Akné u puberťákov

baboadel
24. aug 2017

Mojej 10 ročnej dcére sa začali robiť akné. Chcela by som poprosiť mamičky, ktoré mali deti v pubertálnom veku a prechádzali hormonálnymi zmenami, ako bojovali proti akné. Nejaké dobré prípravky, čo pomohli, prosím o radu. Navštevovali ste s deťmi aj kozmetičku. Ďakujem.

hettinka
25. aug 2017

@baboadel záleží, v akom rozsahu to má. Ak ide o pár vyrážok, opaltí sa investovať do kvalitnej kozmetiky z lekárne, vyhnúť sa bežným značkám z drogérie a tiež Avonu. My sme používali Vichy, majú rad na mladú pleť a ak už z drogérie, tak chodíme do Fann a tam si dcéra kupuje kvalitné čistiace masky, značku neviem, ale majú také so slimačím slizom a ta super čistí. Ku kozmetičke nechodí. Ak má už nejaký naozaj pupák, vyčistíme to doma, vydezinfikujeme (najlepšie jej to zasuší klasická ALPA).
Svoje urobí aj diéta, výrazne obmedzujeme sladkosti, čokoládky ... aj ked si občas dá, ale nie denne a radšej doma upečený koláč, ako kupované s Ečkami. A úplne najdôležitejšia je hygiena, riadne umývať prírodným glycerinovým mydlom (my používame s kozím mliekom, slovenská firma Bianca).

Pokial to ma veľa, tak treba ku kožnej lekárke.

kvetinka75
25. aug 2017

@hettinka úplne súhlasím. Hlavne s tou kozmetikou a stravou.
Sem-tam išla dcéra ku kozmetičke ale potom mala 3 dni zapálenú celú tvár. Najviac jej ich vysuší alpa.
A ten Avon - čistá katastrofa. Všetko jej len podráždilo tvár.

Ale tú s tým slizom sme neskúšali. Pôjdem pozrieť.

jarka91
25. aug 2017

Ja mám dcérku 10 rokov a tiež riešime pupaky, zapálene a nielen na tvari .
My pouzivame aloe gel brusinky jablko vnutorne ( podpori to aj imunitu ) a zvonka namiesto pleťovej vody si utiera vatovym tamponom nastriekany First z aloe. Potom žiadny krem iba propolisovy .
Krasne sa to hojí a po 2-3 mesiacoch uz nemá na tvári skoro nič .
Ale pripominam jej vzdy rano a vecer pri umyvani si pretriet tvaričku tym aloe .

stankadu
25. aug 2017

moja dcéra má 14 rokov a má to doslova všade. Skúšali sme už kadečo, ale asi najviac jej zaberajú vitamíny Aknestop od maxivita a velmi dobrá bola ružová voda. Originál sme kúpili v Bulharsku, ale dá sa kúpiť aj u nás

novell11
26. aug 2017

Doporucujem navstivit dobru kozmeticku resp.dermatologicku

danusska
26. aug 2017

Ja mam velmi dobre skusenosti s kvalitnou kozmetikou znacky Artistry.

lusiza
Autor odpoveď zmazal
Zobraz