol problém. Nič ma nebolelo.
To je velmi individualne, za mna, cisarsky bol hrozny prve dva dni. 24 hodin som lezala na sestonedeli (u nas v porodnici sa nehcodi na JIS), potom ma postavili, skolabovala som v sprche, nechali dalsich 12 hodin lezat potom som ich presvedcila nech mi vyberu kateter aby som bola nutena chodit, vtedy mi aj doniesli syna uz na stalo. Nebudem klamat, bolelo to, ale kazdym krokom menej a menej, domov ked sme prisli tak som fungovala viac menej normlane a bez bolesti, jedine co som spala s dvihnutym rostom asi este dva tri tyzdne lebo mi bolo nepohodlne vstavat z rovnej postele. SC bola v pondelok v piatok som uz doma vysavala. Po stetonedeli som uz cvicila, o tri mesiace sim behala a posilovala brucho, ani som nevedela o ziadnej operacii. Stehy som mala vstrebatelne, nic nevyberali. Za seba poviem, neviem ako daleko mas do porodu, ale je to viac casu, hyb sa, cvic, posiluj svaly, budes ich potrebovat. Ja som 9 mesiacov lezala, vela probrala a moje telo ma sklamalo.
Kamosky co mam, vsetky mali hrozne vaginalne porody, dhe, tazke, potrhane az za usami, nevedeli fungovat normlane velmi dlho - ale aj toto je samozrejme individualne.
Ahoj určite ťa nechajú 24h ležať potom ta začnú stavať na nohy. Ja mam prah bolesti vysoký a predpokladala som ze to dám 😂 ale dala som si kolečko okolo postele a už som zasa ležala na infuske bolelo to ako... Ale po infuske a par hodinách už som to zvládla. A potom ideš na normálnu izbu tam som trénovala co sa dalo postaviť sadnúť postaviť sadnúť a stále dokola alebo som stála a prechádzala sa. A cca 2-3 deň už to bolo celkom OK. Mne spravil zle spinal bolel ma hrozne chrbát ani malú mi nenechali okúpať lebo som sa triasla a to ešte aj doma. Ale rana nebolela celkom normálne som fungovala pri malej aj som si začala pomaly upratovať variť ale u každej inak.
Ako kto. Moja kamaratka vstala po cisarskom na druhy den, nabehla do sprchy a uz skakala cela vysmiata okolo dvojciat. Ja som bola 3 mesiace KO. Nemohla som cvicit 6 mesiacov na brucho vobec. ... no katastrofa. Ale nepoznam moc zien ktore mali take "stastie" ako ja. Inak rozdiel medzi mnou a tymi co mali rychle hojenie boli stehy. Baby mali samovstrebavacie a ja som mala vytahovacie - ktore sa mi zapalili. Mozno aj to, na to malo vplyv, ze sa mi cele tak zle hojilo.
Najhoršie sú prvé dva dni, teda, najhoršie bolo sa po celom dni postaviť, potom sa rozhýbeš a každý deň bude lepšie a lepšie. Ja som po 5 tích dňoch keď som prišla domov normálne prala, upratovala,behala okolo malej.
mám za sebou dve sekcie, jednu v celkovej narkóze, druhú so spinalom - obe ráno o deviatej - pri oboch som sa večer musela postaviť a ísť si umyť zuby.. na druhý deň som šla z JIS na normálnu izbu.. po celkovej som sa nesmela ísť osprchovať, po spinale ma sestrička hnala do sprchy a vyumývala chrbát (bol to inak úžasný pocit, myslím sprchu ako takú).. v prvom prípade som šla domov na ôsmy deň, v druhom na piaty.. z celkového zotavovania - po plnej narkóze som bola cca mesiac "mimo", veľmi unavená, ubolená, večer s teplotou, klepala ma zima.. po spinale som hneď fungovala relatívne v pohode 😉 držím prsty 💕
Ja som mala akutny cisarsky..takze mi dobre nebolo 2t. Na 3den wc. Do 3m od cisarskeho,som sa odhodlala a pravidelne chodila behavat...sovtedy ma pobolievala jazva. Po prirodzenom porode do 2t som bola ok. 🙂 A nemala som problem na wc.
Mňa po cisárskom, bola som v celkovej anestézii, na druhý deň posadili na posteli, kus som mala kolotoč v hlave ... rozchodila som sa a viac nič, sestričky sa za vlasy chytali, že mám ležať, oddychovať atď., po prepustení z nemocnice som normálne fungovala, žiadne bolesti, komplikácie, nič ... možno to bolo tým, že som musela fungovať, muž bol od rána do večera v robote, nikoho blízkeho, kto by mi pomohol, som nemala.
