Ahojte ešte v škole sa mi zdá že sme sa učili že otec a matka nesmú mať nejakú krvnú skupinu pretože by to mohlo viesť k potratom alebo neviem čomu nepamätám si presne včera u lekára sme zistili že ja mám 0+ a manžel B- neviete mi poradiť či je to v poriadku.Ďakujem
Ahoj, vsetky krvne skupiny su "dobre", problem moze robit Rh faktor, cize to plus a minus...zena s plusovym nemusi nic riesit, problem nehrozi. Problem moze nastat u zien, ktore maju Rh minus a ich partner Rh plus kedze potom dieta moze mat plus a telo matky nan zareaguje ako na cudzorody predmet....nieje to ale na 100% dane, babo sa donosit da a po porode sa musi pichnut injekcia aby sa zahubili protilatky, ktore by mohli branit v druhom tehotenstve...
Suma sumarum pre teba kedze si plus nehrozi nic, mozes kludne spavat 😉
Toto neries. Ano minusove RH faktory nie su moc OK, ked ich ma matka.
Toto bolo aj v mojej rodine. A su tu 2 krasne deti.
Matka s minusom je viac sledovana.
No ja mám B- a priatel A plus a som v 13tt a doktor to zatial neriesil nijako, tak neviem ze ci teraz to este nevadi a riesi sa to az v neskorsom stadiu.. Zatial mi nic nie je, okrem napínania a obcasneho vracania.
...je to absolut v poriadku. Vobec sa nemusis ani najmenej obavat ak mas Rh+. Pri dalsich techotenstvach su matky s Rh- s partnerom Rh+ sledovanejsie, pretoze telo si vytvara protilatky. Moja mama je Rh- otec Rh+ a obe sme OK 😉 Antigény AB0 s tym nemaju nic spolocne 😉
ja som tiež 0- a manžel 0+ a samozrejme všetky tri deti sú 0+ 🙂 takže som po pôrode dostala injekcie, fajne štiplavé 🙂 a počas tehotenstva som bola viac sledovaná, čiže mi častejšie brali krv na protilátky, ale všetko bolo ok, netreba sa báť 😉
Ja som tiez 0-, priatel 0+, pocas tehotenstva mi tusim 2 x alebo 3 x brali krv na protilatky, bolo to ok, az po po porode mi pichli injekciu, aj to mam pocit, ze to bolo az na druhy den, lebo maly zdedil + po tatovi
ak by bola Tvoja krvna skupina negatívna, dali by Ti injekciu. Ak máš krvnú skupinu pozitiv, nie je čo riešiť.