Ahojte. Moja dcéra (14 rokov) má pravdepodobne mykózu. V septembri brala antibiotiká 500mg a hneď nato v októbri zase antibiotiká a to už 1000mg. O týždeň nato ju začala svrbieť pošva a aj ju má červenú. Vnutri ju má zanesenú takým bielym povlakom. Myslím, že to bude mykóza. Ja som ju mala raz v živote, tak neviem čo jej môžem dať... Hľadala som na internete a tie také vaginálne tabletky, čipky a mastičky by som jej veľmi nedávala, lebo viem, že by to nechcela.... Našla som na internete mastičku fungicidin na vonkajšie použitie myslíte, že by mohla pomôcť? Neuškodí jej??
Vopred ďakujem za odpovede🥰
Neviem či jej to zaberie. Budeš jej to dávať zopár dní a nakoniec aj tak budeš musieť s ňou zájsť na gyndu a zbytočne sa bude len dlhšie s tým trápiť, to pálenie a svrbenie je dosť nepríjemné.
Väčšinou sú prípravky na predpis účinnejšie zbehnite k dr 🙂
Zavolaj popripade svojmu dr a porad sa 🙂 mozno zaverie aj volnopredajny canesten
Mne velmi pomohli vyplachy rosalgin 👌
Ja by som s nou išla rovno na gynekológiu.. Žiadne voľnopredajné lieky.. Spraví výter a to jej najlepšie ukáže kde je problém...pretoze takto môžete skúšať nebude to zaberať a zbytočne sa bude trapit
k antibiotikam treba aj probiotika.. chod s nou k dr pre cipky alebo tabletky a gel na intimnu hygienu kup
Neuskodi, ale stacit nebude. Mykozu treba liecit aj vo vnutri v posve. Takze treba vaginalne tabletky a krem.