Zúfalá z práce

akinimod
22. mar 2022

Ahojte, ja by som sa iba chcela vyzalovat a pripadne zistit aky na to mate nazor... Pracujem v statnej sprave, uz rok a pol.. praca ma nebavi, trapim sa, robim nieco uplne ine ako som vystudovala, s kolegami si velmi nerozumiem ale ine moznosti neboli tak som pracu vzala.. Od minuleho roka som si hladala novu pracu, postastilo sa, vo februari tento rok sa mi ozvali z jednej nemenovanej firmy. Predtym nez som si tam zivotopis poslala, som citala recenzie, dokonca tam robi jedna kamaratka, ktora naozaj chvalila pracu. Musela som prejst vyberkami, dvomi pohovormi aby ma vzali, a ono sa to nakoniec podarilo. Telefonovali mi ze ma beru. Ja som im povedala ze este mam pracu v ktorej musim dat vypoved s dvojmesacnou lehotou.. A oni ze v poriadku, ze od 2.5. mozem nastupit. Ale ja som im velmi neverila, a chcela som aby mi to aj napisali, aspon nejaky oficialny mail, nech to mam naozaj cierne na bielom ze ma do prace beru, nie ze dam vypoved a budem bez prace. Ten hlavny menezer sa este smial ze samozrejme, ze som uz v systeme ako zamestnanec, ale ze teda povie pani z HR ze aby mi taky mail napisala. Oficialny email prisiel aj so vsetkymi instrukciami co mam dalej urobit. Velmi som sa tesila, ale vcera mi volala ta pani z HR ze nastali nejake organizacne zmeny, a ze vsetkym ludom ktori doteraz nenastupili a maju ich vziat musia bohuzial oznamit ze nastupit ani nemozu...A mne uz bezi vypovedna lehota a budem bez prace.. Som z toho totalne nestastna. A zaroven neviem ci to bol naozaj podraz z ich strany, alebo ja som bola tak hlupa ze som niecomu takemu uverila. Ta pani mi este povedala, ze som jedina osoba, ktora vlastne kvoli nim dala vypoved, takze este skusi nieco vybavit a prehodnotit to s nadriadenymi, ale ze mi nic neslubuje, ale ze sa ozve... Co si o tom celom myslite vy?

anjelicek26
22. mar 2022

Terajsia praca ta nebavi, takze je to aj tak jedno...bud sa jej podari ta niekam predsalen zaradit alebo budes hladat dalej... prinajhorsom podpora v nezamestnanosti na par tyzdnov-mesiacov.

vikusjk
22. mar 2022

@akinimod myslim, ze to nie je nerealna situacia, deju sa okolnosti, ktore maju vplyv na fungovanie firiem. Kamoska pred dvoma rokmi, ked zacal covid, nastupila do novej prace a ako prvu ju este v skusobke vyhodili, lebo tym, ze ju mohli bez vypovednej a odstupneho, isla prva ked zacal proces setrenia.
Ak nastupujem do novej prace, vacsinou mam aj pracovnu zmluvu uz podpisanu s danym terminom nastupu. Ako prvy krok je vzdy ponuka z firmy, kam idem, teda oficialny papier podpisany ich HR a mojim buducim nadriadenym, ktory obsahuje to, co mi vlastne ponukaju - platove podmienky, opis prace, poziciu, aj datum nastupu, aspon predbezny, ten sa v zmluve moze samozrejme upravit.
Ty mozes stale svoju vypoved stiahnut, aktualny nadriadeny to moze a nemusi akceptovat. Ak by akceptoval, pokracujes v praci tam, kde si. Ak nie, tak to tak malo byt a bud nastupis do novej, kam si mala, alebo do inej. Kazdopadne sa nelutuj a zacni si hned hladat nieco dalsie, vzdy je fajn mat zadne dvierka ;)

akinimod
autor
22. mar 2022

Dakujem baby, ja som sice ten papier oficialny nedostala, ale toto vsetko co pises
@vikusjk je v tom maili o ktorom som pisala. Len ma to proste nastvalo, ze je ine ked nemas pracu dva roky a povedia ti ze ta beru a ty ze super, a potom ze nie, tak zamrzi a ides dalej, ako ked pracu mas a kvoli inej odtial odides a oni to potom vezmu spat. Ale to o stiahnuti vypovede som nevedela, tak dakujem, pockam este co povie ta pani ked sa ozve, pripadne pojdem za veducou..

puplatko
22. mar 2022

Aj tak ťa doterajšia práca moc nebavila, takže buď počkaj, či to teda neprehodnotia alebo si hľadaj niečo iné. Ako furt je možnosť stiahnuť svoju výpoveď, no šťastná tam aj tak nebudeš. Len hlávku hore a neboj dobre bude

zmrzlinka2021
22. mar 2022

@akinimod
Nebud nestastna!
Teraz mas prave tu prilezitost hladat nieco, co ta bude skutocne bavit a naplnat. Praca nema byt v prvom rade o peniazoch. Clovek by mal mat v prvom rade z nej aspon aku taku radost a naplnenie aj svojich ambcii.
Teraz mas uzasnu prilezitost makat na tom, aby si sa posunula dopredu.

