Zmluva o obchodnom zastúpení - výpoveď v Allianz

15. júl 2024

Dobré ráno, mám zmluvu o obchodnom zastúpení v Alianz a neviem ako dať výpoveď. Poradíte mi niekto prosím

melanta
15. júl 2024

Napíšeš bežnú výpoveď, vzory nájdeš na webe. Napíšeš, že podávaš výpoveď z zmluvy .............. uzatvorenej dňa .................... Predpokladám, že v zmluve máš uvedenú výpovednú lehotu, pravdepodobne mesiac. Čiže v júly doručíš, na konci augusta skončíš.

autor
15. júl 2024

@melanta nebudem im vracať peniaze ktoré som dostala odtiaľ?

melanta
15. júl 2024

Aké peniaze? Ak myslíš provízie, nie. Ale provízie vraciaš, ak klient zruší alebo prestane platiť poistenie do 2 rokov (prípadne do inej doby, ako je určené). Ale to určite vieš. Táto podmienka sa ukončím zmluvy s poisťovňou neruší. Ak máš na mysli iné peniaze, tak treba si prečítať zmluvu.

autor
15. júl 2024

@melanta myslím peniaze z provízií

autor
15. júl 2024

@melanta mám to oznámiť manažérovi?

melanta
15. júl 2024

myslím peniaze z provízií - tak ako píšem, vracať budeš v budúcnosti iba provízie, kde klient zruší poistku do 2 rokov resp. podľa dohodnutých podmienok (tie vieš aké sú, vieš určite, kedy sa vracajú provízie). Ak sa tak stane, príde ti list z Allianz, s termínom a sumou, ktorú musíš do uvedeného termínu vrátiť.

mám to oznámiť manažérovi - nie si povinná, ale priemerne inteligentný človek to považuje za normálne a seriózne, že pošle kópiu aj svojmu manažérovi.

autor
15. júl 2024

@melanta ďakujem pekne za radu

dancingqueen321
18. júl 2024

Moja mamka musela vratit aj fix, ktory jej vyplatili, bolo to v zmluve podmienene kolko akych poistiek musi spravit a ked nesplnil ciel do urciteho obdobia a medzitym odisla, musela vratit.