23 dňový menštruačný cyklus

lili929
10. máj 2022

Caute zeny, mate nejake babske overene recepty, co na oddialenie menstruacie alebo ako dosiahnut predlzenie cyklu?
Mavam menzes kazdych cca 22-23 dni, uz ma to nebavi, bola som u dr, vsetko je ok, povedal, ze od 21 do 40 dni je to normalka.. viem, ze HAK by mi to upravila, ale tomuto rieseniu by som sa najradsej vyhla.
Vdaka

ninka99865
10. máj 2022

@lili929 progesteron si neskúšala?

nika23t
10. máj 2022

@lili929 ja som mala rovnaký cyklus, užívala som inofolik combi prémium. Cyklus mi upravil na 31 dňový, ale ja som to brala, pretože som chcela otehotnieť...

sense
10. máj 2022

@lili929 mne pomohlo uzivanie utrogestanu ale ked som ho bysadila tak sa cxklus zas skratil ale terau som na 25dnoch., ovulaciu mam viackeat potvrdenu lekarom na 12-13dc

majamat
11. máj 2022

@sense ja som mavala kratke cykly ked som mala nedostatok vit D

lili929
autor
11. máj 2022

@ninka99865 neskusala som, ty s tym mas skusenost?

lili929
autor
11. máj 2022

@nika23t prosim ta a je to volne dostupne?

lili929
autor
11. máj 2022

@majamat skusim aj D nasadit, dakujem 🙂

sense
11. máj 2022

@majamat ten beriem už dlho lebo toho sa mala nedostatok ako väčšina populácie.... A mávam ho aj raz ročne kontrolovaný keď chodím na štítnu. Mne sa tak skrátil cyklus po Poslednom MA

majamat
11. máj 2022

@sense no veru pri stike je asi aj vyssia pravdepodobnost nedostatku, elbo tam je iny metabolizmus. zial, v dnesnej dobe, ked ej dokazane, ze je dolezity aj pri kovide, ho bezne dr nekontroluju. keby ho skontrolovali len pri inych odberoch, mozno by ho uz davno niektori brali a zvladli yb to lepsie.

ja som ani netusila, ze mam nedostatok. davnejsie sa to tak neriesili. mne sa vtedy v tom obdobi rozbehol aj tazky ekzem. samozrejme kazdy clovek zijuci v tejto oblasi moze mat nedostatok, zvast po zime, no ak ho v zimnych mesiacoch neuzivame, tak sa to nazbiera aj za roky. ja som mala tazky deficit. zistene v maju, cize po zime.
mala so vysoku davku vit D a este som sa vystavovala slnku cez leto a na jesen, v novembri som bola stale pod normou.

a mnohi tiez su a ani o tom nevedia.

samozrejme poruchy ms mozu byt z roznych dovodov, ale nedostatok vit.D k tomu mozno prispieva.. nemam dokazane, ze som to mala z toho, no v tom obdobi som mavala kratsie cykly 25-26ddni a sem tam pokles aj na 18-22dni. za niekolko mesiacov sa mi zacal cyklus upravovat. teraz mam okolo 28dni. a ani sem tam nemavam kratke cykly.

ninka99865
11. máj 2022

@lili929 užívajú to ženy na predĺženie cyklu, ja mám iné problémy 😂

ninka99865
11. máj 2022

Ešte by som dodala k tomu vitamínu D, že najlepší je vraj v spreji alebo tabletkách ako olej, nakoľko sa rozpúšťa v tukoch a D napr jamieson ktorý je tabletková klasická forma je úplne zbytočný.. to mi povedala moja endokrinologicka.
Ja užívam nejakú 10 000 sprej čo sa strieka pod jazyk raz do týždňa, ale keďže mám problém so sz tak ho užívam 2x

nika23t
11. máj 2022

@lili929 áno, je to voľnopredajné.