Nemyslim si, ze spravili voči tebe podraz - pravdepodobne maju na to dovody, prečo ta nemozu prijat, ale nema vyznam ostavat v praci, kde ta to nebavi

7lenka11
22. mar 2022

pozri sa, tvoja aktuálna práca ťa nebaví, tak prečo sa trápiš tým, že si dala výpoveď? proste hľadaj ďalej... alebo by si radšej ostala na mieste, na ktorom si nešťastná a časom by si z toho mala depky? neviem, v akom odbore hľadáš prácu a z akého si mesta, ale asi si mladá, vzdelaná baba, tak naber sebavedomie, hľadaj (nie si povinná brať prvé, čo príde) a rob v živote, čo ťa baví... môj brat hľadal robotu dva roky, kým sa v práci našiel.. a oplatilo sa, dnes má stabilnú pozíciu s dobrým platom a fakt je šikovný v tom, čo robí...

ibrunova
22. mar 2022

@akinimod daj písomne, že sťahuješ svoju žiadosť a uvidíš, ako sa vyjadria.

poopsie
22. mar 2022

Nabudúce nemusíš byť vo vypovednej lehote, môžeš sa so zamestnávateľom dohodnúť na výpovedi dohodou...

akinimod
autor
22. mar 2022

@poopsie tak to u nas nefunguje, minuly rok chceli odist takto dve kolegyne, a nepustili ich, museli vydrzat tie dva mesiace

ilene22
22. mar 2022

@akinimod moj manzel nastupil do novej prace koncom aprila a po cca tyzdni, prisli za nim vyssie postaveny manageri a ponukli mu, skusit inu pracu pre nich. siel na pohovor, suhlasil s podmienkami, naplnou prace, platom a o 3 tyzdne bol na novej pozicii. po par mesiacoch zistil, ze tato pracu mu nevyhovuje. a chcel by radsej to prve povodne miesto. dohodol sa s nadriadenymi, suhlasili.. musel podpisat vypoved dohodou s vyp lehotou 2mes, aby oni zacali vyberove konanie na jeho miesto. to bolo v sept a od dec mal ist na to povodne miesto. ale zrazu v nov musela firma prepustit 300 ludi a pozicia zanikla.. cize zostal bez prace :( keby vedel, zrejme by zostal a vydrzal ako bol. ale taky je zivot, co nas nezabije, to nas posilni..

coco1
22. mar 2022

Fuu z mojho pohladu Ty si sa kryla ako sa dalo tym, ze si od nich pozadovala oficialne a posomne stanovisko ( ze si prijata na poziciu) pochybyli oni si myslim. Nevyzera to dobre, ze cloveka zoberu a potom ze teda nie ?!! Pockaj, vedia ze si dala vypoved koli nim, snad sa im podari aspon pre Teba miesto najst.
A hlavu hore , vsetko sa deje pre nieco.ak by aj nova praca nevysla, poses, ze v starej sa trapis co sa dlhodobo neda vydrzat.
Mozno nakoniec Ta to zaveje uplne inde a mozno tato tretia moznost bude naj ;)

anna_maria1
22. mar 2022

Akoze verim, ze to zamrzi ale pokial ta ta praca takto nebavila tak to j mozno aj signal aby si si hladala nieco ine, podla toho co pises a co sa stalo. A este ked je to statna sprava povedala by som kludne ze to spravili narocky ako podraz.

1sally12
22. mar 2022

Fú, tak to bolo z ich strany trocha neseriózne. Ja tiež, keď ma prijali do prace síce som sa to dozvedela hneď po výberku, ale prišlo mi to o niekoľko dní aj poštou(tiež pracujem v štátnej správe;)) ale zober si to aj z tej pozitívnejšej stránky - keby tato situácia nenastala možno by si nikdy tú výpoveď ani nedala 😉 a ďalej by si zostávala v práci, ktorá ťa nebaví. Určite sa ti podarí najsť niečo nové.

tina4931
22. mar 2022

@poopsie mne napr.dohodu dať nechceli a dva mesiace na mňa v novej práci čakať nemohli☹️

zuzanaete
22. mar 2022

Zial v tomto nestabilnom ekonomickom prostredi bude viacej pripadov, ze firmy prehodnotia svoje plany. Drzim palce pri hladani si lepsej prace.

dadis
22. mar 2022

@akinimod Nezufaj, je to len praca. V ziadnej praci nemas 100% istotu, vzdy to tak bolo aj bude. Jeden den si tu, zajtra ta uz nepotrebuju. Oni mohli byt neferovi, zobrat ta a v prvy den ti dat vypoved v skusobnej dobe bez uvedenia dovodu. Takto este mozes stiahnut vypoved, alebo si hladat iny job, kym ti plynie vypovedna..

mogaa
22. mar 2022

@akinimod no stáva sa to, ja som už tiež bola v rovnakoej situácii....teraz som tieť vo verejnej správe - práca nič moc, jedna kolegyňa uplne hrôza - protivná, nepríjemná, bojím sa jej čokolvek opýtať aby nevybuchla.....takže hľadaj ďalej, práce je veľa, zatiaľ vezmeš čokolvek a máš stále 3mesiace skúšobnú dobu na lepšiu prácu.....

mogaa
22. mar 2022

@akinimod ono 2mesiace ťa nebudú čakať skoro nikde, ešte ten mesiac, ale 2 mesiace je veľa...preto by som vzala čokolvek a popri tom si hľadala niečo lepšie....