Zvýšenie mzdy pri skrátenom úväzku

18. apr 2023

Ahojte zienky 🙂 viete mi poradit? Pracujem na skr.uväzok 32 hod. Bolo nam oznamene,zeby nam mali zvysovat mzdy,avsak neviem ako to funguje pri skratenych uväzkoch,kedze doteraz som stale pracovala 40 h.
Je to nejako % dané o kolko sa zvysuje plat pri skrat.uväzku? nechcem sa to drzo pytat sefa,ze ci mi zvysi plat a o kolko presne. Skor ci mate skusenost,ze Vam zvysovali plat aj na skr.uv. Lebo ani v zmluve nemam taketo veci uvedene,lenze sa moze prehodnocovat plat a kedy cca v roku,ale nic blizsie.
Vdaka za pomoc vopred

maxalla
19. apr 2023

Na to ti tu asi nikto neodpovie, ak nemas zvysovanie upravene v zmluve. To je interna zalezitost firmy / rozhodnutie zamestnavatela, mozno mate sposob zvysovania upraveny v internej smernici.. Mozu plosne vsetkym navysit o oevnu sumu, o percento z povodnej, podla pracovnej pozicie.. skratka vela mozno. Ved si pockaj a dozvies sa.

zuzanaete
19. apr 2023

Zvycajne to byva % zo mzdy. To % sa moze lisit podla vykonu. Zalezi od firmy.

melanta
19. apr 2023

Niekde zvyšujú o 2%, niekde o 5%, niekde o 10%. Niekde zvyšujú všetkým zamestnancom rovnako, niekde podľa zásluh či podľa toho, ako rozhodne manažér. Takže nikto ti odpoveď na tvoju otázku nedá. Odporúčam opýtať sa nadriadeného, akým spôsobom budú mzdy upravované a ak nebudú upravované všetkým, tak čo môžeš urobiť pre to, aby si patrila medzi tých, ktorých sa to dotkne.