Aké sú riziká, keby otehotniem krátko po kyrete?

lucka1987
15. dec 2010

ahojte, prave mi skoncila prva mrchy od kyretu (6.11), uz som bola aj na kontrole. sliznicu mam primerane velku vzhladom na to ze mi prave skoncila mrcha.. inak som ok... su tam este nejake rizika? doki mi nepovolil ale ani nezakazal oehotniet... doporucoval 3 cykli.. no vraj keby skor tak sa nic vazne nedeje..a ja cakat nechem...
mate skusenosti s otehu po tak kratkom case? ake su dalsie rizika.. (pokial je sliznica ok)

lucka227
23. dec 2010

;ucka1987,ja som tiez po kyrete a lekari vedia preco to vravia...ono sliznica moze byt dost velka,ale maternica prezila
velky sok a musi sa zregenerovat. Takze nie je to len o sliznici,ta jasne ze pred menzesom dorastie....zakazat ti to nemozu,je to na tvojej zodpovednosti,oni ta len varuju aby sa to neopakovalo-moze sa,a nemusi...ja chcem pockat aspon dva cykly,uz by som si tuto skusenost nechcela zopakovat...drzim palceky...

kenya83
26. dec 2010

@lucka1987 ahoj 🙂 som toho istého názoru ako @lucka227 maternica sa musí zregenerovať. Ono nie je nikde napísané, že nemôžeš otehotnieť, ale môže sa to aj nemusí zopakovať. Ale zase poznám dievčatá tu z koníka, ktorým sa podarilo úspešne otehotnieť hneď 1. alebo 2. cyklus po kyrete 😉 Je to na tebe ako sa rozhodnete. Ja som tiež po kyrete, dnes mi práve skončila druhá MS po kyrete a tiež ešte váham či počkať ešte jeden cyklus alebo to ideme už skúšať znova 😲

p3tra11
26. dec 2010

ahoj Lucka, ja som teraz este len treti tyzden po kyrete, mrcha este nedosla 😒 ale lekar povedal, ze najlepsie by bolo otehotniet tak do 2-3 mesiacov, ze vsetko je tak ako ma byt, len babo nevydrzalo a ze maternica je prichystana...my by sme ale asi este pockali...urcite sa nebudeme snazit hned po prvej mrche...drzim prsty, aby si sa spravne rozhodla 🙂

sharlotta
26. dec 2010

Ja som otehotnela hned po prvej MS po kyrete, ale ja som nemala kyret kvoli MA. 😒 Aj tak som sa bala, ci maternica nie je prilis slaba.

katelyn
26. dec 2010

@ lucka1987 ahoj lucka 🙂 ja som mala tiez bohuzial skusenost s kyretom a poviem ti na to len tolko ze urob ako sa ty citis s dalsim otehotnenim..myslim ze je to hlavne o psychike ked som bola v nemocnici na kyrete kazdy lekar mi tvrdil nieco ine co sa tyka dalsieho otehotnenia jeden povedal ze staci pockat prvy cyklus druhy ze dva -tri cykly a moj lekar povedal ze v ziadnom pripade nie skor ako pol roka a vysledok toho celeho pockala som prvy cyklus krory prisiel cca po osmych tyzdnoch a potom som si povedala ze si nebudeme davat pozor ze co ma byt bude hned som otehotnela lekar ma privital s tym ze aby som sa pripravila na to ze to moze dopadnut nie dobre a nakoniec sa nam narodil uzasny drobec ktory bude mat rok teraz v januari a ak vsetko dobre pojde tak v marci bude mat brasku... takze si myslim ze lekari maju urcite v niecom pravdu ale jednoznacne som presvedcena ze je to len o psychickej pohode a o tom ako sa ty s tym vyrovnas a hlavne si myslim ze tomu nechaj volny priebeh 🙂

bosoriak
26. dec 2010

@lucka1987 Mam skusenosti, mne doktorka povedala, ze sa mozme pokusit (bola som po prvej menstruacii po zakroku na kontrole) a ked sa uchyti, tak sa uchyti. A je to aj tak ako pise @katelyn, ak sa na to citis, tak skusajte. Po potrate som sa k tomu proste postavila tak, ze co sa ma stat, stane sa.
Drzim palce.

