Isli ste niekto takutou cestou ? Som zdravotnicka (zatial bez VS), som na materskej a rozmyslam co dalej, kedze sa chcem zase niekde posunut. Mam prax v pomerne narocnom odbore (psychiatria) a celkom ma laka praca policajtky. Od zdravotnictva ma odradza nekonecne vzdelavanie, a viem ze zeny toto studuju aj pocas materskej aj popri detoch ale neviem ci to chcem akurat takto😄Zaujima ma ake su moznosti studia, ale hlavne vase skusenosti
Prax v psychiatrii a bez VS= sanitarka? Pomocna sestra?
K policii mozes ist hocikedy, ak mas maturitu a zlozis fyzicke testy, psychotesty, nevidim tam ale ziadnu vyhodu v tom, ze teraz si zdravotnicka
Maturitu musí mať a ak má zdravotnícke vzdelanie, tak pravdepodobne pošľu externe študovať, tam treba okrem zvládnutia psychotestov a aj fyzických testov mať aj znalosti z predpisov a zákonov, ktoré potrebujú k svojej práci.
Ja som to nemyslela tak ze pracujem na psychiatrii tak mam vyhrate, iba som spomenula kde pracujem v ramci informacii o doterajsej praxi.
@melanta Pri vsetkej ucte, s pacientmi som 12 hodin denne, co je podstatne viac ako lekar. Casto sme tercom utokov my - sestry a asistentky, nie lekari. Nie kazda sestra ma spravenu specializaciu a ma odrobenych 10-15 rokov to je menej ako ten smiesny rok studia specializacie ? To sa doraba len kvoli tabulkovemu platu, nie kvoli realnemu vzdelaniu. A este taka perlicka, vacsinou ked sa nieco zvrtne - lekara ani SBS sa clovek nemoze dovolat, kedze nie su pritomni na oddeleni 24/7 tak ako sme tam my😬
@petronelag S tym aj pocitam ze budem stale studovat, len mi to pride lahsie ako striktne dodrziavat nemocnicnu prax. Tam aj ked to je externe tak to externe vlastne nie je, lebo 2 dni v tyzdni od rana do vecera clovek musi byt bud na prednaskach alebo v nemocnici.
Čiže si sanitár alebo zdravotný asistent. Ak sa chceš niekam posunúť, tak skús najprv trochu pokory a počúvať. Práca sanitára či asistenta na psychiatrii je ti k práci na polícii rovnako podstatná ako práca predavačky v Kauflande. Áno, ja rozumiem, že práca nižších pozícii je v psychiatrii vystavená tomu najtažšiemu. Ale to nie je absolútne dôvod myslieť si, že na tom môžeš stavať. Stále si pri všetkej úcte iba asistent (aj praktickú sestru považujem za asistenta). Ako napísala sisa, ak máš maturitu, môžeš sa prihlásiť do polície. Prejdeš psychické a fyzické testy. Následne absolvuješ krátku policajnú školu a budeš bežný radový policajt v zelenom. Ak sa chceš kariérne posúvať, napríklad nebyť v uniforme na ulici, musíš študovať VŠ, ak chceš potom rásť ďalej, tak ďalšie vzdelávanie. Čiže ak píšeš, že v zdravotnícke musíš študovať, aby si sa dostala ďalej, tak v PZ je to presne tak isto. Ak píšeš, že vzdelávať vieš že sa budeš musieť, ale že polícia ti príde jednoduchšia z pohľadu dodržiavania praxe - ver, že ani náhodou to nie je u polície jednoduchšie. Postup v PZ je ešte náročnejší ako v zdravotníctve, je tam oveľa viac striktnejších pravidiel. A teda ak chceš postúpiť vyššie, tak znalosť množstva zákonov a paragrafov. Som názoru, že urobiť kariéru v PZ je náročnejšie ako v zdravotníctve. Takže ak ťa láka PZ, choď do toho. Ale nie z dôvodov, aké píšeš. Pretože ostaneš sklamaná, že je to presne naopak, ako si myslíš.
