2 roky snaženia máme za sebou. Pomôžte

szzuzka
10. apr 2012

ahojte.dufam, ze tu najdem niekoho, kto mi vie pomoct! 2 roky snazenia mame za sebou, som po spontannom potrate /r.2010/ a odvetedy sa nam nedari, zistili mi zvyseny prolaktin, liecim sa na to rok......beriem norprolac........a nic viac.citala som niekde, ze jedna babenka brala pri norprolacu aj clostibegyt.mne ani nenavrhoval p. doktor, ze by som to mohla brat.prosim pomozte, ked mate niejake skusenosti aj vy! 😢 aj ked sa drzim, nikto nevidi, ze ma to strasne trapi ale vo vnutri, je to inak...neviem dokedy to este vydrzim....... 😢 😢 😢

kvetinqa
10. apr 2012

preco sa o tomto neporozpravas so svojim gynekologom?! Nemozes si predsa urcovat liecbu podla 'babenky' z fora

lu17
10. apr 2012

@szzuzka Ahoj, neviem Ti poradit ohladom liecby.Ale skus pit alchemilkovy caj do ovulacie 2x denne, a uzivaj aspon kys.listovu 800 mg denne, mne to pomohlo 🙂 Snazili sme sa tiez rok a pol,viem ako Ti je. Ale niekedy naozaj pomoze "ocista v podobe byliniek " a hlavne na to nemysliet. Kys listova a aj multivitaminy su vhodne uz pri planovani,kedze v strave jej nemame dostatok.

lucka1987
10. apr 2012

@szzuzka ahoj . vitam ta na Mk .. je tu mnoho tém o neplodnosti o snazilkovani a vela inych... vzdy , ked ta bude nieco trapit, staci do vyhladavaca tem zadat kludove slova a vyhodi ti to diskusie ci otazky tykajuce sa toho, co hladas...
https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy/jak-dlouho-se-leci-vysoky-prolaktin-kdy-mohu-mit/
https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy/norprolac-a-zvyseny-prolaktin-ktora-ma-skusenost/
napr tu su dve , ktore ti mozno pomozu ...
tiez mam za sebou rok a pol snazilkovania sa a aj sme o babatko prisli .. viem, ze to nie je jednoduche, a viam ako ta to trapi. Neboj .. vydrzis.. to dietatko za to stat bude. len to nevzdávaj a radsej sa usmievaj a mysli pozitívne. drzim palce

irriss
10. apr 2012

@szzuzka
Tvoje volani mi spis pripomina "depresivni stav" - krize, ktera nas provazi hlavne v obdobi svatku ☹

Radila bych Ti si zadat do vyhledavace Tvuj "problem"..zjistis, ze nejsi sama.. 😉 bude Ti lip a urcite se tu najde spousta maminek, ktere Ti pomuzou rozebrat Tvoji situaci... 😉
Hodne Stesti 🙂

lucka1987
10. apr 2012

@lu17 😕 a prosim ta.. ty si kolko tabletiek tej kyseliny zjedla , aby si dosiahla to mnozstvo 800mg ? 😅 doporucena denna davka kyseliny lystovej v tehotnosti , pripadne v case snazilkovania sa je 0,4-0,8 mg 😀

lu17
10. apr 2012

@lucka1987 Noo ano, sorry, mikrogramy sa nedaju napisat, ja mam balenie pisane v mikrogramoch a na to som zabudla . Cize ak mas v jednej tabletke 400, tak potrebujes dve denne. Alebo tak ako pises 0,8 mg 🙂

lucka1987
10. apr 2012

@lu17 😀 😀 no .. hej tak potom uz ano 😀 ale inak by to bolo celkom vtipne zjest tolko toho za jeden den 😨 😀

lauricka
10. apr 2012

rok na prolaktin? Kamoske to zistili, nasadili lieky a do mesiaca bola tehotna....

szzuzka
autor
10. apr 2012

ďakujem kazdemu 😉 ste zlate 🙂

strihalka
10. apr 2012

ja jsem na zvyseny prolaktin brala pardolel, ci tak nejak se volal a bola jsem tehu za dva mesice...k tomu jsem mela snizenou funkci stitne zlazy.....pri brani krve na hcg bylo zjsiteno, ze stale prolaktin eni ok, ale to uz jsem byla tehu🙂

szzuzka
autor
10. apr 2012

@kvetinqa neurcujem to podla fora, len chcem vediet, ci je tu niekto, kto tiez ma taky problem a jej vypisali tie lieky.inac za rok mam 3 gynekologa, stale sa tam menia..............teraz vybavuje mi svokra jedneho normalneho.......

szzuzka
autor
10. apr 2012

@lauricka ano moja, rok..........aj ja si myslim, ze je to dost dlha doba!!!!!! 😢

kvetinqa
10. apr 2012

@szzuzka prajem ti,aby si nasla takeho,kt.budes doverovat a s kt.budes spokojna. Drzim palce,aby si bola coskoro tehu.

szzuzka
autor
10. apr 2012

@kvetinqa dakujem ti krasne :-* dufam, ze to tak aj bude 🙂

olivia31
10. apr 2012

@szzuzka Ahoj to že berieš rok lieky na zvýšený prolaktin to nieje nič neobvyklé ako som si všimla niektoré reakcie každá sme iná každá potrebuje inú liečbu...ja som taktiež brala rok parlodel a nič sa nestalo prolaktín sa upravil a je všetko v poriadku mám hormonálny profil teraz dobrý ....snažíme sa otehotnieť už 5 rokou a nič.....musíš sa poradiť s lekárom oni vedia prečo ho musíš brať ...to že niekto ho bral mesiac a bolo všetko ok to je u každého individuálne .......skús sa informovať ohľadom tvojho problému aj na centrá asistovanej reprodukcie oni vedia pomôcť nemusíš hneď riešiť IVF / umelé oplodnenie/ ale oni aj liečia neplodné pary a vedia ti nastaviť liečbu aká je pre teba a tvojho partnera najlepšia. 🙂

veji
10. apr 2012

@szzuzka ja som brala norprolac 3 roky, potom sme sa zacali snazit, nedarilo sa..... lekar mi predpisal clostil a duphaston a po 4 mesiacoch som otehotnela 😉 Jednoznacne treba tuto situaciu prebrat s gynekologom.

szzuzka
autor
10. apr 2012

ďakujem dievcata.........:D novy gynekolog mi urcite pomoze, je najlepsi na okoli...inac na centr.asist.reprodukcie sa plati? nevie niekto???

marcovka1
10. apr 2012

@szzuzka
@olivia31 ahojte,chcem vas povzbudit dievcata ,aby ste nezufali ale verili ,ze raz najdete na teste vytuzene // 🙂 ja som otehotnela po dlhych 8 rokoch snazenia a presla som asi vsetkym ..bolo to tazke .ale zvladla som to CHVALA BOHU zuska poradim ti ,len tolko zamestnaj si hlavu niecim ,lebo psychika je asi najhorsia a riadne s tebou zamava ako somnou 🙂 drzim ti silno prsty aj na nohach 🙂 aby si bola skoro stasna tehulka 🙂 🙂 🙂

szzuzka
autor
10. apr 2012

@marcovka1 Ďakujem krasne, si zlata.🙂

hirjak
11. apr 2012

diskusia bola uzamknutá z dôvodu duplicity