Ako často sa sprchovať po pôrode?

simonaluk
12. feb 2022

Ahojte baby tak už to mám za sebou včera som porodila ,, možno trochu hlúpa otázka ale tak spýtam sa ....
Ako často by sa malo chodievať do sprchy po pôrode ja som tam bola dnes už 8 krát a chystám sa zas ,, neviem či je to ok alebo až moc .....budem čakať na rady od skúsenejších vďaka 😃😊

kate_cs
12. feb 2022

@simonaluk ja som chodila tak často ako to išlo. Po každej návšteve toalety som išla a oplachla ranu čistou vodou. Určite ti to neublíži. Skoré zotavenie želám 💪🏻

sekerka18
12. feb 2022

@simonaluk ahoj 😊😊 gratulujem srdečne. A čo sa týka sprchovania. Ja som bola v sprche stále keď som šla na malu (bola som uasita až po zadok 🤣) a veľa som sa potila takže aj mimo toho.

petulda333
12. feb 2022

Gratulujem. Ja som bola asi 5x za den

sapetka
12. feb 2022

Stale po potrebe

simonaluk
autor
12. feb 2022

@sekerka18 ďakujem pekne 😊....
Už keď sme pri tom siti ako dlho to bolí alebo ako ja som zošita ani neviem na koľko sila má asi 10 minút.... včera ešte ok dnes ešte horšie ani sadnúť nijak ani ležat poriadne,a po sprche to boli ešte viac :/

babulkomale
12. feb 2022

@simonaluk len si natieraj nohy, mne raz v zivote praskla koža na pate a to prave v porodnici, z casteho sprchovania, nedostatku casu na udrzbu 😃 a chodenia naboso, lebo mi bolo horuco stale. Mala som predcasniatko a bola som tam dlho tak preto...

majka1921
12. feb 2022

@simonaluk ja som rodila v lete, cize v sprche som bola non stop :D na bolest sitia odporucam Rosalgin (rozrobit prasok a oplachovat zvonku), resp. Cicatridina sprej, alebo mast.

lenka7875
12. feb 2022

@simonaluk to poznám ja som bola nastihnuta po zadok🤦‍♀️. Malý obvod hlavičky 35 cm anibalom som pyšne nacvičila 28 cm a myslela som si ze to stačí viac som už nestihla 🙂😉.Rana ako krava bolelo ma to 6 tyzdnov. 6 tyzdnov som si sadala na niekolko krat s plačom a to som mala na leňoške ešte dve deky. Menej to prestalo bolieť keď mi začali štychy vypadávať sami držím palce na rýchle zotavenie 🙂.

evkamotka
12. feb 2022

Sprchovala som sa aj 15x denne. Rovno som v sprche aj cikala, aby sa zriedil moc a nestipalo ma to

simonaluk
autor
12. feb 2022

@majka1921 a asi po akom čase budem cítiť zo spodu že je som to už zas ja či to už bude také iné ?

fiafia
12. feb 2022

@simonaluk gratulujem ❤️ ja som sa sprchovala po wc a ešte pár x navyše 😁 sedieť som nemohla dva týždne, stehov som mala zopár ale prečo to tak bolelo mi nikto povedať nevedel 😑 mne pomohol starý dobrý repík a vetrať koľko sa dalo.

petulda333
12. feb 2022

@simonaluk ja som sa tak citila uz na druhy den. Aj hned po porode mi bolo tak,akoby som nerodila ani

20erika07
12. feb 2022

@simonaluk gratulujem 🍀❤ ja som bola v sprche vzdy ked mi bolo treba cikat, bolelo to tak menej

qwer2019
12. feb 2022

Ja som chodila ako to len šlo, keď dieťa nechcelo spať, niekomu som ho dala. Ja som bola pečená varená, hlavne po prvom pôrode. Po druhom to už nebolo také jednoduche

cecilia29
12. feb 2022

Gratulujem ...prve dni určite po každej návšteve wc , a aj neskôr veľmi často. Budeš cítiť podľa toho ako sa ti budú hojiť rany

kate_cs
12. feb 2022

@evkamotka ja tak isto. Toto bola najcennejšia rada, ktorú mi kamoska dala. Že mám cikať rovno v sprche a hneď sa opláchnuť vodou. Mala som obrovské poranenia, často som sa sprchovala aj po príchode domov.

sandra151
12. feb 2022

Kúp si Dermo chlorophyl sprej. Krásne to zahojí ranu ;)

majka1921
13. feb 2022

@simonaluk to je velmi individualne, tazko povedat. Hlavne dodrzat hygienu poporodnych ran - sprchovat a vela vela vetrat, plus pouzit nejake tu odporucane produkty a nezabudat oddychovat a tesit sa z babatka 🙂 mne po prvom porode trvalo zotavenie dlhsie ako sestonedelie, po druhom do 2 tyzdnov ok. Drzim palce!

elizabet173
13. feb 2022

@simonaluk je to individuálne, ja som bola šitá minimálne, iba tri stehy, sedela som už v pôrodnici na tretí deň, cítila som sa tak, ako pred tehotenstvom hneď po príchode domov, iba naĺiate prsia boli rozdielom. Blahoželám k drobčekovi a držím palce, aby si bola čím skôr fit aj ty.

ada85
13. feb 2022

Ahoj ja som sa tiež po porode sprchovania po každej potrebe, používala sprej cicatridine a sedela na obyčajnom detskom kolese na plávanie

katka1389
13. feb 2022

@simonaluk no mne to trvalo dva tyzdne ked som si mohla sadnut bez bolesti....ale každa sme ina ....

ankare
13. feb 2022

@simonaluk gratulujem! Sprchuj sa tak často, ako to cítiš. Ja som cikala vždy do sprchy. Držím palce!

maryah
13. feb 2022

@simonaluk ahoj a gratulujem 🥰 Ja som bola v sprche po každom použití wc a okrem toho som mala uvarený repíkpvý odvar a aj tým som sa oplachovala.