Dobrý deň, chcela by som sa informovať, či tu niekto absolvoval 2mesačný kurz na železnice (vypravca/signalista) a mohol mi popísať ako to prebieha a hlavne, či to je aj nejak finančne ohodnotené počas kurzu. Paní na personálnom ma po úspešnom zvládnuti psycho a zdravotnej uistila, že všetko sa dozviem, že kurz začína teraz až 1.12...ale teda chcem si dopredu zvážiť pre a proti, či sa mi oplatí čakať ... momentalne som na úrade práce a bez podpory pretože som skončila VŠ a nemala som odrobený určitý period tak rozmýšlam, či si dovtedy nenajdem radšej robotu lebo byť bez peňazí 4mesiace nepripadá do úvahy.
Za informácie vopred ďakujem.
@michaela97611 manžel bol pár rokov dozadu, plat počas kurzu cca 900e ale hovorí že záleží od budúcej pracovnej pozície, iný je plat na stanici pánu Bohu za hrbtom a iný v BA. Potom máš možnosť kariérneho rastu ako ako výpravca. Každopádne je to lepšie ako trčať na úrade bez €.
@katica06 tak to veľmi slušný plat na železnici. Na východe rušňovodič ma 1100e v čistom 🙈 už po kurze
@kavasmliekom píšem hrubú mzdu, čistá mzda môjho muža by bola pre autorku či kohokoľvek iného irelevantná keď chlap čo má dve- tri deti bude mať na stejnej pozícii inú čistú mzdu ako bezdetná slečna
Ahoj pred pol rokom som absolvoval vyhýbkarsky kurz. V kurzi ti dajú minimálny plat ,ale jelikož budeš cestovať do školi každý deň , potom aj zácviky po staniciach, tak budeš mať na každý deň diety , takže tých 800 e som mal v kurzi. Po absolvovaní troch skúšok ti plat zdvihnú podľa tarifi tej stanice , ktoru budes mať ako domovsku ,teda stálé pracovisko. Ale než začneš, skor by som si robil starosti z psychotestov potom zo skúšok a až potom by som riešil plat 😉
@alexejslovak manžel mal od ŽSR zabezpečené ubytovanie, chodil domov iba cez víkend.
@katica06 Ano dá sa aj ubytovať ale diety bude dostávať tak či tak.
@alexejslovak na kurze na výpravcu mali ubytko s bazénom + raňajky/obed/večera
@katica06 tak to mal luxus 😉
@alexejslovak psycho aj zdravotnú mám úspešne za sebou 🙂
@michaela97611 Gratulujem ,teraz len skúšky ,držim palce.
Tak si dobrá lebo ja som chcel do dopravného podniku a neprešiel som psychotestom. Na to sa nedá ani pripraviť lebo to neni ako v matike že vypočítate príklad buď dobre slebo zle. Tak take veci boli že video simulácia z dopravy že kedy by ste predbiehali s ja som išiel tak ako reálne na ceste alebo na playstatione som hral vela autových hier. Alebo boli obrázky a len napíšte podľa vašej fantázie že čo vidíte na obrázku. Tam neviem podľa čoho je odpoveď správna alebo nesprávna, lebo jeden môže vidieť to, druhý to. A potom ten stroj na koncentráciu že keď vidíš zelenú bodku zatlač ľavý pedál, keď žltú bodku stlač tlačidlo napravo a stále to zrýchlovalo. A nemalo to systém. Úplne chaotické že to nesúviselo. Na stanici som videl plagát s teklamou na prácu u železničiarov tak som zavolal a že traťový robotník. Tam neboli psychotesty. Len tá zdravotná previerka. Ale na druhej strane sa nemôže porovnávať absolvent osobitnej školy s autozmom, s vysokoškolsky vzdelanou ženou. A ženy majú aj lepšiu hlavu na učenie ako muži. Ženy sa vždy lepšie učili.
Ale režijné musí platiť každý. V tom už rozdiely nikto nerobí. To musí platiť aj menežér aj zametač ulice.
@michaela97611 áno, mala by si mať platený aj kurz, ale nepočítaj s 1000ckami.
Manželovi povedali okolo 650e v čistom ale to bolo 5 rokov dozadu. Ináč, precitaj si tam podmienky prijatia a kurzu kým to podpišeš. Nie som si istá už, či si hneď viazaná na 5 rokov, alebo po 3 mesiacoch, s tým, že keď odídeš ty sama, dajú ti preplatiť celý kurz. Neviem ako to je dnes.