Zvýšenie platu

8. dec 2022

Baby, poraďte ako požiadať šéfku o zvýšenie platu?
Pracujem v administratíve, u tohoto zamestnávateľ desať rokov. Nie je iný administratívny pracovník okrem mňa. Bývalá šéfka mi pravidelne zvyšovala plat. Tá nová je tu tri roky a nič. Väčšinou každý môj návrh čo sa týka práce, zmetie zo stola, všetko musí byť podľa nej.

melanta
8. dec 2022

1. Ak si dávala návrh na zvýšenie mzdy, aké dôvody si uvádzala? Že iný administratívny pracovník tam nie je, nie je dôvod na zvýšenie mzdy, ani to, že bývalá šéfka ti pridávala. Dôvodom je inflácia a potom zvýšenie tvojej kvalifikácie, ak toho robíš viac a máš výkon nad 100%.
2. Aký bol jej dôvod, že to zmietla zo stola pokiaľ si mala adekvátne dôvody na zvýšenie mzdy?

h2
8. dec 2022

@melanta Ja som to pochopila tak, že autorka dávala novej šéfke návrhy ohľadom práce, ako že nejaké svoje nápady. O zvýšenie platu ju zatiaľ nežiadala.

autor
8. dec 2022

@melanta tento rok som ešte nežiadala. Písala som o pracovných návrhoch. Nič čo poviem jej nevyhovuje. O pár dní príde s podobným nápadom, čo je pre ňu super.
Sebe zvyšovala o 10% , kolegovi dala stovku.

klaudiaden
8. dec 2022

Tak ak by chcela zvysila by plat aj tebe, ale vies povinna proste nie je, takze stale je o v rovine toho, ci sa jej chce alebo nie

h2
8. dec 2022

Autorka, priprav sa na rozhovor so šéfkou dopredu. Napíš si, kedy si koľko zarábala (dátumy, sumy). Ak si robila na niečom významnom, čo bolo prínosom pre firmu, zapíš si to tiež. Potom požiadaj šéfku o rozhovor. Keď k nemu dôjde, začni tým, že v tejto firme robíš už 10 rokov, prácu máš rada a chcela by si sa spýtať, či je s tebou spokojná, alebo má voči tvojej práci nejaké výhrady. Potom sa zariaď podľa situácie, čo ti odpovie, ale máš argument, že predtým ti bola mzda pravidelne zvyšovaná a teraz už dlho nie.

h2
8. dec 2022

@klaudiaden Niektorí šéfovia proste sami od seba plat nezdvihnú, prečo aj, keď zamestnanec sa neozve, čiže berú to tak, že je spokojný s tým, čo má. ☹️

melanta
8. dec 2022

Chápem. Tak odvrhnúť nápad a potom prísť za pár dní s rovnakým... ja by som tam už nebola. Toto mi je absolútne proti srsti. Ale čo sa týka mzdy, priprav si komunikáciu. Za 3 roky inflácia, kam si sa ty za 3 roky posunula, čo firme prinášaš. A prídi aj s konkrétnym návrhom sumy.

autor
8. dec 2022

@klaudiaden sama od seba by to nikdy nespravila. To je ako žiadať u nej dovolenku v lete na celí týždeň. Ak ma aj pustí, čo sa stalo za 3,5 r raz , tak mám mať mobil neustále pri sebe keby niečo potrebovala.

melanta
8. dec 2022

@klaudiaden ale taký človek nemá riadiť ľudí, ak zvyšuje podľa toho, komu chce a komu nechce. A ľudia by od takých firiem a vedúcich/riaditeľov mali odísť, to je často jediná cesta, ako to zmeniť.

melanta
8. dec 2022

Za 3,5 roka ťa v lete pustila na týždeň dovolenky len raz? A prečo tam ešte stále pracuješ? Prečo robíš zo seba tajtrlíka? Ani sa nečudujem, že taký ľudia ako je dotyčná, ti nedvihne plat. Veď keď vidí, že s tebou môže mávať, nedá ti dovolenku a keď áno, tak si na mobile.

autor
8. dec 2022

@melanta nejde mi to, pripravím si monológ doma , prídem do práce všetko fuč.
Táto práca mi vyhovuje najmä preto, že to je doma u nás na dedine. Nemám auto, autobusy chodia ako katastrofa. Navyše mám dieťa s diagnózou tak mám zmluvu iba na 6 hod.denne. Keďže už chodí do školy vlani som chcela u šéfky zvýšiť úväzok. Nepochodila som s argumentom že je viac práce a za ten čas sa nedá stíhať. Odbila má tým že aj odrobí viac hodín ako8.
To naše chodenie po dr.je x krát ročne, všetko 100/200 km cesty.je viac ako všetky péčka a dovolenky dokopy.

melanta
8. dec 2022

Nuž ale toto je naozaj iba a iba tvoj problém. Buď to akceptuješ, že máš takúto šéfku alebo zmeníš job. Skúšala si sa obzerať po iných možnostiach? Možno by si bola prekvapená, že by si našla aj iné možnosti, ktoré by ti vyhovovali. Chápem, že mať prácu v mieste bydliska, ak potrebuješ byť blízko dieťaťa je dôležitá. Ale možno by si zistila, že toto nie je jediný vhodný job, ktorý môžeš mať.

j93375
8. dec 2022

.

autor
8. dec 2022

@melanta Áno skúšala, aj som postúpili do užšieho výberu ale pracovná doba mi nevyhovovala pri všetkých tých dr čo musíme absolvovať sa to utiahnuť nedalo. Keby tí dr boli tu v meste tak by sa aj dalo,v našom prípade nie. Začať v novej práci každú chvíľu s očrkami. Eee.
Kamoška čo žije 30 rokov v hlavnom meste mi raz povedala, že keď si ju v práci necenia odíde a zaklope o dvere ďalej. Ale ja nežijem v hlavnom meste ale v hlasovej doline, v dedinke pánu Bohu za chrbtom.

autor
8. dec 2022

@klaudiaden viem, že povinná nie. Robím v malej dedine, tu je každý s každým príbuzný a ja cezpoľná.

sunshine_007
8. dec 2022

Suhlasim s @h2, priprav sa na termin so sefkou, daj jej termin cez outlook aj nadpisom, nech vie coho sa meeting bude tykat. Skus si spisat, uspechy ktore si dosiahla za posledne 3 roky a kludne daj tam aj napady, ktore ti «ukradla» a kludne chod na stretnutie s papierom, nech na nic nezabudnes. A na internete mas XY tipov ako ziadat o zvysenie platu, napr.nie je vhodne davaj termin na piatok.

autor
8. dec 2022

@sunshine_007 tu v práci sú iba dve kancelárie tá jej a moja, dvere kázala odmontovať hneď pri nástupe ,,aby lepšie na mňa videla,,

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sunshine_007
8. dec 2022

To nevidim negativne, ste maly team.

autor
8. dec 2022

@sunshine_007 tažko opísať situáciu, keď ženu v prechode poúča mladá slečna o všetkom, aj to ako napísať mail, či naskenovať dokument. Veci ktoré som ovládala keď sa ona iba učila písať.

lobic
8. dec 2022

no tak to vsetko aj tak zavisi od sefa. ja v mojej praci by som si na to napriklad netrufala. vidim, ako sa stavia k inym veciam, takze by som s najvacsou pravdepodobnostou nepochodila.

sunshine_007
8. dec 2022

Ved ju odzbroj s usmevom a pekne jej podakuj, ze tie veci si sa naucila pred xy rokmi

autor
8. dec 2022

@lobic asi to máme podobne