Chceme bábo, snažíme sa od novembra..a nič...teraz je muž odcestovaný tak si chcem obehať lekárov, poradíte mi aj všeobecne, či mám niečo uživať alebo tak...a rada by som zistila o aké vyšetrenie mám lekára poprosiť. Dakujem
nemyslím, že by lekár po tak krátkom čase snaženia sa navrhol nejaké vyšetrenie. Maximálne sa budete baviť o pravidelnosti tvojho cyklu, resp. či si sleduješ ovuláciu.
@zarita59 netuším, ja mám 35 a cyklus mám pravidelný, no tak to sa potom môžeš s ním porozprávať skôr o tom tvojom cykle a ak si mala zdravotné problémy. Ale inak žiaden stres, ešte sa snažíte krátko 🙂
mne lekár povedal, že je ok, ak nechodí cyklus ako hodinky (to ani mne, mám ho od 26-32 DC), ak mám každý mesiac krámy, potom je pravidelný.
Podla veku - u mladsich ako 30 sa robia vysetrenia az tak po roku snazenia. U starsich - ktori sa blizia ci prekrocili 35 "staci" polroka a ak sa nic nedeje, potom je vhodne patrat po pricine. Daj si spravit u obvodneho normalnu preventivku - na to mas kazde dva roky narok. V ramci toho je aj krvny obraz, uvidis, ci ti netreba nejake vitaminy, bielkoviny atd. a podla toho dopln, zrovnaj si stravu.
Na gynde zatial si myslim staci riesit ci nie je zapal a podla sona ci su vajecniky v pohode. Ak by bol problem - je to vidno - polycysticke napr
Ak nevies o inom zdravotnom probleme, resp. o muzovom probleme, tak by som aspon polroka-tristvrte neriesila nic. Ono tie super hyper doplnkove tabletky atd su castokrat akurat drahe minanie a mozu aj poskodit, ak je niecoho (vitamin, stopovy prvok) privela.
Inak - ak viete anglicky alebo si pozriete navod - dobry web je http://www.fertilityfriend.com
https://www.modrykonik.cz/forum/ovulacni-testy/...
Daju sa tam sledovat grafy menzesu, sledovat ovulacia, predpovedat plodne a neplodne dni na zaklade vlozenych pozorovania ako druh hlienu, poloha krcka maternice. Podla teploty sa po 2-3 cykloch, ak su pravidelne da pekne odsledovat velmi vela veci a najma je prehlad. A ak by bolo treba nebodaj neskor nieco lekarsky riesit, budes mat po ruke zaznam par mesiacov dozadu a lekarovi to pomoze zistit, co by asi mohol byt problem - napr. malo progesteronu, ak je faza po ovulacii prilis dlha (10-14 dni je ok) alebo podla toho, ze teplota nestupa, tak sa da predpokladat, ze su cykly anovulacne - a potom je vhodne povedzme urobit hormonalny profil.
To je ešte nič,vyšetrovaním sa ešte vystresuješ a duplom neotehotnieš.Nechaj to tak a hneď sa podarí
ja by som to do 1 roka snaženia ešte neriešila ;)
Podľa mňa je priskoro riešiť otázku neplodnosti. Je to veľmi krátky čas a doktor ti zatiaľ v tomto moc nepomôže. Ak ti môžem poradiť, skús vyskúšať jeden výživový doplnok, možno si už o tom počula, volá sa Inofolic. Je to nehormonálne a neinvazívne. Síce trochu drahšie, ale za pokus to stojí, ako hneď behať po vyšetreniach. Užíva sa na podporu plodnosti, môže sa ti upraviť cyklus a ovulácia. Sama som ho užívala a teraz som v 17tt.
Opýtaj sa na to svojho gynekológa.
od novembra je este v pohode, nestresuj sa, ved to nieje tak dlho este, naozaj treba az tak na to nemysliet a uzivat si to a ono to pride v ten pravy cas