Aká má byť strava syndróme polycystických ovárií?

janina1007
10. okt 2014

Ahojte zienky... ako sa stravovat pri PCO aby som mohla otehotniet... nejaky jedalnicek by sa nenasiel? na nete som toho vela nenasla, tak sa pytam vas... ktore mate PCO co mozem a co nesmiem + nejake receptiky.. dakujem

niki101988
10. okt 2014

Ja mám tiež PCO okrem iného a žiadna špeciálna strava tam neexistuje 😀

emily.s
10. okt 2014

V angličtine je na internete veľa článkov, jedálničkov. Vygoogli pcos diet plan.

janina1007
autor
11. okt 2014

@niki101988 neviem co je k tomu na smiech ☹

niki101988
11. okt 2014

@janina1007 na smiech je k tomu to, že kedysi bol trend tlačiť ľudí do úpravy stravy pri každých liekoch čo lekár napísal. Kedysi veľmi propagovaná warfarinová diéta je dnes tabu lebo z toho bolo viac problémov často ako osohu. Pokiaľ máš vyváženú pestrú stravu a pohyb, nemáš nejaké iné problémy nevidím dôvod prečo teraz húfne všetko zmeniť.
Píšem to po pár rokoch snaženia, odriekania

trezalka19
12. okt 2014

rada by som sa k tomu vyjadrila, pretoze nesuhlasim s predoslym nazorom..vseobecne sa pri PCO odporuca obmedzit sladke a cukry..dovodom je ze pricinou PCO byva inzulinova rezistencia, kedy bunky stracaju schopnost reagovat na inzulin..vsetko o tom sa da vygooglit..zlepsenie rezistencie na inzulin moze pomoct navodit chybajucu ovulaciu..

zuzula25
12. okt 2014

tiez ma PCO a teda ziadna extra strava, ci dieta

lauricka
12. okt 2014

o stravu asi ani moc nejde. Skor ide o to, ze ak mas nadvahu, tak treba rozhodne schudnut. Inak je to hormonalna zalezitost.

luminuska
15. okt 2014

ahojte, skuste pozriet tuto temu:
https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy/pco-a-zivotny-styl/
Nieco na tej uprave stravovania urcite bude 😉 ale ja s tym este chvilu pockam.. 🙂