Ahojte. Zaujímalo by ma či sa tu nájde niekto taký, kto zmenil prácu kvôli nátlaku v nej, napr. stres a podobne somariny. Ale ide o nervy a peniaze, tzmn. Že spadol napr. z 1500€ v čistom na dajme tomu 500 - 700€ v čistom ale je v tej práci kde zarobí menej spokojnejší. Je tu niekto taký? 😀😀😀
@sisa_s nie každý má hypotéku, pokiaľ nemá malé deti a ženskú na rodičovskom, tak prečo nie, dá sa uskromniť a určite lepsie žiť z menej a v pokoji ako sa každý deň stresovať a mat viac peňazí. To sa nedá dlho
Moj manzel.aj ked rozdiel nebol taky velky. A casom sa zmazal mozno na rozdiel len 100e.
@maciatkolulu tak ale clovek, co mal 1500 v cistom hadam ma aj nejaky standard 🙂 takze zase nie je lahke teraz sa zo dna na den zacat uskromnovat 🙂 samozrejme suhlasim, zalezi aj na inych veciach, ale toto mi pride obrovsky prepad platu
Ja veru poznám. Na mojasvadba je jedna kočka, obaja pracovali na vysokých manažérskych postoch, Flo prešiel na miesto učiteľa a Zuzka do predajne kníh. Obaja robia veci, ktoré sú ich vášňou. Museli sa síce presťahovať na internát, ale nikdy neboli šťastnejší. https://www.google.com/amp/s/domov.sme.sk/c/amp...
pokial by mi to zivot dovolil urcite by som preferovala pracu co ma naplna za menej penazi... poznam kocku co takto presla do skolky je stastna a pribyraba si napr kreslenim na tvar na detskych oslavach v lete na taboroch cise ak robis nieco co ta tesi a naplna tak sa ti tam aj prilezitosti dalsie ukazu... a ja slm tiez kedysi mega makala za vela penazi potom samozrejme prisli vazne zdravotne problemy telo mi dalo stopku. a potom som sa upokojila a robila za menej ale spokojna
Ja som sa o take pokusala, nevyslo, zas more stresu, tahat namiesto 8h 16h a pod sa ocakava, co odmietam, tak uvidime, ci ma vyhodia ci co. Jednoznacne by som si vazila kludny zdravy zivot nad peniaze. Pokojne zarobit aj vyrazne menej.
Ja som menila prácu kvôli blbej šéfke a dusenej atmosfére, ale teda nasla som si druhú prácu a 2x vyšší plat ako som mala. Ja by som nechcela zarábať v novej práci menej ako v bývalej, určite by som hľadala niečo aspoň platovo rovnaké ak nie vyššie.
Tu je najväčší problem sa preorientovať zo života na vysokej nohe. Mozes byt stastny, ale na druhej strane tá bude ubíjať to, že nemas ten komfort, ktorý si mala, pokial nemas partnera, ktorý sa o teba finančne postara. Ja som to riešila tak, že popri praci som sa venovala tomu, čo má baví, ale bol to len koníček a keďže to bol koníček na dobrovoľníckej baze(prospešný pre okolie a svet, ktorý som robila lepším), nachádzala som v tom uspokojenie a pocit sebarealizácie. Tým som si kompenzovala náročnú prácu.
@ssandyy Ja osobne by som radšej robila za menej v príjemnom prostredí pracovnom než za veľa v stresovom pracovnom prostredí. V práci je človek denne cca 8 hodín, čo je dosť, ak má byť stále v strese. Potom sa to odzrkadlí na zdraví. Ja som iba jedenkrát dala výpoveď a bolo to práve pre stresové pracovné prostredie (zlá vedúca aj práca bez presnej agendy).
Ja robim uctovnicku/ekonomku a sem tam zastupujem majitela firmy (celkom dost zarobim) ale nebavi ma to. Ked syn podrastie, chcem ist robit predavacku do maleho obchodiku .. Uprimne mi nejde o plat, lebo manzel sa postara a moja vyplata sa uz teraz odklada ale ja chcem mat robotu ktora ma bavi a nie robit tú, ktorú musím a robim ju s odporom...
