Dievcata, som uz viac nez 4m po porode a sex je stale velmi bolestivy 🙄. Snazili sme sa to “rozbehat” ale fakt to nejde, je to taka neprijemna bodava bolest, uz samotny vnik je velmi neprijemny. Stale dojcim, viem ze v tom mozu byt aj hornony aj suchost, ale je to bezne? Lubrikant nepouzivam lebo vsetky ma stipu 🤔. Viete mi nieco poradit? Uvazujem, ze sa objednam na gyn, ale mam obavy, ze mi doktor akurat povie, ze je to normalne. Kontrola po 6to nedeli bola ok. Dakujem.
Je to normálne. Ja som s tým bola aj u gynekológa a treba používať lubrikačný gél. Ja aj keď kojim dostala som presne po 6 mesiacoch menzes a potom to bolo v pohode.
Ja ti odporúčam spýtaj sa v lekárni na lubrigant, ktorý je bez parfumov atď. My sme mali taký na vodnej báze bez parfumov nejakých. Keďže ja som na lubriganty tiež veľmi citlivá a tento bol fajn. Bez lubrigantu sme to ani nerobili, keďže som kojila a teda dosť to bolelo.
@ciapockacervena ono to prejde, naozaj to treba "rozbehať" ako vravíš. Nám to trvalo taký rok kým to bolo už celkom ok
@ciapockacervena skús značku multigyn
Preslo to az s prvou ovlaciou. Po porode som mala kontrolu, moj lekar povedal ze fyzicky som ok a ze mame skusat a mam byt trpezliva. Ze kym kojim to tak moze byt.
Keď ťa lubrikačné štípu, skúste detský olej alebo lekársku vazelínu. Tie sú omnoho lepšie.
@ciapockacervena bolasi u ženského? To môže byť aj mykóza, v tedy má žena dole sucho,stupeň to
@ciapockacervena lubrikant, manualne skusit roztiahnut (ako masaz hradze) - to mi radil lekar. Bolest sa zmensila, ale uplne nezmizla a pravdou je, ze mi pomohol az druhy porod - myslim, ze ten druhy lekar ma nejako lepsie zasil. Odvtedy bolest ziadna.
@iwka1984 vies mi poradit ktory vyrobok? Pouzivala som v minulosti Multgzn Actigel kvoli opakujucim sa kvasinkam a tiez ma stipal 🙄
@simsalabim praveze som po druhom porode, aj mam pocit ze ma tam dole akosi nezelane upravili 😈, po prvom porode sme to do 3 mesiacov rozbehali..
@777januska777 pouzivali sme Ritex bio lubricant ale tiez ma stipe.
@ciapockacervena hm asi ti poradia vyckat, kym prestanes kojit...mozno to naozaj pomoze. Ale bo skus aj tu masaz hradze, mne to vyrazne pomohlo, bolest sa zmenila na palcive pichnutie pri vniknuti, ale styk bol potom nielen mozny, ale aj potesujuci 😉 Ak to nepomoze, asi treba zvazit opatovny chirurgicky zasah 😒
ja som si davala 1x denne ialuna vaginalne cipky a bolo lepsie
@ciapockacervena asi to chce len cas, ja az 6 m po porode som fit s to som nastrih nemala velky
@vieronika14 no, to nie je potesujuce, najhorsie je, ze sa to vobec so vsetkymi nasimi pokusmi nezlepsilo 🙄
co ak budem dojcit dlhsie? Prveho som dojcila rok a pol, ale to som taketo problem nemala.
@evulienkaslx vidis, tie mam, ale uz ich nevyuzivam, vyskusam 😉
Mne pomohli vaginalne cipky Ialuna, na odporucanie doktora.
@ciapockacervena mám doma multigyn- LIQUIGEL nepoužitý ak by si mala záujem dohodneme sa 😉
Olivový alebo kokosový olej 😉 ja tiež lubrikanty nepoužívam, hrozne má stipu, ale s olejom je to fajn, ja som tiež mala problém sa uvoľniť napríklad ..priateľ nadržaný chcel chytro chytro a ja po celom dni s dieťaťom KO... Drzim palce pri rozbehavani 😉
@nerya no vyskusam, mozno uz dnes 😎. Dakujem
Ja som tiež skoro 6 mesiacov nic nemala lebo som mala bolestí.Vsetko chce svoj čas .
@rainbow82 a potom to preslo samo? Co ti pomohlo?
@ciapockacervena pomohol len čas..nič som nepoužívala.Kazde telo sa hojí inak.Aj záleží kto aký mal pôrod,ako bol natrhnuty,zasivany...
@ciapockacervena predpokladám že aj spinis keď kojis....ja som to mala také isté. Kým som kojila som vôbec nezvlhla pri sexe až kým som neprestala kojit.