Ahojte, zaujímalo by ma názor ohľadom smennosti v práci. Je pre vás dôležité, či pracujete na 1,2,3 či 4 smeny ? Nočné ? Alebo neradi robíte nočné/3,4 smeny a radšej zarobíte menej bez nočných a robiť len na 1,2 smeny ?
Ako to máte vy ?
Ja si uz vobec neviem predstavit, ze by som robila nocne. Asi by som to uz fyzicky nedala. Kedysi, ked som mala 20, tak som vyskusala roznu zmennost v praci (aj 12tky, aj 16tky, aj nocne, aj ranne, aj poobedne). Teraz mam o takmer 20 viac a ked sa v noci nevyspim, tak cely nasledujuci den zomieram.
Ja mám krátky a dlhý týždeň. Mne to vyhovuje.sice dlhý týždeň tie tri dni je veľa,ale dá sa to zvládnuť. Viem sa objednať k lekárovi bez toho, aby som brala priepustku.ma to svoje výhody aj nevýhody.Ja by som nevedela robiť nočné ja som spachtos ja už o 22 spím 🤣.ešte ranné a poobedne si viem predstaviť.
moja mamina, otec, brat aj svagrina robia na smeny. Pre mna nepredstavitelne a majú u mna obdiv
Hlavne napr brat a otec ked tahajú 16ky a podobne
Ja si napr.neviem predstaviť chodiť do práce každý deň.Vzdy som robila a robím 12 tky.Mam viac volna ako som v práci.Nocne mi nerobia problem
Mne vyhovuje práca iba od pondelka - do piatka osmičky . So zamestnávateľom som sa dohodla že môžem chodiť na siestu ráno , čiže už o 14:30 sa môžem sa plnohodnotne venovať deťom a svojim potrebám. Cez vikendy chodíme na výlety , pobyty atd … ja si zas neviem predstaviť robiť poobedné, alebo nočné , či 12- tky . Síce možno máte viac voľna , ale na čo by mi bolo viac voľna , keby bolo deti a muž v práci .
@thor21 ja som mala najradšej ranné - poobedné na striedačku po týždni. Neznášam ráno vstávať, takže samé ranné boli pre mňa za trest, človek si bez dovolenky nič nevybaví, plus poobede som väčšinou kaput, pred poobednou toho spravím oveľa viac. Teraz musím robiť žiaľ aj nočné a tie nedávam, takže ak sa naskytne niečo iné na dve zmeny, určite budem zvažovať zmenu.
@lenka.25 no nemáme robíme viac ako osmičkári ked je dlhší mesiac. Ono sa to zdá,ale my sme nepretržitá prevádzka a robíme víkendy. A nikdy to nie sú dva celé dni voľna ak rátam ako robíme my. Keďže nie každý dokáže byť hore pp nočnej. Väčšina spíme. Niekto viac niekto menej. Ale pol deň je určite nič s dňa a další pol deň si rád,že si rád. Rozbitý na totálku. Takže samozrejme záleží aj natom akú prácu kto vykonáva. Rozdiel je mať pohodička a rozdiel niekde za pásom na normy a prácu 10hodin v stoji alebo behať 12 hodin akl je u nás.
@diewcatqoo zvyknúť sa dá ako sa hovori na všetko. Ale časom sa to práveže akosi zbiera a človek je unavený ešte viac .Ja robím 12tky nočné a je to záhul už po rokoch..
Ja mám rada nočné lebo je pokoj 🤣 neznášam ranné lebo treba vstávať akurát keby nám vrátili že by sme robili od nedele do piatka rána lebo trz robíme od pondeka do soboty a je to nanič 😁
@thor21 najhoršie čo može byť je striedanie ranna,poobedna,nočná...na to sa nedá zvyknúť...radsej 12tky aj ked ranna/nocna ale mas aj volno