Ahojte, chcem sa opýtať na váš názor. Ostali by ste v práci kde nie ste úplne šťastné? Finančne je ohodnotená nadštandardne, ale vadí mi pracovné prostredie plné stresu, kriku, tlaku, vnucovania názorov a negativizmu. Viem, že v žiadnej inej práci nebudem tak ohodnotená, ale čím ďalej tým viac vidím negatíva a finančná stránka ide bokom. Ako by ste postupovali? Čo by pre Vás malo prednosť? Pokoj a kľud (samozrejme nemusí tiež byť v novej práci), alebo finančná stránka ( tá viem že inde nebude lepšia ani porovnateľná)?
Skús pohľadať, za mňa radšej priemerný plat a žiaden stres než nadpriemerný plat a každý deň úzkosti
@smutok20 sla by som do menej platenej prace. Toto je čisté psycho, ale nedivim sa, ja som zazila tiez a bola som odidena inam a neľutujem ani sekundu. Zdravie si za peniaze nekupis. Inak v 99 per. je to na týchto pozíciách takto. Bohužiaľ. A tlaky vyvíjajú manageri ktorí fukaju p.. (preto su aj výkonnejší, podrezany jazyk, na všetko odpoveď apod. - tiez zažite, takze viem.)
ešte by som zaťala zuby, privrela oči a len pekne zostala v súčasnej práci ...
@barborachors to som myslela že uz je davna minulost ze manazeri fukaju
@barborachors Ja som práve na manažérskej pozícii v podstate jedna z najvyšších vo firme, ale možno práve preto že nefúkam sa tam necítim šťastná. Občas by som najradšej išla krájať salámu do potravín, odrobiť si svoje a čistá hlava. Toto je už na palicu, akože práca by sa ešte dala nejako zvládnuť, ale to vnucovanie názorov, negatívna atmosféra…neviem sa akosi rozhodnúť, som tam už 10 rokov ale vidím aj spatne, že už to nie som ja ..
@reddflowerlife nemyslím si že tam niekto fúka 🤷♀️
Kvôli zdraviu by som odišla.
@smutok20 ja teraz koncim vo firme k 30.6, nieco obdobne ako ty, vysoka pozicia, vysoky plat a stresu tolko, ze to naozaj za to nestoji. Ked som chcela ludi navyse, tak nepotrebujem, ked riesim, ze robim 10-12 hodin denne tolko je prace, tak podla europskej sefky mozem 14... Takze nebudem vobec.. a som s tym po par tyzdnoch uz ok. Praca dobra, klienti super... Priama nadriadana (menila sa mi pred par mesiacmi) totalna krava.. prehovarali ma, chceli zmenit reportovaciu strukturu, atd... Ale potrebujem oddych, odrazilo sa mi to velmi na zdravi, v kuse chora...
Odišla som z práce, nakoľko sa mi nepáčil systém, fungovanie, prístup, dokopy nič, okrem platu. Išla som inde, kde som robila to iste, v príjemnejšom prostredí, systém fungoval, v podstate nemusím dochádzať, avšak za plat menší o 25%. Prešlo 5 rokov, vsetko funguje a aj plat dávno a značne prekonal povodne zamestnanie …
@andaluzia12 takze to bolo správne rozhodnutie
@smutok20 ano dlhsie, predsa pozicia dobra, na trhu (specificky) mam dlhorocne meno, posledna kvapka bolo zvysenie budgetu o 25 percent, kedze vraj mam byt ambiciozna a moj odhad 10-12 bol pesimisticky a na to platovy dekret so zvysenim (1,5 percenta - ), takze uz nebolo o com...
@smutok20 ja som tak zmenila 🙂 mala som vyborny plat i kolegov, ale casovy a tlakovy psycho teror. A sla som do prace, kde mam zlomok zo sumy, co som predtym zarabala. A som spokojna, citim sa naplnena, vidim po sebe vysledky a kazdemu taku zmenu, ak ma vnutorny citak, ze to tak ma byt odporucam 🙂. Podotykam skoro 17 rokov som bola v predoslej firme.
@karollka21 ďakujem za tvoj postoj. Chcelo to asi kus odvahy, však? Tá mi dosť chýba, navyše majiteľ firmy je vzťahovačný a zrejme nepojde o mierumilovné ukončenie pracovného pomeru. Ale asi je naozaj čas urobiť ten krok…
@smutok20 velmi velmi dlho som vahala....3 deti, hypoteka, vseobecne financie, ci to s manzelom dame. Asi tri roky mi trvalo, kym som sa odhodlala. A zistila som, ze vsetko sa da a zvladne, len sa netreba bat. Drzim palce 🙂
V práci si väčšinu času.. peniaze nie sú také hodnotné v živote ako práve ten čas..takže moja odpoveď je jasná. Nie, neostala by som.
@smutok20 a zabudla som....ten vnutorny pocit, ze zrazu nie som len cislo a negenerujem len tabulkove nezmysly, ze mam pre niekoho vyznam a vidim realne zmeny a napredovanie (robim asistentku na skole) sa neda nijakymi peniazmi kupit 🙂
@smutok20 vybrala som si klud. aj ked je to relativne, musim kvoli zmene profesie studovat a platovo teda nic moc 🤣🤣🤣
Pokial by zmena prace nesposobila to, ze by som nemala ani na chleba, tak urcite by som radsej pracovala za menej, ale v klude.