Zvyšuje sa mzda po rodičovskej o infláciu?

pralinkaaa
10. jan 2014

ahojte kočeny, viete mi niektorá poradiť ako je to presne po nástupe do práce po RD - plat na zmluve ktorý mám, zamestnávateľ mi musí zvýšiť nejak či môže mi ponechať ten starý spred rokov? Ďakujeeeem

sisaha
10. jan 2014

@pralinkaaa ak sa zvysovalo vsetkym o nejake %, musi aj tebe

brumka
10. jan 2014

mne po prvom tehu zvysili o par eur uplne minimum, po druhom mi uz nezvyasia, ze po rd, md a pn sa nezvysuje uz

pralinkaaa
autor
10. jan 2014

@sisaha nechápem presne..je na to nejaký zákon či ako? Som mimo 5r tak jasne že ostatným zvyšovali...
bola som na MD, potom RD, z tej som rovno šla na novú MD, a teraz zas RD..

stanislavao
10. jan 2014

nemusi sa. preco by sa mal? ak ostatnym zvysili, tak to mozu odovodnit tym, ze profesne postupili, nieco nove vedia. vy ked ste boli doma, tak ste sa nemali ako v praci "zdokonalovat".

pralinkaaa
autor
10. jan 2014

@stanislavao pýtam sa lebo kamoške zvýšili o ifnláciu ked nastupila a tvrdí mi že to je zo zákona....

jul11
10. jan 2014

Nezvysuje sa.nie je na to zakon.samozrejme mozu ale nemusia

pralinkaaa
autor
10. jan 2014

OK dakujem. myslela som tak.

zuzanale
10. jan 2014

@pralinkaaa pokial viem platí toto § 157(1) Ak sa zamestnankyňa vráti do práce po skončení materskej dovolenky alebo ak sa zamestnanec vráti do práce po skončení rodičovskej dovolenky podľa § 166 ods. 1, zamestnávateľ je povinný zaradiť ich na pôvodnú prácu a pracovisko. Ak zaradenie na pôvodnú prácu a pracovisko nie je možné, zamestnávateľ je povinný zaradiť ich na inú prácu zodpovedajúcu pracovnej zmluve. Zamestnávateľ je povinný zaradiť zamestnankyňu a zamestnanca za podmienok, ktoré pre nich nebudú menej priaznivé ako podmienky, ktoré mali v čase, keď nastúpili na materskú dovolenku alebo rodičovskú dovolenku podľa § 166 ods. 1, a zamestnankyňa a zamestnanec majú právo na prospech z každého zlepšenia pracovných podmienok, na ktoré by mali právo, ak by nenastúpili na materskú dovolenku alebo rodičovskú dovolenku podľa § 166 ods. 1.

ale ako každý zákon aj tento je taký no... alebo ako si zamestnávatel vysvetlí zlepšenie pracovných podmienok .. poznám firmu kde dorovnali aj kde sa z toho vykrútili takže asi tak ...

sisaha
10. jan 2014

@pralinkaaa ano je to ten, ktory uviedla zuzanale.. U nas tiez museli upravit aj mne, lebo upravovali plošne všetkym. Ine je ked sa zvysuje indi vindi..