Ako a kedy vám prišli na PCOS - vaše príbehy a skúsenosti

motivujsadnes
3. jan 2022

Zdravím vás mamičky. Ako a kedy vám zistili diagnózu PCO. Ale ste malo príznaky. Ja som prekonala MA, keďže otehotnieť mi trvalo dlho, (skoro 2 roky) a skončilo to takto, hľadám možné príčiny. Moj cyklus je nepravidelný, a mám aj akné, aj nejaké chĺpky na miestach kde by byť nemali a podobne. Čakám na termín na endokrinológiu. Ale obavám sa práve PCOS. Ďakujem za odpovede.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
motivujsadnes
autor
3. jan 2022

@bambulienka25 a máš detičky ?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
natalis1998
3. jan 2022

@motivujsadnes meno pred polrokom povedal lekár že mám pcos respektivne že moje vaječníky sú skôr polycysticke. V podstate niekedy mam cyklus tak do 35 dni inokedy aj 60 dni… mne povedal že keď budem chcieť otehotnieť inofolic a keď nie tak umelé oplodnenie.
Ale úprimne poviem že som mala obdobie keď som brala duphaston, a vtedy som mala cyklus 28 dni len neviem či sa to môže brat aj keď chce že a otehotnieť,ale najradšej by Som sa k tomu vrátila

terry658
3. jan 2022

@motivujsadnes mne túto diagnózu povedal doktor pred 9 rokmi. Mala som 20,bola som čerstvo vydatá a dosť šokovaná. Tak som skončila s medicínou a pustili sme sa do plánovania rodiny.
Priznaky asi chĺpky aj tam kde by ich človek nečakal, cyklus ako eskimacka. Ale odkedy som prešla na diétu tak sa cyklus krásne upravil. Takže asi bude pravda, že je to o strave a váhe.

allie458
3. jan 2022

@motivujsadnes moj doktor mal podozrenie a chcel mi dat na to antikoncepciu, potom mi urobil hormonalny profil (pred a pocas menstruacie) PCOS sa nepotvrdilo. Mala som len nizky progesteron ale androgenne hormony v norme. Brala som duphaston 3 mesiace a samozrejme vtedy super cyklus, teraz uz budem mat mesiac po tak uvidime ci to nieco pomohlo. Na endo mi zistili hypothereozu, doktor velmi chvalil ze to riesim predtym ako chcem mat dieta lebo ze to casto sposobuje problemy. Dúfam ze ti to endo pomoze ono tieto veci idu ruka v ruke.

azurova99
3. jan 2022

@motivujsadnes mám pco.od.prvej kontroly u gynekológa cca v 18 rokov kvôli nepravidelnej ms, nijako sa to neriešilo až keď sa nepodarilo druhýkrát otehotnieť prvýkrát bez problemu

karem21
4. jan 2022

@natalis1998 môže sa brať, dokonca ho veru zeny aj na "udržanie" v trhu, ja som ho brala takisto kvôli pravidelnemu cyklu a dnes som už 8 tt 🙂 brala som ho pol roka spolu s macou a femibionom. ŠŽ mám v poriadku ale endokrinologixka mi predpisala metformin vraj na zlepšenie činnosti vaječníkov

azurova99
4. jan 2022

@natalis1998 ja som brala tiež, a teraz som v 31 TT,rok sme sa snažili pri prvom len mesiac, jeden mesiac som brala kombináciu celostibegit ovitrale a duphaston mesiac pauza a vtedy ak zabral

nerienpagan
26. júl 2022

@motivujsadnes ja som mala problem uz od 1. menstruacie (v 14tich), hlavne s intenzitou a dlzkou, skoncila som hospitalizovana na transfuzii, tyzden riesili ako zastavit krvacanie. robili testy ale kedze hned nasadili hormonalne lieky bez ktorych som v podstate nevedela fungovat a menstruovala aj mesiac v kuse s tyzdnovymi prestavkami nic extra nezistili takze som dlhe roky fungovala vdaka antikoncepcii ktora mi cysklus upravila co sa dlzky tykalo, intenzita stale rovnako hrozna asi do 18 v tom case som aj menila lekara, skusili sme vysadit antikoncepciu, 6 mesiacov som cyklus nemala, ale stihol aspon porobit vysetrenia a prislo sa na pcos, dalej som uzivala antikoncepciu lebo som vtedy tehotenstvo vobec neriesila. Tehotenstvo som zacala riesit v 30tke, po vysadeni antikoncepcie lekar zahajil hormonalnu liecbu, po 3 kolach som mala biochemicke tehotenstvo, hned na to sme to stopli s tym, ze dalej ma uz budu riesit v CAR. Na dalsi mesiac mi vysiel pozitivny test. Do ukonceneho 4. mesiaca tehotenstva som brala hormony na podporu tehotenstva kvoli krvacaniu.