Ja som zarábala okolo 3000 netto a odišla som na úrad práce, lebo som proste už bola z tej práce unavená. Chvíľu som si oddýchla na podpore a potom som sa pustila do podnikania, hoci som nevedela, či mi to pôjde a ak hej, tak ako rýchlo sa to rozbehne. Dnes to považujem za najlepšie rozhodnutie. Žijeme len raz. Áno, peniaze potrebujeme ak chceme bývať, jesť, byť zdraví, ale nie sú všetko.
Waw zienky ani som nečakala také príbehy. Ďakujem Vám za odpovede. Je pravda že štandard je nastavený pretože s mužom máme dobre platy nemyslím tým drahé handry ani nič podobné ale dalo by sa uskromniť to by mi problém podľa mňa až tak nerobilo. Len sa neviem nejak rozhodnúť pretože ťa práca ma napĺňa, baví, vždy som to chcela robiť, len som nečakala taký stres ktorý je zbytočné vyvíjaný. Nie je to vždy len ja si to niekedy beriem veľmi k srdcu. Potom rozmýšľam nad tým že ak by som aj odišla za menej stresovou a náročnou prácou tak aj v tom obchode fabrikách predajniach sa nachádzajú zli ľudia, zli sefovia, zly kolektív. A s mojim šťastím by som išla robiť za menej peňazí ku takým istým hlupym sefom 😀😀😀😀
Na podnikanie ambície nemám a obdivujem takých ľudí čo sa do toho pustia v dnešnom preplnenom svete. Je to taká dilema riadna pre mňa.
Ja som vždy odišla z práce, ktorá ma psychicky ubíjala... tak ti poviem, peniaze ti budú na nič, keď ťa trafí šľak...
Neviem ci ti môj príspevok ale ja som zarabala 550e v čistom a do prace som chodila so stiahnutým žalúdkom a v noci som nespala, teraz mam 370e a do prace chodím rada. Ale je pravda ze u nás zarobí niečo aj manžel, moja výplata je akurát nájomné.
@caroline_ je to na hanbu štátu že ešte su take platy ako 370. Dala by som taký plat všetkým poslancom. Veľa robí aj keď muž prinesie niečo domov. A veľa závisí že nikto si nič nevykrikuje. Popravde 370 si už neviem ani ja predstaviť . Keď som robila popri skolach tak som si vedela zarobiť aspoň tých 500€ ako brigadnik. Mne by len stačilo keby zopár šéfov odišlo z mojej práce 😀😀😀 a môj problém by sa vyriešil. Hahahaha.a akú prácu vykonavas ak smiem vedieť? 🙂
@ssandyy v nákupnom centre, v takom ostrovceku, predávame čokolády, bonbóny, zmrzlinu a vyrábame wafle. Robim cca 3x do týždňa, dni ktoré chcem, som tu sama, a teda mam doma čas aj na učenie, dokončujem si maturitu externe a chodím na skusky s čím mi šéfka vždy vyhovie. Akurát včera som doniesla domov výplatu, spomínaných 370 a hovorím manželovi že mohlo byt aspoň o 100vku viac a on nato ze radšej nech zarobím menej, s tým ze budem chodiť do práce rada a nebudem mat úzkosti ako byť niekde síce za viac peňazí ale striedať roboty skoro každý mesiac.,a ze on zvyšok zarobí, a mam 22 rokov takže nie je to naveky
@ramzes1980 plne ta chapem .. Moj muz donesie domov tych 4-5 tisic podla toho aky ma mesiac a preto moja vyplata je zanedbatelna ..
Odišla som. Bez ďalšej práce na ruke. Za tie nervy mi to nestalo.
@ssandyy občas mi to tiež napadlo ale tak sme spolu 8 rokov, sme manželia, pred 9 mesiacmi sme sa presťahovali do iného mesta do podnájmu ktorý je na mna, on pracuje z domu cez pc takže jeho príjem je raz 690 raz 100 eur ako kedy, účet mame spoločný, my sme tak jeden od druhého finančne závislí by som povedala. A ak b sme sa rozviedli co tak zatiaľ nevyzerá tak by som si našla asi nejakú úžasnú pracu na prežitie, a on to isté. A co sa týka nejakého môjho ega tak beriem to tak ze to nie je navždy 🙂
@ssandyy no ja teda nepoznam 😀 lebo ak zarobi 500 v cistom, mozno nebude mat stres v praci, ale stres doma, lebo zaplati najom/hypoteku a stravu a je na nule 😀 takze v konecnom dosledku stastny nebude aj tak