burina111
26. dec 2010

mám skúsenosť..už živú...hneď po kyrete a prvej ms po ňom sme otehotneli a teraz sa už 4 mesiace tešíme z našej krásnej malej lásky 🙂

evita1233
29. jan 2011

prosim vas co ej to kyret nejake cistenie??

emmaelzer
29. jan 2011

To iste u mna...Hned po kyrete, a prvej MS som oteho a teraz sme uz budeme mat zachvilu babo...Drzim palce

minnie55
29. jan 2011

Kam sa ponáhľaš ? To nepočkáš tri cykly ? Veď to nie je tak strašne veľa. Telo sa potrebuje zregenerovať, o maternici ani nehovorím. Hormonálna hladina sa musí ustáliť. Chceš riskovať potrat ?!! Ja som po kyrete počkala 6 mesiacov, potom sme sa začali snažiť. Všetko má svoj čas, buď trpezlivá, Lekári vedia, prečo ti radia počkať. Ja si vôbec nemyslím, že je to o psychike, to je podľa mňa hlúposť, tá pauza je dôležitá z fyziologického hľadiska, aby sa telo dostalo do normálu a začalo správne fungovať.

mgurnak
29. jan 2011

aj kamoska otehotnela hned po kyrete, resp. ani nedostala po kyrete kramy, a v utorok sa jej narodilo krasne dievcatko🙂 my sme bohuszial tiez presli kyretom a snazime sa od druhej mrchy a zatial sa nam nedari:(su to 2 mes snazenia....takze nech si kazdy vyberie, kazda s nas to ma ine....
@evita1233, ano to je cistenie...

horalka007
29. jan 2011

ja som potratila v 17 t vlastne som si to musela odrodiť a potom mi robili čistenie teda myslím kyret. ako dlho ste krvácali? boli ste potom nejaký čas aj doma, či ste šli do práce... Ja som to absolvovala iba pred 2 dňami, tak nemám prehľad. Kedy ste napr. začali športovať, alebo mať nejaké "nežnosti" s mužom?

leleh
29. jan 2011

horalka007 to mi je luto ze sa ti to stalo uz ked si bola tak daleko v 17 tyzdni, to muselo byt strasne. ja som po kyrete krvacala 2 dni a potom este spinila 2 tyzdne, potom uz to bolo ok len cisty hlien. Kyret som mala na silvestra a este som nedostala ms, dufam ze v najblizsich dnoch to pride. Bavila som sa s troma doktormi kedy sa zacat opat snazit- jeden povedal ze cakat 2-3 cykly, druhy ze uz hned po 1 ms a treti ze cakat 3-6 mesiacov. Mam velku tuzbu zacat po 2 mrchach od kyretu.

mgk111
29. jan 2011

ahojte, trosku vam to vklznem, ja som mala kyret a laparoskopiu a lekar mi vysvetloval, co hovoria "statistiky"

po prvej mrche od kyretu ak sa podari otehotniet tak 98% zien potrati
po druhej mrche je to menej ako 50%
a po tretej sa to stava ojedinele...

neviem ci to niekomu pomoze, ale ja som cakala tri cykly... vraj dva cykly nestacia na to, aby sa sliznica zase dala dokopy a mohlo sa potom vajicko dobre uhniezdit...

drzim vsetkym palceky, my sa tiez ideme "snazit" tak uvidime, co z toho bude... vela stastia vsetkym 😉

zufalka
29. jan 2011

ahojky ja mam práve tiež tretiu mrchu po kyrete a tiež ideme na to 😉 dúfam že to bude ok 😉

bobi3
16. mar 2011

ja som po kyrete ani nie týždeň, drobčeka sme stratili v 12. týždni... mne doktor vravel, že to závisí aj od toho, v ktorom týždni k missed došlo. Ak je to 5.-6.tt tak netreba nejak špeciálne čakať, v tých neskorších štádiach sa odporúča najmenej 3 mesiace... my počkáme do prvej mršky, potom si jeden cyklus dáme pozor a po druhej mrške už nie... asi tak sme sa s manželom dohodli 😉