10. deň menzesu

leameleg
17. okt 2023

Ahojte maminky. Zakladam túto tému nakoľko som všade našla len o meškaní ale nie o dĺžke. Som 5mes. po pôrode a toto je moja druhá MS. Prvá bola na deň presne a cyklus bol 5 dní. Co bolo samozrejme fajn. Ale problém nastal až pri druhej. Zo začiatku bolo hnedé špinenie a tak až červená krv. A samozrejme MS mám dodnes a to je už 10deň. K lekárovi idem v piatok. Na internete čo som pozerala tak písalo , že tích 10 dní je ešte ok. Dlhšie už tam značí problém. Chcem sa opýtať mala to niektorá alebo je dôvod na obavy?. Ďakujem

majamat
17. okt 2023

tusim, som niekde citala, ze spinenie sa za ms nepovazuje, ej to skor stav pred ms. cize kym sa nespusti krvacanie, aspon mierne,t ak to este nie ej ms, spinenie pred ms moze byt tusim aj pri nedostatku progesteronu.

ja som mala ms mesiac po tom, co som zacala brat jednozlozkuvu HAK. teda to bolo tiez vacsinou take spinenie.

leameleg
autor
17. okt 2023

@majamat ja som mala špinenie 1 deň a tak prišla ms. A to je dnes 9 deň. Ja neberiem ani Hak ani nič... neviem čo si mám o tom myslieť . Ozaj

majamat
17. okt 2023

@leameleg vacsina poruch je z rozhadzanych hormonov. otazne je ci je to len nejaka odchylka, alebo sa tam neico deje - napr cysta a pod.
uvidis, co na to dr.

leameleg
autor
17. okt 2023

@majamat bola som po šestonedeli na kontrolu a aj cytologiu všetko bolo v poriadku tak ja už ozaj nerozumiem

majamat
17. okt 2023

@leameleg tak po porode hned cyklus nemusi fungovat. to, ez si mala 1x ms normalne, este neznamena, ze uz cyklus nabehne na normalny rezim. kludne tam mozu byt odchylky.
netrap sa tym, fakt to nemusi nic znamenat. telo sa zotavuje dlhu dobu. vezmi si, ze po potrate odporucali pauzu v snazeni sa o babo 3M. samozrejme tot uz funguje inak. niekto odporuca pauzu, iny nie, zavisi od stupna tehu. a teda tam tehu prebieha kratko.
ak tehu skonci porodom, kolko sa telo musi zotavovat? urcite to trva dlhsie.

neviem ci dojcis, lebo aj to ovplyvnuje cyklus.

leameleg
autor
17. okt 2023

@majamat už som dojčiť prestala cca 2 mes. 🙂

majamat
17. okt 2023

@leameleg tak mozno aj preto, ez si chvlu dojcila, hormony este nie su uplne vvnormale.

ja som dojcila rok a teda mne tie cykly blbli, ale 1x som dostala az rok po porode.

urcite to moze byt len nieco male len nejaka hormonalna odchylka. uvidis, co ti dr povie, netrap sa. cyklus zeny nie je rovnaky, za zivot zazivame velke mnozstvp vacsich, ci mensich odchylok. cyklus ovplyvnuju mnohe veci, preto sa to stava.

leameleg
autor
17. okt 2023

@majamat určite máš pravdu

majamat
17. okt 2023

@leameleg daj potom vediet, co na to dr. drzim palce nech je to ok

leameleg
autor
17. okt 2023

@majamat ďakujem . Dám ti vedieť. ❤️

leameleg
autor
18. okt 2023

@majamat tak si predstav dnes som bola a gynekológ mi našiel krvavú cystu v prieme 4,5cm.. a vraj ta mi ten menzes rozhádzané. Pichol mi 2x injekciu a v piatok budúci týždeň.kontrola

majamat
18. okt 2023

@leameleg fuha, tak predsa nieco. no prajem skore uzdravenie. nech sa cysta strati.

leameleg
autor
18. okt 2023

@majamat ďakujem ti. Ja som si aj myslela,že nebude to len tak