Dobrý deň, som žena, chcela by som sa stať "bacharkou". O chvíľu mi končí materská a chcela by som sa venovať tomuto povolaniu. Je ťažké sa do zboru dostať? A je pravdepodobnosť že aj bez známosti sa viem dostať do takejto práce? Ďakujem
@lhjh a dá sa urobiť to počas materskej?
Aby som začala ešte ku koncu materskej. A vedela tak skôr sa dostať do prace
Pracovat zacnes popri skole, resp. do skoly ides uz pocas prace, sesternica teraz nastupila, na vojacku nespravila psychotesty, na bacharku sa podarilo vsetko a samozrejme bez znamosti.
Myslis akoze cely ten uvodny proces testov?
Najskor mas formalny pohovor,kde vysvetluju vsetky podmienky sluzby.Pokial si s tym OK,nasleduju fyzicke testy a v ten den test so slovenciny.Potom su psychotesty a pokial prejdes aj tam,mas zdravotnu.Pokial vsetkym prejdes,tak ta prijmaju.Nastup do skoly je indvidualny.Riesi sa to vtedy,ked sa nazbiera dostatocny pocet novacikov.
Si schopná odísť na 3 mesiace do školy?
@lhjh ano
@ibrunova je k tomu potrebná 3 mesačná škola? Neviem co to obnaša, coto som pozerala. Chcela som vyskúšať najprv nábor za vojačku ale skôr by som niečo "kľudnejšie"
Napríklad policajná škola trvá 10 mesiacov. Ako by si sa naučila narábať so zbraňou, sebaobrana a podobne?
A aj kam ťa pridelia, najprv si over info, aby si neskončila niekde úplne v inom mieste.
Ano,je potrebna.Bez toho to nejde.Viem,ze je v NR a netusim,ci aj niekde inde.Pokial si blizko,tak tam mozes dochadzat.Ucis sa tam vsetko od zakonov,pracovnych postupov,narabanie so zbranou,sebaobrana,...Potom skladas pisomne a prakticke skusky z jednotlivych predmetov a na samom konci je ustna skuska.
Kľudnejšie? Brat, bratranec aj ujo mi robia v base. Keď mi rozpráva zážitky tam amen tma. Tam si dennodenne v obave ci ti niekto neuvali. Videla som na bratovi že je to psychicky náročné. Najprv robil v sucanoch, tam sú len mladiství. Teraz robí v rk v tretej skupine. Hocikedy sa im začnú väzni bit, pozeru tabletky, niekedy ziletky( to všetko si pasujú) robia im kontroly, ti chlapi su niektorí iné vymetene mozgy. Skoro každý jeden je na antidepresivach. Je to náročné povolanie, byt furt v strehu. Brasko začal aj trosku cvičiť aby nabral, aby aj postavou budil rešpekt. Ale už si zvykol a je spokojný. Maju dobrý sociálny program pre zamestnancov, viacej dovolenky, akurát ich niekedy presunu na pracovisko do iného mesta. Teraz je na mesiac v Bratislave, lebo tam majú nedostatok personálu. Takže musíš aj s tým počítať. A co vravel ze v ženskej väznici sú tie ženy strašne
Ahoj.Na to,aby si sa dostala do zboru nie su potrebne znamosti.Velmi tam chybaju ludia.Problem nie su ani fyzicke testy,zdravotne ani slovencina.Ale vacsinou sa pohori na psychotestoch.Treba ratat s tym,ze po prijati do zboru absolvujes 3 mesacnu "skolu".