Aké vyšetrenia musíme podstúpiť, keď sa nám nedarí?

86mamca86
27. jan 2015

od septrembra min. roka sa snazime o babatko, uzivam inofolic nedari sa. Ake vysetrenia a kde mame zacat? kolko tie vysetrenia stoja? Moja gynekologicka ma odbila ze ona vysetrenia neplodnosti nerobi :/ Som z BA

trgypadl
27. jan 2015

@86mamca86 je to doba iba 5 mesiacov,co sa snazite,skus posledovat cyklus

sono2
27. jan 2015

@86mamca86 každý gynekológ ich robí. Zmen doktorku môže ti veľa peňazí ušetriť tá tvoja má otrasny prístup.

kiki68
27. jan 2015

zmenit lekara a mozno CAR, aby spravili tie zakladne vysetrenia, mozno behom dvoch mesiacov najdu pricinu, mozno ani ziadna vazna nie je. Mojho bratranca zena dlho nebola tehu, 10 rokov spolu a nic. Potom zmenila lekara, nasadili lieky a problem bol stitna zlaza. Po par mesiacoch bola tehu,uz maju babo. A to uz mala take reci,ze sak im stacia synovci a takto...

86mamca86
autor
27. jan 2015

a ktore vysetrenia by mala gynekologicka urobit?
@sono2

lenz
27. jan 2015

My sme boli na vysetreni plodnosti paru v CAR ....robili partnerovi spermiogram mne sono odspodku a krv mi brali na tom sone mi hned zistila v com je problem a tiez sme sa snazili iba 7 mesiacov ale neslo mi to do hlavy ze sme mlady zdravy ludia a nedari sa este ze sme sli do car ...platili sme 17 e za spermiogram a 5 e za krv to je vse plus lieky ...a po dvoch mesiacoch liecby sa zadarilo ;)

atka1989
28. jan 2015

@lenz ahoj .. aj ja by som chcela ist do CAR ..neviem ci len ja najprv môžem ist a potom priateľ my 4 roky a nič a teraz som to začala riešiť aky je postum a co koľko sa platí ? ja mam zase problém s nepravidelným cyklom....ďakujem

lenz
28. jan 2015

@atka1989 zavolaj do car ...my sme tam boli naraz lebo sme mali konzultaciu a spermiogram v jeden den .....postup sme mali taky ze som nas objednala do car kde sme mali spermiogram a konzultaciu tam ma hned doktorka pozrela od spodu mi urobila sono a hned zistila co mi je rovno nastavila liecbu predpisala lieky a este som isla na krv ...znova sme tam prisli ked som mala mat ovulaciu kde nam povedala vysledky z krvy a zo spermiogramu a vtedy sa rozpravala s partnerom doktorka zase kukla aj mna kedze liecba nezabrala tak zvysila davkuu liekov ....potom som chodila uz na kontrolne sona .....podarilo sa nam po dvoch mesiacoch otehotniet .....my sme platili 17 e za spermiogram a 5 e za krv to je vsetko ....uz potom ked som isla na overenie tehu fak som platila za sono 18 e cca ....aj ja som mala nepravidelny cyklus

atka1989
28. jan 2015

@lenz ďakujem . lebo teraz som zmenila gyn. tak este mi nerobil vyšetrenie pokiaľ nebude mat moju kartotéku taze budem musieť pockat asi na na druhy mesiac budem mat preventívnu prehliadku ... lebo môj Dr. ma neriešil ze aky je problém ze kvôli comu nemam pravidelnú menštruáciu taze nemam ani ziadnu diagnózu určenú a brala som uz aj inofolic a nic nezabral teraz gynex ale tiez nic nepociťujem ziadnu zmenu.. a ms sama od seba nedosla len zriedkavo stále som dostala vyvolavacku ..

ilie
28. jan 2015

Osobne si myslím,že tým,že už máš vsugerované,že máš problém,nemôžeš otehotnieť. Alebo teda,že to trvá dlhšie. Radšej sa sústreď na niečo iné a ono to dojde aj bez vyšetrení

lenz
28. jan 2015

@atka1989 aj ja som menila gyn vtedy a normalne som sla do car tam ti skor zistia co ti je ako tvoj doktor ...

bubinko1506
28. jan 2015

urcite zmen doktorku, ak ti odmieta spravit vysetrenia. mozete sa objednat aj do CAR, ze by ste chceli vediet, v com je asi problem. priprav sa na to, ze budu chciet od partnera spermiogram, a tebe spravia sono odspodu. okrem toho ti odoberu krv na hormonalny profil, protilatky, chlamydie, ureaplazmy, mykoplazmy.
na vysledky budes cakat asi tak 2 - 3 tyzdne, a na ich zaklade vam bud stanovia liecbu, alebo skonstatuju, ze je vsetko v poriadku a mas si par mesiacov sledovat cyklus, mozno merat bazalnu teplotu.
ak sa ani po roku nezadari, tak zrejme vysetrenia zopakuju a odporucia vam dalsi postup

zorkahorka
28. jan 2015

inofolic som uzivala aj ja a vôbec nepomohol. s priatelom sme zasli do centra a riesime to tam. skus aj ty. je to lepsie ako "bezna" gynekologicka 🙂

marina3
28. jan 2015

Mne pomohla bezna gynekologicka,zobrala viac krat krv na hormonalny rozbor,na fungov stitnej zlazy,na protilatky proti spermiam,potom som si robila testy ci mam ovulaciu, muz by mal ist na spermiogram. Ja som nemala ovu tak som brala hormon.lieky a zabrali. Ale moze to byt aj ine napr. Endometrioza,nepriechodnost vajecnikov,zly spermiogram,taka hormonalna porucha. Brala som nozifol duphaston clostilbegyt pregnyl...muz moze profertil

lucika121
31. jan 2015

@lenz ahoj,prosim ta kde presne v car ste boli?Dakujem

lenz
31. jan 2015

@lucika121 ahoj ....v Heliose v Martine ...maximalne spokojny sme boli !