Už mesiac robím v mojej prvej práci, ale od začiatku si všímam takú zvláštnu atmosféru ktorá tam panuje. Je to malý tím do 10 ľudí, nerobíme všetci to isté. Kolegovia sú trocha odmeraní, väčšia má medzi sebou len také naoko nútené vzťahy, z toho čo som si zatiaľ všimla, nemajú v láske vedúcu. Ale tak pretvárajú sa. Cize naoko sa všetci tvária ako taký pohodový tím, pokiaľ človek nezostane s jedným či dvoma osamote. Celé to pôsobí veľmi neprofesionálne, vedúca rozpráva o tom, ako cez víkend pila, kolegovia si končia a odchádzajú kedy chcú. Prácu z domu máme len 2 dni, čo však všetci ingoruju, takže sa často stane že som v kancelárii sama. Kolega spomínal, že keby dostal ponuku práce, hneď odíde. Má zmysel tam ostávať?
Z môjho pohľadu skôr nie. Si nová, potrebuješ sa učiť, získavať nové informácie a keď sa nemáš koho spýtať,tak je problém. Ale počkaj ešte, môže byť, že len v lete je taká voľná morálka a potom v septembri sa trochu situácia znormalizuje. Sleduj situáciu
Málokedy sa podarí, že by si všetci sadli po ľudskej stránke a keď vedia spolu fungovať, aj keď možno len naoko, stále podľa mňa lepšie ako otvorená nevraživosť a ubližovanie si… pokiaľ ich vyslovene nepotrebuješ v kancelárii, lebo ťa majú zaúčať alebo potrebuješ s nimi spolupracovat, môže ti byť jedno odkiaľ pracujú a koľko pracujú, podstatné je či je spravené čo má byť spravené a to nechaj na šéfke… vydržala by som aspoň tú skúšobnú, ak ti inak práca sedí s popritom môžeš pozerať po niečom inom a potom sa rozhodneš..
Tak mne bolo v prvom rade povedané, že v rámci zaúčania by bolo najlepšie byť v kancelárii. Akurát teda mi to veľmi nepomôže, keď som tam sama. Tak nakoniec chodím skoro každý deň, z toho často sa práve stáva to, že buď som sama, alebo príde niekto, kto robí niečo úplne iné, tak mi aj tak nepomôže. Ti, ktorí by mi mali pomáhať, sa zas tvária, ako by som ich otravovala, keď sa niečo opýtam alebo potrebujem vysvetlí prečo sa to tak robí.
Vsetko si zapisuj, aby si sa mala k comu vratit, ked budes robit to iste. A ze ich otravujes, to sa oni tak tvaria v kazdej praci. Lebo uprimne, to zaucanie nikdy nie je zaplatena a je na ukor vlastnej prace. ja tvrdim, ze primarne do prace chodim zarabat peniaze a nie sa kamaratit. ja pracujem vo vacsom kolektive trosku ako ty (30 ludi cca) a niekedy je to tam fakt o hubu. Ludia sa neznasaju, robia si zle, intriguju a pritom sa tvaria, ako najlepsi top kamosi.
Do práce ale nechodíš kvôli kolegom a vzťahom na pracovisku, ale kvôli práci a peniazom. Jasne že mat kolektív v práci, kde si sadnete aj po ľudskej stránke je len plus, ale pokial tá tam niekto vyslovene nesikanuje alebo ti nerobi problémy, tak by som sa zvysoka vykašľala na to, aké vztahy tam panujú a kto sa ako pretvaruje. Ak sa vieš s kolegami rozprávať o pracovných veciach, tak to stačí. Chodíš tam 3 dni do týždňa, 2 dni si doma na homeoffice, myslím si že to sa dá zvládnuť úplne v pohode. A co ti vadi na tom že si tam sama? Ja by som bola práveže rada, ak je to tam takto ako pises.
Veď to využívaj aj ty... Si sama v kancli no tak fajn, tak máš v podstate volny den no. Resp. rob to čo vieš.
Tak keď máš pocit, že si nebola poriadne zaškolená a nemáš sa na koho obrátiť s otázkami, oslov šéfku... dajte meeting, aby ste si ujasnili, čo ti nie je jasné a už by si asi mala byť asi viac-menej samostatná (aj keď neviem aká je to práca teda nakoľko sa stále stretávaš s novými situáciami)... a ak sa tam cítiš fakt zle a nesedí ti to, tak nemusíš končiť hneď, využi flexibilitu, ľahšie pobeháš pohovory a hľadaj, uvidíš či nájdeš niečo čo ti bude vyhovovať viac 🙂
Práca a plat sa ti páčia?také vzťahy su vo veľa zamestnaniach a ešte aj horšie🙂intrigy, šikana, prísny sef
u vás to vyzerá, že si každý robí čo chce no tak si zober home office aj ty.Niekedy nie je zle, keď si sama v kancelárii.