Zvýšenie platu a materská

24. feb 2022

Ahojte, konci mi zmluva na polovičný úväzok, a zostávam tam pracovať na plný úväzok. Chceme bábo preto ma zaujíma, či sa materská ráta potom len z toho plného úväzku?? Alebo sa to nejak priemeruje? Ďakujem

dori2
24. feb 2022

ledy nastupujes na matersku? to je rozhodujuce…

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
24. feb 2022

@dori2 ešte sa len snažíme, nie som ešte tehotná.

ivkazba
24. feb 2022

Ak budeš mať nástup na MD v roku 2023, bude sa ti počítať príjem z roku 2022. Ale ak by si stihla nástup na MD ešte v tomto roku, tak sa ti bude počítať z roku 2021. Teda za predpokladu, že stále ide o toho istého zamestnávateľa.

autor
24. feb 2022

@ivkazba áno, je to ten istý zamestnávateľ. Pracujem tam od september 2021. Takže to znamená že ten lepší plat nebude mať vplyv na tú materskú ak by som šla na materskú tento rok 😏 A keď som sa dočítala keď radia sa zamestnať na 90dni s iným platom a bude sa to rátať z toho, to len v prípade žeby islo o iného zamestnávateľa?

ivkazba
24. feb 2022

Áno, ak zmeníš zamestnanie a to nové bude trvať minimálne 90 kalendárnych dní (bez PN), tak bude MP počítaný z toho nového zamestnania. Ale áno, musí ísť o iného zamestnávateľa. Pred tým si pracovala?

autor
24. feb 2022

@ivkazba Predtým som bola na podpore, a pracujem od toho 9/2021 na polovicny a teraz od 3/2022 prechádzam na plny úväzok u toho istého zamestnávateľa. Tak nič, škoda, som myslela že ta materská bude lepšia aj v tomto prípade. Ďakujem

dori2
24. feb 2022

v roku 2023 ak nastupis na matersku bude sa predsa ratat z 2022 a to uz mas od 03 zvyseny olat ci nie?

autor
24. feb 2022

@dori2 áno jasné to chápem. Len ak by sa podarilo otehotniet najbližšie 2-3 mesiace, tak ešte to vychádza tento rok.

dori2
24. feb 2022

tak sa treba rozhodnut ;) drzim paste

ivkazba
24. feb 2022

Ak by si otehotnela za 3 mesiace, na MD by si nastupovala až v roku 2023.

autor
24. feb 2022

@dori2
@ivkazba
Ok, ďakujem baby za vysvetlenie 🙂 už sa len rozhodnúť či čakať kvôli peniazom, alebo ísť na to hneď, keďže som po dvoch potratoch, a už najradšej by som mala bábätko. A už nemáme ani 20rokov.

ivkazba
24. feb 2022

Nečakaj! Nikdy nevieš, či to vyjde na prvý krát, alebo budete skúšať mesiace. Chápem, že peniaze sú dôležité, ale s týmto sa kalkulovať asi neoplatí. Držím palce, nech sa to podarí a nech to tentokrát vyjde všetko dobre.

autor
24. feb 2022

@ivkazba áno, presne to isté si myslím, a nemusí to vyjsť hneď.
Ďakujem za podporu ❤️

mataky
13. júl 2022

@ivkazba dobry den, prosim Vas viete my poradit? Ked mam zmluvu od 21.12.2021 a nastup na matersku december 2022...z coho mi vyrataju matersku?ked predtym som bola 12 mes po sebe neuplnych na urade prace? A vycerpala aj podporu?...cela stastna ze mam pracu na polovicny uvazok,ze stiham aj tri deti,teraz cakame opat...moznost ineho zamestnavatela nemam

mataky
13. júl 2022

@dori2 dobry den, vyzerate ze sa vyznate.prosim Vas viete my poradit? Ked mam zmluvu na polovic.uvazok od 21.12.2021 a nastup na matersku december 2022...z coho mi vyrataju matersku?ked predtym som bola 12 mes po sebe neuplnych na urade prace? A vycerpala aj podporu?...cela stastna ze mam pracu na polovicny uvazok,ze stiham aj tri deti,teraz cakame opat....