Ahojte, nastupujem do novej prace a mam preukaz ZTP. Idem robiť admin prácu a ZTP mi vôbec nebráni vo výkonné tejto práce, takže nemusím hlásiť zamestnávateľovi a ani nechcem. Ale niekde som videla na nete ze keď nahlásiť tam mam nárok na menšie odvody tj. vyšší príjem pri výplate. Pravda? Je tu nejaka personalistka co ma s tým skúsenosti? Ďakujem
zamestnávateľ platí menšie odvody za teba, každý zamestnávateľ by na určitý počet zamestnancov mal mať aj určitý počet zamestnancov ZTP podľa zákona a ako bonus osobu ZTP nemôže len tak vyhodiť z práce
na zdravotne poistenie platis aj ty aj zamestnavatel polovicny odvod ak si TZP
a si ID s viac ako 70% obmedenim pracovnej schopnosti neplatis poistenie v nezamestnanosti
to s tym ukoncenim prace uz tak nie je ako kedy staci oboznamit UPSVAR
Ahojte prosim vas mozem mat nejaky problem z toho, ak som v praci nenahlasila ze mam ztp preukaz? Uprimne ma to absolutne nenapadlo, az teraz citam, ze su nizsie odvody. Mozem to nahlasit dodatocne?
@ovechkin hej nahlas to lebo zamestnavatelovi to nahlasi soc poistovna a bude musiet prerabat vykazy
@loginexistuje lenze ja mam ten preukaz od detstva, zamestnana som uz 5 rok a zatial nikto nic nenahlasil a presne toho prerabania sa bojim, ze ma zozeru v praci ... Fakt mi to absolutne nedoslo, kedze ztp preukaz vyuzivam malo
@ovechkin a mas ho platny ?
@loginexistuje ano samozrejme, vydavala som sa, takze dva roky dozadu mi ho aj menili z dovodu zmeny mena
musis to nahlasit oni to velmi rychlo zistia pri prvych odvodoch co zaplatia za teba 😉