@melanta Ved ale kde som napisala ze idem na tom stavat ? Iba som napisala kde pracujem, kedze to by bola asi prva otazka keby to nespomeniem, co som uz vysvetlila v komentari vyssie tak nerozumiem preco zase narazas na to iste. Prave preto ze som “len” asistent tak chcem ist dalej. Napriklad ked clovek ide k vojsku tak ako zdravotnik vyhodu ma, dokonca aj ten obycajny asistent😊Preto som otazku smerovala takto, treba citat s porozumenim. Za zvysne informacie dakujem, lebo prave na to som sa pytala.
@melanta Aj ja by som povedala, že urobiť karieru u polície je ťažšie ako v zdravotníctve, policajti tiež musia zasahovať do prípadov, ktoré sú podobné niekedy aj psychiatrii (s psychicky narušenými ľudmi) a niekedy s prefíkanými podvodníkmi, ozbrojenými ľudmi, alkoholikmi, často rómovia, a pod. A dosť veľa ľudí neprejde ani cez testy.
@petronelag Tak tak, v tomto je to urcite tazsie a s tym ratam🙂 My mame aspon rozne ukludnovacie prostriedky, aj ked po novych zmenach uz aj to sa dost obmedzuje.
Tam, kde pracuješ vieš s kým máš do činenia - na ulici to tak nebude... Neviem, či si vieš celkom dobre predstaviť, čo tá práca obnáša... Okrem toho, že budeš musieť urobiť najskôr pscho, fyzi...testy a mať zdravotnú spôsobilosť bez obmedzení, po vzniku služobného pomeru budeš musieť získať základné policajné vzdelanie - bude sa ti mať kto postarať o deti? Budeš zaradená do výkonu - všetci tvoji kolegovia sa budú "tešiť", keď budeš mať službu s nimi... Už dávno neplatí, že policajt má nejakú autoritu. Ako ich vníma verejnosť určite vieš. Že to nie je ľahká práca vieš asi tiež...
@ivetz Praveze neviem co vsetko to obnasa preto sa pytam tu. Ani tam kde pracujem neviem co to je zac, kedze policajti vela krat cloveka dovezu k nam a musime si ho prevziat my, v akomkolvek je stave.
Takze najskor su testy, a vzdelanie az po vzniknuti pracovneho pomeru ? Zatial som mala informacie o rocnom studiu, po fyzickych a psycho testoch, potom zakladny vycvik (nie som si ista, je mozne ze si to mylim s armadou) a potom vzdelanie uz podla uvazenia a ambicii.
Na dieta sme dvaja a robim na smeny tak ci tak, takze toto nie je problem u mna.
@anonym Ty si tá s nickom @lilka5555, ktorá tu každý deň pridáva tému o práci v zdravotníctve - už si chcela byť lekárka, inštrumentárka, sestra... ) len ťa odrádza to nekonečné vzdelávanie?
@heleninamama Joj to naozaj nie, naozaj sa pytam a zaujimam. Asi mam vela casu a vymyslam, zeny maju pravdu ze neviem co vsetko to obnasa ale naozaj som sa pytala s dobrym umyslom zistit to, ale nikdy som takuto diskusiu nezakladala
mám vyštudovanú strednú zdravotnícku školu , a som policajt.
@mondolina a si spokojna ? 😬
Ja mam studium na VS momentalne prerusene, preto asi tolko rozmyslam ci v nom pokracovat alebo sa vybrat inym smerom
ja áno. ale ja som u mestských.
V rámci prijímacieho konania absolvuješ overenie fyzickej zdatnosti, posúdenie psychickej spôsobilosti a zdravotného stavu. Ak vyhovieš, môžeš byť prijatá do služobného pomeru - prípravnej štátnej služby, v rámci ktorej získaš základné policajné vzdelanie (8 mesiacov). To či sa ďalej budeš vzdelávať nezávisí iba od teba, ale najmä od potrieb útvaru, v ktorom budeš zaradená.
@ivetz dakujem pekne za vysvetlenie
Prax na akej pozícii máš? Ak nie si lekár alebo zdravotná sestra so špecializáciou v psychiatrii, tak moc by som netvrdila, že ťa láka polícia, pretože máš prax v psychiatrii. Pri všetkej úcte. Navyše, aj v policajnom zbore sa musíš vzdelávať, ak nechceš ostať celý život radový zelený policajt.