Aká metóda operácie hemoroidov je najmenej bolestivá ?

sofia1410
9. jan 2020

Dobry vecer aky je najmenej bolestiva operacia akou metodou by som ola co najskor fit a aky stupen vam operovali dakujem

scorpionflower1
9. jan 2020

3 stupen, lokalna anestezia, laser, pres 5 rokmi - radsej porodit este 5 deti ako este raz toto, moja sestra - pred 2 rokmi, priblizne to iste stadium ako ja, gumicky, postupne cca 3 mesiace a dala si tak 2 Ibalginy. Mne museli pichat Tramal a nemohlo sa mi to pol roka zahojit...teraz som rok po porode a mam to zase ☹

sofia1410
autor
9. jan 2020

@scorpionflower1 takze radsej gumickovanie a to mi spravia na chirurgi ambulantne a to gumickuju aj 3stupen ake si mala priznaky a pod toho stupna dakujem

scorpionflower1
9. jan 2020

@sofia1410 ono to gumickovanie bolo v sukromnej ambulancii za dost penazi. Tam je tych metod uz teraz vela, neviem, ktora je najlepsia. Niektori ti povedia, ze gumickovanie je uplne naprd. Viem ze sa to robi aj tzv. steplerom, skus hodit do google. Laser tiez nemusi byt zly, ale nie v lokalke a nie v 3. stadiu, lebo to Ibalginom nespravis. No ja som asi mala smolu aj na doktora. Mam pocit, ze mi to zle zošil. Urcite ale nechod klasickou metodou skalpelom, ale to uz sa asi ani nerobi moc.
No mne to hodne krvacalo a zapalovalo sa. Mala som to 13 rokov.

sofia1410
autor
9. jan 2020

@scorpionflower1 aha lebo ja mam uz 3mesiace vonku taky maly uzol ako keby a teraz pocitujem taku hrcku ako keby sa mi vyduvala ja neviem som s toho na nic chystam sa k doktorovi no teraz uz viem ze urcite pohdem na nejake odstraneni mam strach ale za tie 3mesiace som nemala ziadne problemi neviem nechapem ale uz som citala hoci co ale neviem ci mi to spravia na klasickej chirurgi chystam sa k obvodnemu nech ma tam posle 🙁

ondris99
29. jan 2020

@sofia1410 03/2018 Metoda HAL-RAR 5ks 3stupna, spinalna anesteza, jednodnova chirurgia, prva stolica bola v pohode (cakal som brutal bolest ale dalo sa). Taky pocit ako ked ti niekto spravi silny lifting riti. v podstate to aj je. Bolest bola znesitelna, az na to ze asi po tyzdni sa mi objavili analne kŕče, take silne stiahnutia analu do vnutra. Velmi bolestive a nedalo sa to nijako zastavit. Trvalo to asi 1,5tyzdna to som uz bol zufaly. PNku som mal mesiac ale teoreticky po 3.tyzdnoch by som bol schopny no radsej som si to natiahol. Nelutujem operaciu, pretoze konecne po rokoch zijem normalne. Ale dufam ze uz nebudem musiet prezit operaciu hemacov. Urcite treba ist na operaciu cim skor.

scorpionflower1
1. feb 2020

@ondris99 Ja tiez nelutujem, ze som si to dala, ale uz by som isla inou metodou a polezat si do nemocnice, ziadna jednodnovka. Ja som s tym mala problemy este 1.5 roka po operacii, stale mi to krvacalo a nakoniec to vyriesila jedna prekvapiva vec - dovolenka pri mori - ako som sa zacala kupat v slanej vode, tak sa mi ta operacna rana behom 5-7 dni zahojila. Pred tym sa mi 1.5 roka nevedela poriadne dohojit ani vdaka intenzivnej hygiene, dezinfekcii, bylinkam, wobenzymu, mastickam, nic tomu nepomahalo. No ja mam dojem, ze moj pripad bol chyba lekara, mne totizto uz 2 hod po operacii zacali vypadavat stehy. A mam to znova, bohuzial, vdaka tehotenstvu. Ale, zatial, mi to nespôsobuje problemy.