Zmluva a dohoda o vykonaní práce

edithp
22. mar 2022

prosím vas, idem si sem pre radu... V potravinách sme mali inventuru, kde sme mali manko. Riaditeľ nam to spravil nasledovne, aby nam nemusel strhavat z výplaty a to tak, ze nam dal dohodu, a na tu dohodu si to musíme odpracovať cca 10 dni , pricom do riadnej dochádzky, ktoru mame na zmluvu odpracovať nam hodil dovolenku..
A tak sa chcem opýtať, ze ci mi moze dat dohodu od napr marca do juna, kym mam normálnu zmluvu u toho istého zamestnávatela, ci sa mi ta zmluva ktorú mam normálnu nepreklopi tou dohodou. Vôbec sa v tom nevyznám, takze neviem, ako to chodí, ak by tu bola nejaká osoba, ktorá sa do toho vyzná, bola by som vďačná.

babovka2321
22. mar 2022

@edithp napisem odveci ale... boze, to mas aj v zmluve, ze ked nesedi inventura, platia to zamestnanci? Predavaci v potravinach robia zvycajne tisic veci a este maju davat pozor, aby sa nekradlo? Robila som davno v obchode, kde sa predavali aj 500+ eurove veci a nikdy nikto zo zamestnancov ani cent neplatil za chybajuce veci...

edithp
autor
23. mar 2022

@babovka2321 ano tak by to malo byt.. lenze bohužiaľ my mame v zmluve dane, ze mame hmotnú zodpovednosť za tovar 😬

lucka_ke
23. mar 2022

ja by som nesúhlasila, zbytočne ti minie 10 dní dovolenky, ktorú by si si mohla čerpať v lete, ak máte v zmluve, že manko delíte medzi zamestnanxcov tak ho zaplať, ale nemíňaj si dovolenku a ešte pracovať ďalšie dni, navyše k tej dohode prídu odvody čiže celé zle podľa mňa

anna_2
23. mar 2022

hladat si novu pracu, okamzite. Ale jednym slovom dodavam, ze to asi nie je lahke pre taba, inac by si to uz spravila.

kristina350
23. mar 2022

@babovka2321 bohužiaľ vo väčšine potravín a obchodov to takto funguje. Aj u nás hmotná zodpovednosť za všetko keď niečo zmizne a nesedí inventúra sa to musí zaplatiť...tak isto sestra pracuje v tete a tiež majú hmotnú zodpovednosť

danieladeley
23. mar 2022

fuha a uz si to aj podpisala? manko bolo take vysoke, ze sa rovna 10 odrobenym dnom x pocet zamestnancov? Ostatne kolegyne suhlasia? Neviem ci sa toto vobec da dat dohodu popri zmluve v tom istom zamestnani. Ale uz len z toho principu, ze je to nejaky odrb s tou dochadzkou, by si s tym nemala suhlasit.