Zvláštne požiadavky od zamestnávateľa

majulkab
5. feb 2013

Milé mamičky, určite ste všetky absolvovali pohovory, zaujímalo ma či ste sa stretli na pohovoroch so zvláštnymi požiadavkami od zamestnávateľov na Vás.

mery333
5. feb 2013

Mňa do jedného zamestnanie neprijali preto, lebo som bola vtedy už vydatá, ale bezdetná. A na rovinu do očí mi povedali, že NIE, lebo mi hrozí otehotnenie. 🙂 Ako keby to nemohla každá žena, ktorú tam príjmu. 😅 Takže u mňa to bola požiadavka, aby som neostala tehu.

vavrenka
5. feb 2013

@mery333 je to protizakonna poziadavka, v pokoji by si ich mohla za to zalovat 😉

nanyka
5. feb 2013

to mne pár rokov dozadu raz povedali, že som vo veku, kedy je vysoké riziko,že ostanem tehotná...tak som im povedala,že toho sa báť nemusia, keďže momentálne nemám partnera... odpoveď: haaa, veď to je jedno, k tomu neviete ani ako prídete 😀
som si vzala svoje dokumenty a porúčala sa rovno, u šéfa-imbecila som nemienila pracovať 😀

gubcikova
5. feb 2013

u mňa bolo aby som sa vyzývavo obliekala

majulkab
autor
5. feb 2013

vavrenka má pravdu, je to fakt na žalobu, ale mam pocit, že väčšina zamestnávateľov to tak robí, ale nie okato, vždy si niečo iné nájdu.

nanyka
5. feb 2013

ešte som si spomenula, raz keď ma chceli testovať z angličtiny, tak žiadali odo mňa zahrať scénku zároveň obsluhy a zároveň zákazníka 😀 haha... to som sa poďakovala a odišla tiež, tak nebudem tam robiť zo seba blbečka 😀
anglicky hovorím veľmi dobre, ale divadielko prenechám profesionálom 🙂

majulkab
autor
5. feb 2013

ja mam skúsenosti s tým, že keď ma už prijali, tak postupom času mi zlúčili viac funkcií dohromady, konkretne som robila recepčnú v penzione, ale ked im vypadla čašníčka, alebo kuchárka či chyžná, neraz som ich zastupovala, v poslednom zamestnaní som robila čašníčku a mali sme aj penzion, raz mi sef povedal, že keď bude chcieť zákazník raňajky do postele tak mu mam ich odniesť, som mu povedala, že či je normálny, nech si ich odnesie sám

sissy27
5. feb 2013

@majulkab neviem či zrovna s požiadavkami, ale otázkami na pohovore áno - či plánujem otehotnieť, akého som vierovyznania, kde a ako dlho pracujú moji rodičia (no a čo že dáááávno nemám 18rokov a bývam vo vlastnom)... a ešte nejaké divné otázky mali (všetko na jednom pohovore 😝 ), už si ani nepamätám... a dokonca sa majiteľka a riaditeľka firmy ani nemala problém priznať, že ona vie, že sa to nesmie pýtať, ale aj tak 😝
@vavrenka
@majulkab zažalovať? to je len chrumkavá teória, ako niekde na súde dokážeš, že sa to naozaj pýtali? 😎 zvukový záznam si môžeš robiť len s ich súhlasom, inak nie je použiteľný na súde... a samozrejme nemusíš odpovedať na také otázky, dokonca ich môžeš upozorniť na to, že je to protizákonné, ale tým pádom si skončila... a ak je to niekto, kto naozaj potrebuje prácu a nemá si z čoho vyberať, tak nebude robiť scény...

nanyka
5. feb 2013

@majulkab to som tiež mala takú ponuku robiť na recepcii na nočných v 4* hoteli, kde okrem recepcie bola zahrnutá obsluha lobby baru, upratovanie verejných priestorov vrátane wc, hlavne v zime veľa roboty kvôli navláčenému snehu, + obsluha v reštaurácii...
okrem toho okolo 5.00 ráno trebalo pripraviť raňajkovú miestnosť, celú ju vyupratovať, v kuchyni dať upiecť pečivo, uvariť párky a klobásky, set up džemov, masiel, príborov....urobiť praženicu atď atď..to vychádzalo asi tak do konca služby, do 7.00 hod.

sa s koňom zrazili - plat - s podmienkou na živnosť, 700 € 😀 to keď si človek odrátal odvody, tak mu veľa toho nezostane... a podotýkam, že hotel sa nachádza v BA ... som nevedela či sa smiať či plakať...

zuzulica
5. feb 2013

@nanyka to pekne, to u nás v penzióne je na to čo si opísala asi 10ľudí 😀

majulkab
autor
5. feb 2013

@nanyka no tak to si mala zaujímavú ponuku, no ale určite našli niekoho kto im to robí, lebo oni svoje podmienky asi meniť nebudú.

kakakina
24. nov 2013

@nanyka ,
@zuzulica ,super baby ja toto všetko robim v hoteli za 340 eur . 😠

nanyka
5. dec 2013

@kakakina tak to nezavidim... viem,ze ak je tazko najst pracu,tak clovek vezme hocico... ale 340 € za toto vsetko - to je novodobe otrokarstvo..