Zrušenie spoločnosti, rodičovská, dávky v nezamestanosti

lucia211
19. okt 2016

Dobrý večer, chcela by som poprosiť o radu. Bola som a teda ešte aj som zamestnaná v jednej nemenovanej spoločnosti. Zamestnala som sa v marci 2014 a na materskú som nastúpila v decembri 2015. Spoločnosť vyhlásila svoj zánik ku dňu 23.12.2016. Čo to pre mňa znamená? Mám tam zostatkovú dovolenku vyše 30 dní - mám si požiadať o preplatenie dovolenky aby som o ňu neprišla? Ďalej keď rátam, tak na dávky v nezamestnanosti sú potrebné 2 odpracované roky - moje dva roky uplynuli v marci 2016, no vtedy som už bola na materskej, no v postate som stále zamestnancom spoločnosti, mám pravdu? Budem mať po skončení už rodičovskej dovolenky nárok na dávku v nezamestnanosti? A ešte jedna vec, mám nárok aj na odstupné? Veľká vďaka, nie som vypočítavá ani nenásytná, len ma to zaujíma a jedná sa mi najmä o dovolenku a dávky.

Ďakujem

tajomna21
19. okt 2016

@lucia211 mali by ste dostat vypoved podla § 63 ods. 1 ... narok na odstupne mate, aj narok na vyplatenie dovolenky ... pred tym, ako si sa zamestnala v tejto firme si nepracovala? ono za posledne 3 roky musis byt 730 dni poistena v nezamestnanosti

lucia211
autor
20. okt 2016

@tajomna21 ahoj, ano pracovala som , zmluvy som mala spravene tak, aby som nebola evidovana na urade...zamestnana som bola od septembra 2012 u jedneho zamestnavatela a prestupila som v marci 2014 k druhemu....

tajomna21
20. okt 2016

@lucia211 tak potom podla mna splnas 730 dni na podporu ... ale skus si napisat priamo dotaz na socialnu poistovnu, cez kontaktny formular (je v kontaktoch) .... odpisu behom 2 dni do mailu a budes to mat cierne na bielom

lucia211
autor
20. okt 2016

@tajomna21 vďaka 🙂