Ahojte, chcem sa s vami podeliť o nepríjemnú skúsenosť ktoru ozaj neprajem žiadnej kojacej žene. Asi pred 3 týždňami sa mi na prsníku vytvorila hrca. Pravdepodobne upchaty mliekovod, bola som na ultrazvuku, vraj všetko v poriadku (to bolo v utorok), že o 2 týždne kontrola opäť, že si to mam kontrolovať. Hrca sa zvacsovala a aj zapaľovala. Začalo to červenať už aj s vonku. V nedeľu som skončila na gynekologickej pohotovosti s tým, že je to zapálené a ak antibiotika nezaberu, budu to musieť rezať. Hneď v pondelok som išla na kontrolu ku svojej gynekologické, kde mi tie antibiotika schválila a povedala ze ich mam brat 2-3 dni a prísť sa ukázať. Vo štvrtok som teda prišla s tým, že to už je akútny stav (scervenanie sa objavilo na polke prsníka, koža sa mi zvonku zodrala a spravila sa aj vhnisava vyrážka) doktorka sa vyjadrila, že to už je na rezanie. Na chirurgii sa doktori chytal iba za hlavu, že po toľkých dňoch som až prišla, že som to tak zanedbala, no proste okamžite sa do toho pustil, narezal to tam a začal vytláčat ten hnis. Takú bolesť ako som tam prežila ozaj neprajem žiadnej žene, toľko plaču... A doktor stále neprestaval, och... Vyjadril sa, že všetko čo som pre to robila (teplé obklady, horúca sprcha a masirovanie) to len zhoršilo potom som. Musela chodiť na prevezy, čo tiež nie je med lízať. Opäť slzy, pretože tým ze mi tam zaviedli drenáž, rana ostala otvorená aby ten hnis mohol vytekát.. Ale čo, vytvorila sa mi druhá hrca (ktorú som už mala aj vtedy a spomenula to doktorovi) a ta začína červenať zvonku rovnako ako ta prvá.. Bola. Som včera na preveze kde ju pozreli, vraj to nie je také zlé ale je pravdepodobnosť ze sa to bude opakovať. :(. Ja ďalšiu bolesť neznesiem, antibiotiká očividne nezabrali a teda dúfam, že Pri zajtrajšom preveze mi predpisu iné, take ktoré, ktoré tu baktérieu zabijú. Preto iba píšem moju skúsenosť, ak to prežila jedna z vás tak vie o čom hovorím.,ale ak si nájdete podobnú hrčku, nečakajte a choďte čím skôr k Dr, aby ste nedopadli ako jam
pripájam sa, hoci nie som kojaca už 4 roky... v polovici februára mi diagnostikovali absces pod bradavkou. bolesti som mala strašné, bodavé... skončila som na pohotovosti. tam mi dr absces vytiahol punkciou. o štyri dni na ambulancii opäť... po mesiaci znovu bolesti, no tom už som bola po sone a behačkách po chirurgiách odporučená do BB mammacentra. tam mi doki hneď povedal, že najlepšie bude urobiť incíziu a drenáž (chvalabohu ambulantne)... tak už mám 2 týždne po, drén ešte min. ďalšie 2 týždne... včera a dnes opäť tá bodavá bolesť, aj napriek drénu, tak už ma klepe zase od strachu... neviem... zúfalá som, nechcem, aby sa to opakovalo, hoci je to dosť pravdepodobné aj po zákroku. už mi behá hlavou teda všeličo (mastektómia a následná rekonštrukcia pŕs... :( ). pretože bolesti prsníkov mám permanentne od doby, ako som skončila dojčiť. bez ohľadu na cyklus. akurát teraz sa ku tomu pridal opakujúci sa absces...
Tak pripájam sa. určite netreba podceňovať trvajúcu bolesť prsníkov, začervenanie či vpadnuté bradavky.... dávajte si na seba pozor žienky.
@vasjar granulomatozna mastitida ,to budeš asi mať, rezať by sa to nemalo ,ja to liečim už trištvrte roka ,kľudne napíš správu