Zvýšenie mzdy - tipy a triky

5. dec 2023

Ahojte, máte nejaké overené “triky” ako si vypýtať zvýšenie mzdy? Prípadne čo určite nepovedať. Doteraz išla vždy v mojom prípade iniciatíva zo strany zamestnávateľa, takže som to nikdy reálne riešiť nemusela. Nový zamestnávateľ však iniciatívny nie je (nikomu z kolegov nezdvihli mzdu len tak, všetci si to museli vypýtať). Feedback dostávam od kolegov aj klienta dobrý, čo by ste poradili?

katkaseiner
5. dec 2023

prave na to skus upozornit (ze mas skvely feedbach od klientov), plus pridaj info o niecom co mozno nemas v naplni prace ale ovladas/robis to. Ja som na novej pozicii a v blbom case som si pytala zvysenie - cca o mesiac o tom budeme hovorit, ale sef mi odporucil ze čisto zaucenie nebude stacit, cakaju co extra viem ponuknut. V teme sa ale zveziem, kedze tiez to budem riešiť a standardnych 5 % mi nebude stacit

zic
5. dec 2023

Ja by som sa na to pripravil normalne... Spisat / prirpavit si vsetko co si dokazala v praci, ake mas uspechy (co si spravila naviac alebo vynimocnejsie ako ini)... a s tym ist za nadriadenym / HR.. Formuloval by som to v zmysle "priniesla som firme zlepsenie vztahov s klientami... uspesne reprezentujem firmu..." ... firma by mohla ocenit vo vyske (nieco v tom zmysle)

egonsk
5. dec 2023

V mojej poslednej firme mi nukali po podani vypovede zvysenie platu a este v posledny den mi pri luceni priamo najvyssi sef ponukol 100% navysenie, ak si to rozmyslim. Podakoval som sa mu a rozlucil sa s nim. V tej firme dosiahli slusne navysenie zamestnanci iba ked podali vypoved a ci tam robili 2 roky, alebo 15, vzdy bez toho pocuvali iba vyhovorky a zamietnutia.

mikadooo
5. dec 2023

Spíš si svoje dôvody, prečo si myslíš, že si zvýšenie zaslúžiš. Potom požiadaj šéfa o rozhovor, ja by som mu aj povedala, že s ním chcem prebrať možnosti môjho zvýšenia platu, nech sa aj on vie pripraviť. No a potom mu to tam prednes. Žiadne špeciálne tipy a triky neexistujú. Ak si myslíš, že si zaslúžiš viac, treba to povedať a odôvodniť. A ak ti šéf napriek tomu viac nedá, zamysli sa nad jeho protiargumentami, ak zhodnotíš, že sa iba vyhovára, skús si nájdu lepšie platenú prácu a nabehni za ním druhý krát s výpoveďou... To často spôsobí okamžitý súhlas so zvýšením a ak nie, tak aspoň máš lepší flek po ruke 🙂.