Zoberú ma do práce, keď som tehotná?

26. jún 2023

Dobry den koncila mi zmluva v praci a nepredlzili mi ju lebo som tehotna cca 4 tyzdne ,v praci mi bolo zle tak som povedala ze som tehotna ....Ide o to ze si chcem najst druhu pracu nebude s tym problem ? dakujem

pribinak
26. jún 2023

No bude. Tehotné majú množstvo obmedzeni

ivangeline
26. jún 2023

Nehovor...ze ai tehotna ;D Nebud hlupa ako ja. (Nenasla som si.)

sajmonka_1216
26. jún 2023

tiež si myslím, že to bude problém.. zamestnávateľovi sa neoplatí niekoho nového zaúčať, ked za pár mesiacov odídeš... potom záleží od práce.. nemôžeš robiť všetko.. a čo ked ti bude zase zle a nebudeš to zvládať?

nelca0510
26. jún 2023

Nik ti nikdy nepovedal,že toto sa nevravi? Presne pre toto? Nuž,môžeš si nájsť robotu ďalšiu a nevraviet,že si tehotna.

pribinak
26. jún 2023

@ivangeline má klamať? Ak jej dajú robiť niečo fyzick náročné a niečo sa stane tak zamestnávateľ má hneď ospravedlnenie, nevedel som že zamestnankyňa je tehotná

martinkatinka
26. jún 2023

Tak musis si najst taku pracu, kde nebude problém. Pre istotu nejaku fyzicky nenarocnu, bez chemikalii, bez nocnym zmien. Teoreticky aj sezonnu teraz. Ale uprimne, no bude to dost problem.

petamich
26. jún 2023

po pravde mas dve moznosti - zatajit na pohovore, ze si tehotna, lebo ano tehotne zeny to maju narocne s hladanim novej prace, zaucia ta a o par mesiacov im odides alebo povedat pravdu a dufat, ze to zamestnavatelovi nebude prekazat (co nebude take jednoduche)

beronsche
26. jún 2023

Jediny krat som sa s tym stretla, ze vzali tehotnu vtedy, ked moju tehotnu kolegynu vzali do Roll Royce.. jednak to ale bolo v anglicku, kde je materska max. rok a zeny casto tak dlho ani s dietatom doma nezostavaju a tiez islo o vysoko odbornu pracu..
Osobne si myslim, ze vysoku sancu nemas. Zial.

zuzinka888
26. jún 2023

Tak, vela zamestnavatelov sa to pyta. A co vstupna prehliadka? A neviem co by si aj poriesila ak mas skusobnu dobu tri mesiace plus tyzdne kym si neco najdes + terajsie tyzdne- pravde podobne to uz bude vidno a zmluvu nepredlzi ukonci v skusobnej dobe. Ale skus.

cookie29
26. jún 2023

No vies, keby si v terajsej praci nebola povedala, ze si tehotna, tak Ti ju asi predlzia, ze?

V novej praci, aj keby si hned nasla, tak uprimne, kto ma zaujem o tehotnu, ktora o par mesiacov pojde na MD, potom na RD a eventualne bude mat druhe dieta a teda tak na 5-6 rokov vypadne a za ten cas zabudne aj to malo co sa zaucila. Ano je to diskriminacia, ale zase zo strany zamestnavatela pochopitelna. Nehovoriac o tom, ze ak by Ta zobrali a Ty im po vyprsani skusobnej lehoty oznamis, ze si tehu, tak by som to ako zamestnavatel tiez povazovala za nekorektne jednanie. toto je problem aj v zahranici, kde je MD par tyzdnov a nie roky. Bohuzial

eliska13
26. jún 2023

Ak nebudú chcieť potvrdenie o tehotenstve zoberú.Zatajila by som to.Moja sestra povedala pravdu v 4,5 m už tehotná nastúpila nevedela o tom a po skúšobnej dobe to dala vedieť pisomne

autor
26. jún 2023

@zuzinka888 dakujem ano nemam sancu

lauriik
26. jún 2023

No neviem, uz mi to pride aj nefer voci zamestnavatelovi hladat tehotna pracu ked za par mesiacov skoncis. Nerozmyslala si len nad nejakou brigadou?

kvetinka75
26. jún 2023

bola som na tom rovnako. Jedna zmluva mi skončila a mala som ísť podpísať druhú. Už som vedela že som tehotná. Tak ma nezobrali. Išla som na úrad práce. Po materskej som si našla prácu od 7-15 tej a lepšiu som si ani nemohla nájsť. Klamať som nechcela. Je to neseriozne zo strany ženy ak klame. Zamestnávateľ musí vyčleniť čas na zaučenie, školenie a pod. Investuje čas,peniaze a žena odíde na matersksú. Môže začať od znova.

ivangeline
26. jún 2023

@pribinak ...na take sa nema pytat pri pohovore a hadam je zodpovedna. A clovek nikdy nevie...co bude o 9m..

kvetinka75
26. jún 2023

@ivangeline pýtať sa nemajú ale vstupnú prehliadku by mala mať. PRedstav si, že ju dá na nejaké miesto, kde by tehotná nemala pracovať. To je v poriadku?

pribinak
26. jún 2023

@ivangeline ja nikde nič o pohovore nepíšem. Druha vec je, že tehotné majú naozaj veľa obmedzení a aby potom neplakala keď sa niečo stane
Tie obmedzenia majú svoj zmysel a význam.

Ďalšia vec ak neprizná že je tehotná a oni ju príjmu, nebude ju chrániť zákonník prace a môžu ju vyhodiť

Ja nemám rada všelijaké špekulovanie a klamanie lebo vo väčšine prípadov sa to otočí v neprospech dotyčnej osoby

panonia
26. jún 2023

Ja som tak nastupila do práce s jednou babou a za 3 mesiace oznamila že je v 4 mesiaci a zostala PN. Ale tie 3 mesiace sa ako zdravotna sestra na ARE namakala a ani nepipla.

ivangeline
26. jún 2023

@pribinak Ani ja. Preto som neklamala. Preto by ma asi do 10 prac vzali ale ne...lebo som tehotna... ;D ani len poondene call centrum,kde predavaju produkty.. a striedaju sa ludia ako na pase.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zmrzlinka2021
26. jún 2023

To zavisi od prace, aku chces vykonavat.

Ale v pohode by som ta zamestnala na 6-7 mesiacov.

adriannasvk
26. jún 2023

Myslim,ze by si mala byt v ochrannej lehote a mala by si mat narok aj na matersku...ale pracu uz asi nenajdes...ale vyskusaj

ness222
3. aug 2023

Ja mam zase opacnu skusenost, hladala som si novu pracu a aj som nasla jednu velmi zaujimavu no zostala som prave tehotna, a nakoniec som to miesto kvoli tomu odmietla, resp. oni ma odmietli kedze som povedala ze som tehotna 😀Bohuzial som ale o 2 tyzdne na to potratila takze potom som si len “bila hlavu o stenu”, ze aka som bola hlupa, ze nevyslo ani jedno ani druhe. Takze ja by som to uz asi pri hladani novej prace zo skusenosti zatajila.