Ako pisu u každej je to individualne 😊 v Ke kde som rodila akútnym stvaju ženy uz po 12 hodinách.. Prve vstavanie masaker cez plac.. Rodila som večer o 9, rano ma uz postavili na nohy.. Este v ten den poobede som bola na wc.. Na druhy den som sa snazila rozchodiť.. Každým dnom to bolo lepšie a lepšie 🤷♀️ ale zas doma by som to sama osobne nedala.. To zohynanie pri malom mi dalo zabrat ale snazila som sa všetko robiť tak aby to bolo co najmenej bolestivé 😊
Ja som mala cisarsky na Antolskej. Po 12 hodinach ta postavia. Musis si ist umyt pomozu ti. A potom je dobre chodit co najviac nech to rozchodis. Teda mne to pomohlo. Uplne zotavenie mne trvalo dlhsie. Ale je to fakt individualne. Mne trvalo mesiac kym som fungovala v pohode a mohla som si lahnut aj na brucho ale ja som velka citlivka. Drzim palce
ja mám za sebou tri sekcie, najhorší je prvý druhý deň, potom sa už dá. Treba to rozchodiť, sestričky ti pomôžu. Pre mňa bola najťažšia prvá sekcia, to bol dosť šok, pri ďalších som už vedela čo bude, tak som na to bola psychicky nastavená a to mi pomohlo, a takisto doma, napr. pri tretej dcére manžel bol v práci a ja som musela zvládať všetky tri aj domácnosť ale všetko ide keď musíš, neboj nič, dá sa to , my ženy čosi vydržíme👍
U nas v nemocnici ta postavia po 24 hodinach inde aj skor po 12 tich. Ja ked som sa prebrala z narkozy okolo 12tej( sekcia bola o osmej rano)tak som sa skusala otocit a dostat k telefonu🙂)) ale nedokazala som to. Skusala som pomalicky sa tam drmkat v tej posteli a slo to velmi pomaly. Aj kvoli vsetkym tym hadickam a monitoru.Na cikanie mas kateter, ja som mala aj dren. Asi hodinu som na tom pracovala a bola to teda bolest. Potom uz postavenie ok, narocne ale da sa. Mne sa strasne tocila hlava a bola som velmi zadychana. To bol jediny problem bolest sa dala vydrzat. Potom som dostala 2 transfuzie krvi a plazmu a uz to bolo super. Pomalicky som si chodila taka skrcena aj malu som udrzala vsetko som si robila okolo nej.
Za mna znesitelne zazila som uz aj horsiu bolest.
Asi naozaj kazda inak. Po 12 hodinach wcko a po 24 decko (2x tak isto). Doma po 5 dnoch som uz fungovala uplne normalne.
Individuálne. Prvé dni som nemohla zakašľať ani kýchnuť, lebo aj to spôsobovalo bolesť. Druhý deň som horko ťažko prešla k umývadlu ohnutá. Asi do dvoch týždňov som už zvládla chodiť vystretá, do mesiaca bolesti počas chôdze prešli. Som vyše roka po sekcii a veľmi málo kedy sa stane, že tú ranu ešte cítim.
Ja som sa postavila po 6 hodinach. Povedali ze ma prelozia z JIS za malým na normálne oddelenie, keď sa postavím a prejdem do sprchy. Takže motivácia ako sviňa...rodila som 23:15, niečo pred polnocou ma doviezli na JISku a o 6 už má dávali hore...🤦♀️ neviem asi mali chaos v datumoch tým že som rodila pred polnocou a brali to tak ze "včera" 🤦♀️😂
Akože...bolo to drsne ale nejak som to zvládla, pýtala som si infuzku od bolesti a cikat som chodila už v ten istý deň pretože od rána som normálne pila vodu. A cikala som postojačky v sprche bolo mi to pohodlnejšie ako na WC sadať a vstávať. Ale keď mi doniesli malého...mala som u riti všetku bolesť, kľudne by som to dala znova...
A tiež mám doma staršieho a muža furt v robote...mama aj svokra boli v karantene takže som fungovala sama od prvého dňa doma. Nejako to šlo. Starší (4r) mi pomáhal zdvihal keď mi niečo spadlo a podával...kupal večer muž.
