Známa si zo mňa robí kuriérku

31. máj 2023

Baby poradte mi, lebo uz mám nervy. Pracujem v zahraničí. Moja kolegyňa ma v januári poprosila, či by som jej známej, ktorá tu, v zahraničí uz trvale žije aj s rodinou, nedoniesla nejaké vevi zo Slovenska. Dovre, suhlasila som, ved pomáhať si treba. Ibaže dotyčná si od vtedy zo mňa pravidelne robí kuriersku službu. Hned po tom, ako som jej doniesla prvýkrát tie veci, mi dala balík, ci by som jej ho neposlala zo Slovenska, ked budem doma. K baliku mi ale uz zabudla dať peniaze, takže som jej balík poslala za svoje. A takto to ide pravidelne. Ked som doma na SK(robim na turnusy), vzdy mi pre ňu pride od niekoho nejaký balík, ktorý hej mám doniesť, keď pôjdem do práce. Takto využíva aj tu moju kolegyňu, necháva si od nej nosit potraviny a iný tovar zo Slovenska, ešte az rožky... Mám toho fakt dosť, nemienim jej robiť poštovú dorucovatelku, ale neviem, ako jej slušne povedať, ze uz stačilo. Ona sa dovtipit nevie, ani keď sa tvárim nastvane. Co by ste robili? doma

michellemary
31. máj 2023

Keď sa nevie dovtípiť, povedz jej to na rovinu.

zalka
31. máj 2023

Dá ti balík...tak z fleku jej povedz 20e a nastav ruku. Donesú ti pre ňu balík tiež rovno 20e zahlas a kým nedajú balík neprevezmi.
A keď povedia prečo, tak povedz že to presiahlo únosnú mieru a nebudeš robiť kuriéra zadarmo.

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stellarstar
31. máj 2023

A ty nemáš jazyk jej povedať ze stačilo nie a už nebudem to robiť??

ivka225
31. máj 2023

Povedz jej, ze si sa rozhodla dorucovat zasielky aj pre inych ludi za 40 eur a ona, kedze ta k tejto myslienke inspirovala, moze mat polovicnu zlavu.

jaskolka
31. máj 2023

Veď hej to normálne otvorene povedz, že už to robiť nebudeš. Co je na tom ťažké?
Prepáč, Katka, už to nebudem robiť, nájdi si iný spôsob. Pekný deň prajem. Ahoj.

januska12323
31. máj 2023

Ako sa má dovtípiť keď na ňu zazrieš a aj tak to urobíš? Mala si jej dávno povedať nie a keď donesie neprebrať.

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
leskovael
31. máj 2023

Ja nechápem ako si dospelé osoby nevedia otvoriť ústa a povedať NIE. Ako sa môžeš pýtať čo by sme robili??? V prvom rade by som bola 1-2xx ochotná a hlavne už po pravom odoslaní balika by som jej okamžite napísala sumu a poslala iban nech mi pošle za doručenie a nie bola ticho a platila to zo svojho.... A v druhom rade by som jej najbližšie povedala že už nie. Nech sa nehnevá, ale obťažuje ťa to a hotovo tak nech si to už zariadi inak... Či sa zduje alebo nie, by mi bolo úplne jedno...

janetinka27
31. máj 2023

Ahoj, ked nevies ako jej to povedat, povedz jej, nehnevaj sa, ale mojmu manzelovi sa to nepaci.

mirkava
31. máj 2023

Asertivita nám mnohým chýba. Musíš vyjadriť priamo a na rovinu co cítiš, čo nie je ľahké "prepáč, nemôžem naďalej vybavovať tvoju poštu, nie je mi to príjemné hovoriť ti to takto priamo, lebo mame dobre vzťahy a nechcem ich pokaziť, ale už ma to obťažuje a prosím ťa o peniažky ktoré ma to doteraz stálo"

mirkava
31. máj 2023

@janetinka27 aj to je dobrý nápad robí to veľa ľudí, zvali to na niekoho kto nie je práve nablízku 😊

svetlonos
31. máj 2023

Ahoj, chcela som kamoske poslat balik velkosti 29x20x20 vaha asi do 200gramo. Sita lopta z latky. Islo o orepravnu spolocnost, kzira vozi vacsinou opatrovatelky z at / de na sk. Chceli 20 €, za list 15€. Pred 2 rokmi...
Znamej pivedz dost alebovfakt zavolaj do austria travel a zisti si, kolko by si im zaplatila za prepravu takych balikov 😉.
Ja nepoviem raz za cas ale s tym, ze ide o dobru kamosku. Mne tak moja sefka kedysi nosila Avivaz Softlan zlty z DE 😊 a kupovala mi ho vzdy jej mama, fut dochodkina. Bola zlata, ake ona chodila vyslovene koli projektu, na ktorom sme spolocne pracovali. Teda ziadne obchadzky. Keby kamoska potrebuje nieco z at, donesiem poslem. Ale robit niekomu blbca poskoka len tak a este na pravidelnej baze??
Co ty si nesvojpravna ci co? Ju posli do vieskam a vybavene.

janetinka27
1. jún 2023

@mirkava tak manzelovi sa to naozaj nemusi pacit. nejde o zvalenie na ineho. ja som mala podobny problem, kedy mala kamaratka dlhorocne problemy a velmi ma s tym zatazovala, obmedzovala ma v zivote a v manzelstve. moj muz ju respektoval, lebo sme si boli velmi blizke este skor ako som poznala jeho. az raz mi povedal, ze sa uz nemoze pozerat na to ako sa trapim a bol by radsej, keby som sa s nou uz nekontaktovala. a od toho dna mam pokoj.
je to autorkin muz. tyka sa to aj jeho, ked sa to tyka jej.

mamina7070
1. jún 2023

normalne jej napis ze prestavas preberat jej baliky a ak si predsa len da k tebe poslat ze ho nepreberies
ved to je znama znamej a este nema tolko chochmesu aby ti dala na postove ked chce nieco poslat ?
len ta vyuziva