Ahojte 🙂 Chcem sa opýtať žien ,ktoré majú alebo mali syndrom policistických vaječníkov ,že ako sa vám to začalo , aké ste mali príznaky ?🙂
Mne nechodi menzes.
Napr.min .mesiac po 3,5mesiaci konecne sama dosla.mala som zretelne pms tak som cakala co to bude.
Teraz ma bolia hrozne prsia aj som nafuknuta ale okrem prs nic tak na pms to moc nevypada.
Na tehu sa pomysöiet ani neodvazim.
Ale uz zas je 37.den a este neprisla.
Okrem.toho mi padaju vlasy a viac sa mastia.neviem schudnut....
Tvar mam ale ako babätko.
Ahoj. Strasne pms a velke bolesti pri ms +nehorazne dlhe cykly
ahoj, dlhe cykly a anovulacne cykly.
Ľahké priberanie len v okoli pasa a nepravidelný cyklus.
Mega mastne vlasy a plet a doslo sa na tonna preventivke
No tie mastné vlasy aj u mna
Mastné vlasy, zapálené akné, vypadávanie vlasov v oblasti kútov, priberanie na bruchu (až tak že sa mi urobili strie), extrémna nadržanosť, agresivita, menštruácia v zmysle - tri mesiace nič a potom 25 dní menštruovanie, zvýšené teploty, testosterón nad úrovňou muža, chlpy rástli rýchlosťou blesku a aj na miestach kde inak nerástli - mala som až fúzy, stehná, brucho chlpaté.
Ja som bola ale taký extrémny prípad ...
priberanie aj z pohára vody a neschopnosť schudnúť, menštruácia raz do roka, ochlpenie všade- fúzy, chlpy na lícach, na brade, stehná, brucho, vypadávanie vlasov, proste celé zle
A ako ste riešili akné a problémy s vlasmi? Ja si s tým už dlho neviem rady, hlavne s pleťou
No ja mam tiez dlhe cikly . U mna je to teraz tak ze jeden mesiac mam normalne menstruaciu a na druhy mesiac nic, neviem ci to moze byt syndrom pcos ale tie chlpy mam tiez,
Ja mam menstruaciu kazdych zhruba 40 dni. Taktiez zvysene ochlpenie v oblasti celych noh.Musim si holit aj stehna, ochlpenie nad hornou perou a mala som ochlpene aj brucho, ale po dvoch porodoch to ochlpenie takmer na bruchu zmizlo-comu sama nechapem, ako je to mozne 🙂.
Extremne priberanie,nakolkobpco spusta metabolicku poruchu spalovania tukov a cukrov, nepravidelne cykly,pms,chlpatenie,bolesti v podbrusi,odhalene na usg, polycysticke vajecniky su vacsie....
@luna379 akym sposobom ti prosim ta pomaha ta antika? Dakujem 🙂
@smesmesmejko v čase užívania antikoncepcie nemám žiadne príznaky polycystických vaječníkov. V tom čase ich proste nemám.
Tak ja stym tiez bojujem ziadny menzes tvar puberta cista a priberanie a to mam vela pohybu v praci a este ktomu aj behavam nejem sladke vobec a vaha stale stoji :((som zufalaaa
@katarina40 Skús čo najmenej sacharidy a cukry...nepriateľ pco
@wusta @petjka @osky @lucia147852 @miminkanase @bipa @luna379 @mocca @marikap18 @smesmesmejko kočky a bábo ste ako riešili? kedy ste išli do CARu? išli ste samé alebo vás tam poslal gynekológ? pomohli v CARe?
@zuzanka.zuzu
No ja som stale bezdetna 😓
Presla som dlhou cestou,raz sa podarilo ale odislo..
Po 5 pokusoch uz som to s ivf vzdala.
Mozno este niekedy 1 Ket lebo mam este 2 zmrazene.
Riesim to uz len s gynekologom ale odmietam uz do seba pchat vsetko mozne...len z toho priberam.
@zuzanka.zuzu
Inak do Caru cim skor.mnohym pomohli.ak mas problem bude chvilu trvat kym ta daju dokopy takze to neodkladaj.
no ja som sa tiez cudovala ako sa mi pokazila plet, vlasy padaju, chlpy rastu aj na nartoch na nohach...masaker...potom na endo mi zistili vysoky testosterone a uz to bolo jasne...ani neviem co sa s tym da vobec robit
@zuzanka.zuzu čo je car? Prvé sme sa snažili pol roka, druhé dva roky a tretie prišlo samo neplanovane. Pri druhom pomohol nakoniec asi inofolic, napravil mi cyklus, no mala som už predpísaný clostybeghit ktorý som ale nestihla začať brať lebo som práve otehotnela
@zuzanka.zuzu u nas jeden spontanny zadrzany potrat po duphastone,po dvoch rokoch dalsieho snazenia s duphastonom a clostilbegytom rizikove,ale mame syna,ale cele tehotenstvo komplikacie a uz to bolo na hrane,ze pojdeme na umele a hot ako pise petjka,dceru si tatik zmyslel jednej krasnej noci,reku urobim si princeznu a ma ju.... ☺
@osky nam sa babo podarilo prirodzene. Nikto to necakal. Ani dr. V tom mesiaci povedala ze to by musel byt zazrak a je tu 😂 kamoska tak isto boba prirodzene ale druhe sa im uz nedari 😞
Žiadne, prišlo sa na to na preventívnej prehliadke na usg, do pár mesiacov sa mi zhoršila pleť a mám s ňou problémy do teraz