Na piaty deň po pôrode som šla sama s kočíkom a 2 deťmi k pediatricke (mam to asi 300m), do lekárne, do obchodu pár metrov od domu...A kočík ťahala po 5 schodoch hore aj dole...A šlo to nejak...ani neviem ako. Po dvoch týždňoch som už vodíka staršieho s kočíkom do škôlky ako nič...po mesiaci normálne sex aj všetko...po sestonedeli už som zľahka cvičila. Takže záleží...
Akože teraz som pol roka po, a ten previs tam dole si trochu necítim ešte stále ...A je to brucho ešte také divné, ale nijako ma to neobmedzuje v ničom. Jazvu mam tenucku a peknú, natierala som ju okamžite ako mi to odlepili olejom Salubelle a krásne sa to zahojilo.
Inak za mňa...sekcia u Zahumenskeho v Ružinove...kedykoľvek.
Dievčatá, ja vás obdivujem, naozaj! Ja som po akútnej sekcii akože dobre, chodila od druhého dňa, ale prvý mesiac som bola KO. Čo spadlo na zem, smola. Čo bolo vyššie ako moja hlava, nedokázala som načiahnuť ruku, lebo mi šklbalo brucho. Prvý týždeň doma svokra, druhý mama, ďakujem doteraz, varili a prali, potom už som ja. Muž mi pomáhal napr. aj do vane a z vane, prvé dva týždne obuť si ponožky... mala som dojem, že mi utrhne brucho pri týchto pohyboch. Možno to bolo aj tým, že som mala po dvoch týždňoch od pôrodu znova operáciu, keďže sa mi nečistila maternica a všetko zostávalo dnu, znova v celkovej, ale neviem, či to bolo tým, tento druhý zákrok mi prišiel malina oproti pôrodu a aj ma vlastne v ten deň pustili večer domov. Každý deň lepšie, to je pravda, ale začala som fungovať "tak normálne" asi po dvoch mesiacoch a ako "pred pôrodom" som sa cítila až takmer po troch mesiacoch. Je to naozaj silne individuálne - a to si nemyslím, že som nejaká extra citlivka, lebo som odmietla tabletky do bolesti po troch dňoch v nemocnici, lebo ma to brucho naozaj nebolelo, len ma ťahalo neskutočne.
Ja mam po 2 sekciách v priebehu 2 rok.prva,bolo to všetko nové,všetko neznáme a veľký strach...všetko prebehlo v poriadku a po 12hodinach som šla po svojich na WC do sprchy a každým postavením z postele to bolo lepšie.po prvom som bola tak asi cca po 3tyzdnoch života schopná sama so sebou aj z bábätkom🥰druhý to bola jazda😍druhé zotavovanie bolo oveľa rýchlejšie keďže som bola už na dve deti sama všetko išlo tak nejako rychlejsie🤩držím palce
Neboj prvý deň na záchod ísť nebudeš musieť, lebo budeš mat zavedený katéter. Na druhý deň ta pomaly postavia z postele. Ja som musela prejsť k umývadlu a umyť sa. Preložili ma hneď na normálnu izbu a malého som si hneď vypýtala k sebe. Vstavanie z postele bolo najhoršie, ale dalo sa. Inak som sa prechádzala v nemocnici s kočíkom po chodbe a snažila sa to rozchodiť. Na tretí deň má pustili s tým, že na ďalší deň len prídem vybrať svorky z brucha. Keď som prišla domov tak som normálne fungovala, hneď v ten deň vysavala atď. Akurát prvý mesiac som sa vyhýbala tomu, aby som nezdvihla niečo ťažké.. no a prve 3 mesiace máš prísny zákaz športovať. Inak je to ok, neboj budeš normálne fungovať
mňa oba razy po 12 hodinách postavili, vzali do sprchy. Potom som už vedela normálne zliezť z postele, ísť na wc, prejsť sa po chodbe. Po prepustení som fungovala normálne.
ja som mala cisar…prvych 24h mas kateter takze na wc nejdes…po 24h ta postavia a pomaly si prejdes na wc..ja som na ten dalsi den uz normalne fungovala aj malu som mala stale pri sebe..dokonca som si klakla aj ku kufru…vela zien place a nemoze chodit a babatko maju aj na 4-5den…
Ahoj. Po sekcii by si mala lezat 24hod.na JISke takze v ten den wc asi nie.ale druhy den ta pomaly postavia na nohy a ak budes vladat, daju Ti aj babatko. Doma sa potom pomaly zotavis.kazdej to inak trva.mna po 1 sekcii dost "rezalo "brucho, po 2hej uz ovela menej kedze nervy v tych miestach uz neboli citlive. Drzim palce ;)