Som po 3 spontánnych potratoch, zakaždým som otehotnela prirodzene, ale žiaľ nepodarilo sa to udržať. Prosím napíšte vaše skúsenosti. Ďakujem.
ahoj. ja by som len doplnila k odpovedi od cuculik, ze na hemato si daj vysetrit okrem trombofilnych stavov aj lepivost krvnych dosticiek - mne to nespravili automaticky, musela som ist druhy krat. skus aj potravinove alergie, napr. celiakia moze sposobovat potraty a nemusi sa ti to ani prejavit typickymi priznakmi. na repro imunologiu chod na tu podrobnu do BA alebo KE, lebo mne dal najskor doktor vysetrit iba tri zakladne veci v CARe. Na tu komplexnu repro imunologiu som sa musela pytat sama (btw, napr. v Medirexe su schopni ti vysetrit aj tie potravinove alergie, tak skus sa obratit rovno na nich). Plus si daj vysetrit zoonozy z krvi, to ti spravi aj gyndos (chlamydie, boleriozu, atd. - to je cely subor toho, co vysetruju.)
ahoj @hwiezdinka, casto sa stane, ze toto vsetko vyjde negativne (napr. moj pripad). V takom pripade by sa aj tak mala robit prevencia v podobe minimalne injekcii Fraxiparinu (aj ak ti na hematologii nic nenajdu), a progesteronu (Utrogestanu) kvoli imunitnym zalezitostiam. Treba sa na to informovat, lekari to casto nepovedia automaticky. Ak chces viac info, napis mi IP. Vela stastia!
Ja som takisto po 3 potratoch (MA), mam za sebou len hematologiu a pri 3. tehu som si pichala Clexane, ale zial nepomohlo :( Teraz sa informujem a chcela by som ist na vysetrenie na reprodukcnu imunologiu do Prahy k mudr. Madarovi. Drzim palce vsetkym.
baby to zhrnuli velmi dobre. u nas sa takmer na kazdom vysetreni objavila nejak drobnost, ktora vsak podla lekarov nemohla sposobovat potraty a nakoniec po rokoch (az po porode) sa zistila aj celiakia. takze z kazdeho rozku trosku. ale napriek tomu mam jedneho krasneho chlapca po 7 rokoch. takze hlavu hore. zazraky sa deju. drzim palce.
jankahanka:u nás to bolo podobne všetky vyšetrenia negatívne ,tak som začala riešiť imunitu ,alergie a prostredie v ktorom žijem.
Za MUDr.Madarom sme boli tiež a pomohol nám čo sa diagnostiky týka ,veríme že čoskoro prídu dobré správy aj k nám...veľa síl prajem všetkým
Suhlasim s dievcatami, zacat treba minimalne na hematologii. A urcite je potrebne nech tam idu zeny hned po prvom potrate.! Ja som mala MA teraz v juli, gyneko ma nechcela nikam poslat, tak som sla za obvodnou a ta ma poslala. Obvodna mi este sama od seba urobila krvne testy na vsetko co ju napadlo - oblicky, pecen, cukor, biele krvinky. Vsetko vyslo ok. Plus je dobre si s obvodnou urobit celkovu rodinnu anamnezu a opytat sa v rodine na choroby - tak som napr zistila, ze v rodine mame viac pripadov problemov s krvou a trombozou. Na hemato mi robili na trombofiliu tusim, ale cim viac si popytas, tym lepsie. Vysledky este cakam. Po 3 potrate by ta gyneko mala uz automaticky poslat aj na genetiku 😉
suhlasim so vsetkymi, ani mi nic ine nenapada, co viac si dat este vysetrit...Akurat chcem povedat, ze po 1 potrate naozaj robia problemy s vysetreniami, kedze v tomto pripade to nechcu preplacat poistovne...ved je to "iba" prvy krat ☹
Ja som po troch detoch mala 2xMA a tiez ma gyndos nechcel nikam poslat,az moja obvodna,no nikde nic nenasli,ani na genetike a potom sa podarilo a dnes mam 18mes.dcerku.Ale som rada ze som vsetky vysetrenia absolvovala.
mam za sebou 4, teraz som tehu 5 krat a uz sme sa konecne dopracovali do 8 mesiaca. urcite absolvuj hematologiu, ak to este nemas za sebou, mna na hemato poslali hned po prvom potrate, potom samozrejme genetiku obaja a ty taktiez reprodukcnu imunologiu a vysetrenie stitnej zlazy. taktiez by si mala ist aspon na 3d utz maternice, ci tam nemas nejaký polyp ci myom a v neposlednom rade ti urobit hormonalny profil. no a partner vysetrenie spermiogramu s fragmentaciou DNA. Aj ked ma muz dobry spermiogram , ale ma vysoku fragmentaciu DNA spermi, ta moze sposobovat potraty...