Zmluva na dobu neurčitú, rodičovská a práca na dohodu

21. okt 2022

Prosím vás, je možné aby som počas rodičovskej šla robiť na dohodu do iného zamestnania ako je to moje, ktoré ma čaká az po skončení rodicaku? Kde mi to potvrdia na isto?
Viete co mylsim, hejze?
Som zamestnaná v zdravotníctve (verejná správa) som na rodicaku, dieťa ma 2r a do práce mojej sa chcem vrátiť az, ked bude mat 3...lebo 12h a nepretržita prevádzka.... A to kde by som mohla ist na dohodu robiť, je tiež zdravotnícky sektor ale súkromná ambulancia a len na 4h. a nie každý deň...

alenah31
21. okt 2022

Je to práca konkurenčného charakteru - podľa platnej právnej úpravy (viď ZP) môže zamestnanec popri svojom zamestnaní vykonávanom v pracovnom pomere vykonávať inú zárobkovú činnosť, ktorá má k predmetu činnosti zamestnávateľa konkurenčný charakter, len s predchádzajúcim písomným súhlasom zamestnávateľa. Ak sa zamestnávateľ nevyjadrí do 15 dní od doručenia žiadosti zamestnanca, platí, že súhlas udelil. Inak - úplne v pohode - môžeš pracovať, čo sa týka pôvodné PP budeš stále na RD - RP ti ostáva. A potom ako dieťa dovŕši 3 roky - môžeš mať aj PP aj dohodu pokiaľ to budeš časovo stíhať.

dame2
21. okt 2022

@alenah31 dobrý deň, vidím, že sa tomu rozumiete, môžem sa vás opýtať - keby si počas poberania RP nájdem prácu, ktorá nie je konkurenčná k môjmu súčasnému zamestnávateľovi, nemusím mu ani nič oznamovať? Ďakujem a pardon, že som sa privtrela do diskusie 🙈

alenah31
21. okt 2022

@dame2 Ak chcete vykonávať na dohodu či TPP (vy totiž môžete mať toľko PP koľko budete stíhať) činnosť, ktorá nie je konkurenčného charakteru k činnosti zamestnávateľa, nemusíte mať písomný súhlas zamestnávateľa.