Ako dlho sa môže čakať na samočistenie?

nanka888
3. dec 2021

Ahojte baby, vedeli by ste mi prosim poradit? Som po Ivf, v 8 tt mi zistili ze plod sa vobec nevyvija, vlastne v 6tt prestalo. Teraz v nedelu to budu 3tyzdne co som si vysadila lieky a cakam aby sa spustilo samocistenie ale nejak sa to nechce rozbehnut. Plod tam nemam len prazdny gestacny vak, cca tyzden spinim a dnes v noci som mala slabe krvacani a bolesti ako pri ms, no teraz uz zase nic.... Baby ktore ste boli podobne...ako dlho sa moze cakat aby sa to spustilo? Kyretu som sa chcela vyhnut ale neviem do kedy mozem cakat. 😔

bolarazjedna
3. dec 2021

Skus zavolať svojmu gynekogovi, že stále nič po 3 týždňoch, on ti povie, či sa ešte môže počkať. On ti dá najlepšiu odpoveď.

Tuná píšu baby, že čakali aj 4 týždne, no čím dlhšie, tým je väčšie riziko infekcie a sepsy, není to žiadna sranda.

Ja som 10 dní po vysadení liekov nemala žiadne ani len spinenue, kvôli tomu doktor ma hneď na ďalší deň vybavil kyretáž. Ono to není až také strašné, 15 min, u mňa aj sestričky a celý personál boli veľmi taktne a milé, apo fyzickej stránke naozaj po 1 dní si úplne fit, duša sa ti bude hojit dlhšie. (ja som mala tiež prázdny gestacny vacok a kyretáž som mala v 11.tyzdni). Najhoršie na kyrete je, že potom sa ma čakať s ďalším snažením.

kiki68
3. dec 2021

@nanka888 mala by si ist ku Gyn a spravit usg. Lebo ked iba porastie ten gestacny vak, tak to musia vycistit. Tam to telo inak nevyluci. Tiez mozno pichnut oxytocin a nejake nospa a skusit to nastartovat tak. Ale ja by som to radsej dala vycistit. Ved to uz mas velmi dlho

emalka
3. dec 2021

Pripajam sa k babam, cim dlhsie sa bude cakat kym to vyriesit telo same, tym vacsie riziko zapalov a inych neprijemnych komplikacii :( Kyret mam za sebou, je to velmi rychla procedura a aj sa z nej rychlo fyzicky zotavis.

nelca0510
3. dec 2021

@nanka888 6 tyzdnov max. Ja som tak čakala ale nevycistila som sa úplne a aj tak som mala kyret.