Ahojte, chcela by som sa opýtať, či nemá niekto podobnú skúsenosť. V decembri 2022 som kvôli opakovaným zápalom močových ciest(3-4x do roka), neskôr zápaly močovej rúry(pálenie v močovej rúre, ale negatívne kultivácie) absolvovala cystoskopiu ambulantne. Do 12 hod po cystoskopii som dostala silné bolesti v oblasti krížov, podbruška, močovej rúry a mechúra. Týždeň pred cysto som mala urobené všetky gynek. a uro kultivácie, ktoré boli negatívne. Po cysto aj napriek týmto bolestiam boli tiež kultivácie negatívne. Tieto silné bolesti mám už viac ako 3 mesiace (24/7), najhoršia je bolesť/opuchnutie močovej rúry. Aj napriek negatívnym nálezom som po cysto dostala atb zinat(5 dní) a 3x prášok monural, no bez zlepšenia. Pred cystoskopiou som mávala problémy 3-4 krát do roka (príznaky - len zápal močovej rúry).
Mám za sebou gynekologické, uro a neurologické vyšetrenie. Čaká ma MRI panvy. Ak ste mali niekto podobné problémy po tomto vyšetrení, budem vám vďačná za rady, ak vám niečo pomohlo.
Ďakujem 😊
@viali_21 nemyslí si že robím reklamu. To určite nie....ani ja som tomu neverila že mi zaberie....ja som od 21 rokov (teraz mam 36) mala zápal močových ciest asi tak 4 až. 6 krát ročne....bola to hrôza. Bola som mladá a nechápala som prečo tak trpím. Stále dookola ATB a tiež probiotiká a brusnice a Boh vie čo všetko som brala Uroval a naozaj pojedla som toho že hrozne veľa. Veľa žien mi hovorilo že po pôrode to prejde....prvý pôrod 30 rokov a nič...čiže už 10 rokov som trpela takto. Mala som neskutočne pálenie pri močení aj po močení. Bolesti podbruška triaška a zimnica. Lekári vôbec nevedeli z čoho to môže byť. Tiež som bola na cystiskopii a nič nezistili. Chvála Bohu nemala som žiadne problémy po nej. Ale zápaly stále dookola bola som zúfalá a precitala som si tu na MK že niektoré ženy brali Womenzym a že im zabral...no nie všetkým ale niektorým áno...tak bol dráhy kúpila som si ten 800 tabletovy. Stal 100 e ale za tých 10 rokov som dala ovela viac na čaje a tabletky. Tak som skúsila a naozaj aspon mne zabral ..brala som 5 tabletiek 3 krát denne Čiže 15 tabletiek denne po dobu 3 tyzdnoc . Akože bolo to veľa fuj hnus aj som zapachal po tých tabletkách ale zabrali....po 3 mesiacoch som si urobila druhu kúru lebo musíš mať pauzu a pri prvej som využila iba 400 tabliet tak si vravím urobím ešte jednu. Nech využijem všetky tabletky a nech posilníme účinok ...a teraz mám 36 a nič...od vtedy je to 5 rokov som už zápal nikdy nemala....nikdy a som ten najšťastnejší človek na zemi....lebo kto to nezažil tie bolesti nevie o čom hovoríme. Je to hruza nedá sa ani ležať áni sedieť ani chodiť nič ..je to hrozná bolesť s ta predstava ísť na záchod je ešte horšia...inak ja keď som pri zápaloch vypila veeeela vody myslím tým za 2 hodiny aj 4 litre čistej vody tak bolesti ustúpili asi tým že sa vyplavili baktérie tak to bolo jediné čo mi pri akútnych bolestiach pomohlo....žiadne kvapky ani tabletky od bolesti mi nepomáhali....len rýchlo vypiť kvantum vody a veľa cikať.
Pomohlo niečo po tej cystoskopii ?
@cawes prosím a ako vám operovali tu endometiozu? Vypalovali ložiská či odstraňovali? Ja mám dlhé roky mikrohematuriu (mikroskopickú krv v moči). Endometriózu mňa pobrusnici a maternici zistili pri odstraňovaní endometioznej cysty na vaječníku. No ale mám problémy s močením, slabý prud, neúplné vyprazdnenie a tá krv v moči no a úzku močovu rúru. Chcú mi ju operačne rozšíriť a urobiť zároveň aj cystoskopiu čiže pozrú mechúr zvnutra. Tiež mi napadlo či to nemá súvis s endometriózou. Ale mne trvdili, že tehotenstvami sa jej zbavim keď nebudem mať cyklus, že sa tie ložiská vysušia. Tak neviem či tu endosku ešte mám alebo už nie. Bez cyklu som bola 17 a 14 mesiacov tehotenstva plus kojenia, medzi nimi pár mesiacov čo mi cyklus nabehol. Tak nrviem fakt z čoho mám tu neviditeľnú krv v moči. No narezavaniu močovej rúry sa moc neteším a snažím nejako vyhnúť, tak zisťujem čo sa dá.....ďakujem.
@viali_21 prosim vas, ako ste nakoniec dopadli? Presli Vam tie problemy po cystoskopii?
@golfovalopticka dobrý deň, žiaľ nie, problémy mám už 2 roky a stav sa zhoršil. Máte podobne problémy po cysto ?
@viali_21 Dobry den, na cystoskopiu sa este len chystam tento mesiac, ale mam z toho obavy. Bolest a palenie v oblasti mocovej trubice mam kazdy den, aj som mala nalez bakterii, ale nezabrali mi ziadne antibiotika. Teraz sa mi bolest a palenie zhorsili po tom, ako mi gynekologicka zobrala na moju ziadost ster z mocovej trubice, ci tam tie bakterie stale su, alebo nie. Trapim sa s tym od minuleho decembra, cize to bude skoro rok. A neviem si predstavit, aka ta trubica bude po cystoskopii, ked po stere sa mi to zhorsilo. Vam aj prisli na pricinu? Pomaha vam aspon nieco?
@golfovalopticka absolutne cystoskopiu neodporucam, v zahranici sa to vobec nerobi, este len po nej mozu zacat obrovske problemy, na toto by ma uz nikdy nikto nenahovoril este raz
@lenkald aj vy ste po nej mali problemy?
@golfovalopticka obrovske a niekolkomesacne, taka trauma, ani mysliet na to nechcem, a na zahranicnych forach vsade pise tisice zien, ake maju po nej problemy
@lenkald vďaka. Nemyslím to v zlom, nemusíte ma presviedčať, len sa zaujímam, lebo ja som si o tom nezistovala. Mne to urobili naraz s Otisovou uretrotómiou (ktorá mi nepomohla). Tak, že čo mám čakať. Pred týždňom mi to robili. A teda k Otisovej som takmer žiadne skúsenosti nenašla. Cystoskopia mi prišla v porovnaní s tým ako banalita. Ďakujem.
@viali_21 a krv bola odobratá? Biochémia, krvný obraz
Ked máš až takéto bolesti niečo v poriadku nebude... To mri je kedy naplánované?