Ahojte, neviem, či to môžem zaradiť do PMS, preto sa pýtam na vaše príznaky, no je mi veľmi ťažko, cítim ťažobu na bruchu po celom obvode, bolesť chrbta, krížov. Cítim akoby ťažobu aj v podbrušku, trvá to už niekoľko dní. Menštruáciu by som mala mať cca o 11-12 dní, dnes je 14. deň cyklu. Ešte ma to takto nepotrápilo, preto neviem, či to môzme byť ono alebo mám hladať súvis inde? Žiadne iné problémy nemám z čoho by som mala mať ťažobu a plnosť na bruchu. Našla som tu viac tém, ale neboli tam spomínané odpovede ktoré by ma uspokojili.
Tak ja mavam snad vsetky priznaky PMS, fakt des, ale toto co popisujes teda vôbec okolo PMS ani neslo. Skus si niecona odľahčenie toho brucha dat.. Nejake caje, lieky, neviem.. Kazdemu niečo ine pomaha
U mňa sa PMS prejavuje ala zúrivý tiger a zjem všetko čo nezje mňa :D
@viestta ďakujem za odpoveď, no uľaviť si môžem, aj na toaletu bežne ako vždy
Ja tiež mam taky pocit plnosti a ťažobý, akoby bola maternica prekrvenia, tak ako ty popisujes. Som nervózna, ubolena... Ale to ti začína pms nejako skoro.
@ailiba hovorím, neviem či ide o PMS preto sa pýtam na prilznaky iných 😔
No ja také príznaky mam, ale nie 12 dní pred MS, to som písala... Príde mi to skoro. Možno príde ms skôr, ako cakas. Mávaš ju pravidelne?
ake mavas bezne priznaky? lebo ja neviem ja mavam taketo aj v strede a aj krvacanie posledne mesiace ked je telo viac zatazebe stresu a berem to ako "normal" lebo sa mi to opakuje a aj gynekologicka povedala ze to moze byt ok. toeto bolesti co popisujes zneju viac vseobecne. ak by to boli silne krce tak to moze byt slepak teoreticky..
@ailiba menzes práveže nemám pravidelný, vždy jento inak
@zuzika33 slepak asi nie, to sú aj iné príznaky čo som čítala teda. Nemám žiadne silné bolesti ani kŕče, len proste taký pocit plnosti resp. ťažoby podbruška vstrede
Podľa mňa to môže byť hormónmi... Slepak skus takto: urob drep, rýchly, ak nič nezaboli, tak to asi slepak nebude. Uvidíš, či je to len napätie, alebo sa bolesť zväčšuje, alebo sa pridá teplota.
@ailiba ono nemám žiadne iné problémy, neviem no. Čo som sa dočítala na internete, tak ženy písali že môže ísť o ovuláciu, tiez PMS, alebo aj spomínané zastavené vetry, ale mne to trvá už zopár dní preto sa mi to nezdá.
Ak to je v strede cyklu, tak to bude najskôr ovulačná bolesť 😊
Aj ovulácia sa môže prejavovať podobne ako pms..a keďže si v strede cyklu je to aj dosť pravdepodobné .za deň dva to zmizne .(aspoň u mňa to tak je)
@dollyzv no u mňa to trvá už skoro týzdeň takže neviem neviem či ovulácia. Začalo to 9.9. Ale v aplikácií kde si značím menzes ukazovalo, že ovulácia bola 9.9. (Aj keď to nebol stred cyklu)
Aplikáciou sa vôbec neriad..
Mne to napríklad začína tiež v strede cyklu. Bolesť pŕs, zápcha, bolesť krížov, nafúknuté brucho, a o týždeň sa k tomu pridajú kŕče v podbrušku, akné, som pažravá, zavodním sa.. .
Tak áno, všetko z toho možné... Uvidíš, čo sa z toho vykluje
Dievcata som velmi zvedava uz je lepsie ale stale to nie je ono 😔
Aspoň, že tak...
Ja zazivam uplne presne toto iste teraz , mam pred menzesom 5 dni ale uz par dni mam tento stav davam si iberogast kvapky na tu ťažobu v bruchu ale nejak nezabera uz som zufala predtym som nic taketo nemavala .. dufam ze po menzesw to prejde
u mna teda PMS stylom, ze neustala chut na sladke, bolesti hlavy, postupne brucha a niekedy aj krize ma zvyknu boliet, ale teda ja mam menzes presny ako hodinky poslednu dobu 🙂 takze viem presne co kedy ma caka a jak sa na to pripravit 🙂
Keď mi menzes začal v puberte tak nič. Ani ťuk, žiadna bolesť. A posledné roky to je strach a hrôza. Také bolesti, že som v posteli prvý deň celý a všetko je na mužovi. Ešteže mi chodia ako hodinky, takže si to aspoň vieme naplánovať.
moje pms bola nočná mora, zamerala som sa naň a upravila sa mi hormonálna rovnováha
@krstn003 ako to, ze sa ti to len tak upravilo? podla mna PMS velmi vela veci dokaze ovplyvnit, sama na sebe to pozorujem, ze zalezi aj v akom som rozpolozeni, co sa tyka psychiky, ze aj to vplyva na to ako menzes zvladam 🙂