Ahojte 6 rokov som zila v zahranici pred rokom ako som sa vratila som 1krat v zivote dostala mykozu. Nepomohli mi velmi capiky ani probiotika az wobenzym kt. som si sama nastudovala. Rok bol pokoj. V lete som ju mala zase dr mi dala dala dalaciin krem uzivala som zas wobenzym plus probiotika. Pomohlo. V sepetembri som zas dosla k mykoze neviem ci preto, lebo som si zabudla kupit probiotika a neuzivala ich za 2 tyzdne. Zase som douzivala dalacin pomohlo. Dr ma vysetrila iba cez tel dala mi macmirror500 kt som ani nerozbalila.Dala som si aj wobenzym. Pred tyzdnom som bola chora zase som zabudla uzivat probio brala som antibiotika a mykoza zase spet. Macmirror som teda rozbalila uzila 3tiu tabletu zlepsenie vidim no nie vyriesenie problemu. Uz uzivam zas probiotika oreganovy olej wobenzym. Zatial zazarky nevidim som prekvapena lebo wobenzym
Mi pred rokom pomohol sibnutim prutika.Zajtra planujem zavolat dr co Vam pomaha na mykozu?ja mam este alergiu na mlieko plus histamin moze to mat nieco spolocne?? Dakujem
To ze vynechanie sladkého pomáha....už bolo tuším niekde vyvratene.
Mne zaberá z Doterry namiešaná vlastná zmes- vaginálny olej, ktorý obsahuje čajovnik, oregano, kadidlo a podobne, dávam to aj na tampón a dnu, aj na intímku kvapkat a aj zvonka natierať. Nasla som recept v nejakej učebnici, skúsila som, pomohlo. V tehotenstve som s tým mala problém, zabralo
V prvom rade bavlnene spodne pradlo, neumyvat sa 'az tam dnu' ale to zrejme vsetko vies. Jasne, ak si chora, a mas atb tak bez probiotik mavam rovnaky problem.
Ten Macmirror mi zvykol zensky davat ked som prisla s rovnakym problemom a hned samozrejme bral aj stery. Vacsinou sa to tym aj vyriesilo a dalsie lieky nebolo treba, ale teraz mam napr. GynoPrevaryl doma preventivne ak by sa nieco objavilo.
NO a este samozrejme sex... staci ze ma partner problem a mas ho aj ty, resp si ho odovzdavate. Urcite treba ist na stery a podla toho sa zariadit.
Ja som zila niekolko rokov v zahranici a casto sa mi objavovala mykoza hlavne kvoli tangacom (ved to bola velka moda) a kvoli tomu ak som ochorela (fakt stacila nadcha, herpes na ustach a ta oslabena imunita mi to sposobila). Cize doma som sa vzdy dala vysetrit, a mala som aj preventivne nejake lieky lebo teda v UK sa spoliehat na ordinovanie podla priznakov a knihy.... bola som unesena....
@katkaseiner tangace mam aj ja tazko si viem bez nich to predstavit:(nejde mi do hlavy to, ze cely zivot nic a teraz zrazu. A veru nevadili mi ani ant, mokre plavky,ci tanga. O probiotikach som iba citala v casopise..:(
@diaszoky aj mne to dlho trvalo sa ich zriecť ale zriekla som sa ich. Aj manžel zhodnotil že žiaľ vekom je telo náchylnejšie na všetko .. v 20ke som mohla spať na letisku na dlážke, okrem nachladnutia mi nič nebolo, teraz by z toho boli aspoň 4 diagnózy...
@diaszoky na mykozy lepsie zaberajú antimykotika, dalacin je antibiotikum..macmiror je dobry aj na mykozy ale prevazne tiez skor na bakteralne infekcie...mne najlepsie zabral lomexin cps zospodu a imazol popr. clotrimazol krem zvonku.. a po dobrati lomexinu vag.probiotika gynoflor tyzden a potom kludne dlhodobo dvakrát do týždňa...a peroralne probiotika pearls yb... je to však boj na dlhé trate často je problém s imunitou pri opakujúcich mykozach to treba riešiť aj s imunológom..
Mne kombinácia čípok na predpis od gyn. a Wobenzymu zabrala. Ako si tie enzýmy dávaš? Koľkokrát denne a koľko tabletiek? Lebo ja odkedy užívam, tak som nemala problém, žeby sa mi to vrátilo, preto je to také zvláštne podľa mňa. A tiež je vraj dobré aj obmedzenie sladkého a teda bavlnené prádlo ako tu zaznelo.
@diaszoky Snažím sa jej predchádzať. Cukor a sladkosti takmer nekonzumujem, ozaj v úplne minimálnom množstve a len výnimočne. Snažím sa žiť zdravo, otužovať sa, zdravo sa stravovať, antibiotiká som nemala ani nepamätám, posledných desať rokov určite nie. Ak som na kúpalisku, pri vode, keď vyjdem z bazéna, prezlečiem sa do suchých plaviek, nosím bežne aj troje. Možno sú to blbosti, možno náhoda, ale mala som ju raz v živote práve po antibiotikách, keď som neužívala probiotiká.