Zvyšná dovolenka po návrate z rodičovskej.

elenocka5
13. jan 2020

Ahojte, prosím Vás ako je to so zvyšnou dovolenkou, keď som na materskej od roku 2017 a teraz na rodičáku a po 3 rokoch sa chcem vrátiť do práce. Pri odchode mi ostalo 11 dní dovolenky, mám ešte na ňu nárok, lebo som počula že sa to už nejak menilo a tá dvolenka sa nejak kráti. Ak sa ešte dá čerpať, tak sa čerpá podľa zamestnávateľa alebo ešte pred nástupom? Poprosím o radu prípadne o kontkrétnu skúsenosť. Vopred ďakujem

simca06022011
13. jan 2020

Dovolenka, na ktoru uz vznikol narok sa nema preco kratit... krati sa potom narok na DV cez MD a pocas RD narok nevznika. Cerpanie si musis dohodnut so zamestnavatelom, ci nastupis a hned pojdes na DV (cize v realite pojdes do prace neskor) alebo si ju vycerpas inokedy.

kristinaanna
13. jan 2020

@elenocka5 určite máš na nu nárok, a ešte aj na dovolenku počas materskej,čerpanie si musíš dohodnúť zo zamestnávateľom, či nastúpiš a a budeš si priebežne čerpať, alebo si vyčerpáš všetku naraz, záleží od zamestnávateľa.

elenocka5
autor
13. jan 2020

Dakujem, baby, ano aj ja som to tak chapala ze ta zvysna sa nemoze nijak kratit, lebo ma zmiatlo co mi povedala jedna znama, ale tak evidentne je to tak ako som si myslela.Pocas tej materskej sa to nejak o dvanastinu krati ci ako podla toho po kolko rokoch nastupim asi. ALe tak hkavne tych 11 dni nech sa pocita :D

evittam
13. jan 2020

@elenocka5 Nie nekrati sa podla toho po kolkych rokoch nastúpis. Ale podla ZP. Od kedy do kedy si bola na MD?

elenocka5
autor
13. jan 2020

Ja som bola na MD od 28.aprila 2017 do decembra 2017 a teraz som na RD a mala by som sa vratit najneskor v juli tohto roka.

evittam
13. jan 2020

@elenocka5 Za r.2017 mas narok na celu dovolenku.

carrot_apple
12. jan 2021

čaute, nevedeli by ste mi povedať, že keď zamestnankyňu zastupuje živnostník, či je to možné a či zamestnanec po návrate z RD má na svoju pozíciu nárok keďže zamestnávateľ si na jej pozíciu v podstate objednal službu od živnostníka?