Caute zeny, mate nejake babske overene recepty, co na oddialenie menstruacie alebo ako dosiahnut predlzenie cyklu?
Mavam menzes kazdych cca 22-23 dni, uz ma to nebavi, bola som u dr, vsetko je ok, povedal, ze od 21 do 40 dni je to normalka.. viem, ze HAK by mi to upravila, ale tomuto rieseniu by som sa najradsej vyhla.
Vdaka
@ninka99865 neskusala som, ty s tym mas skusenost?
@sense no veru pri stike je asi aj vyssia pravdepodobnost nedostatku, elbo tam je iny metabolizmus. zial, v dnesnej dobe, ked ej dokazane, ze je dolezity aj pri kovide, ho bezne dr nekontroluju. keby ho skontrolovali len pri inych odberoch, mozno by ho uz davno niektori brali a zvladli yb to lepsie.
ja som ani netusila, ze mam nedostatok. davnejsie sa to tak neriesili. mne sa vtedy v tom obdobi rozbehol aj tazky ekzem. samozrejme kazdy clovek zijuci v tejto oblasi moze mat nedostatok, zvast po zime, no ak ho v zimnych mesiacoch neuzivame, tak sa to nazbiera aj za roky. ja som mala tazky deficit. zistene v maju, cize po zime.
mala so vysoku davku vit D a este som sa vystavovala slnku cez leto a na jesen, v novembri som bola stale pod normou.
a mnohi tiez su a ani o tom nevedia.
samozrejme poruchy ms mozu byt z roznych dovodov, ale nedostatok vit.D k tomu mozno prispieva.. nemam dokazane, ze som to mala z toho, no v tom obdobi som mavala kratsie cykly 25-26ddni a sem tam pokles aj na 18-22dni. za niekolko mesiacov sa mi zacal cyklus upravovat. teraz mam okolo 28dni. a ani sem tam nemavam kratke cykly.
@lili929 užívajú to ženy na predĺženie cyklu, ja mám iné problémy 😂
Ešte by som dodala k tomu vitamínu D, že najlepší je vraj v spreji alebo tabletkách ako olej, nakoľko sa rozpúšťa v tukoch a D napr jamieson ktorý je tabletková klasická forma je úplne zbytočný.. to mi povedala moja endokrinologicka.
Ja užívam nejakú 10 000 sprej čo sa strieka pod jazyk raz do týždňa, ale keďže mám problém so sz tak ho užívam 2x
@lili929 progesteron si neskúšala?