Zmena zamestnania pred plánovanou materskou

muskamala
26. feb 2015

Ahojte dievčatá,
idem sa sem poradiť, lebo naozaj neviem, čo robiť. Už dlhú dobu uvažujem o zmene zamestnania, no problém je v tom, že s manželom plánujeme v blízkej dobe začať pracovať na bábätku. Situácia je taká, že oblasť v ktorej pracujem ma absolútne nenapĺňa, a horšie je to ešte o to, že v spoločnosti v ktorej pracujem sa nemám kde ďalej posunúť, čo ma totálne demotivuje. Kolektív aj atmosféra vo firme je v pohode, ani plat nie je až taký zlý, ale to je tak všetko čo môžem očakávať ďalšie roky. Totižto túto prácu som začala robiť ešte počas štúdia na VŠ a akosi som tu stvrdla, no rada by som robila to, čo som vyštudovala, to by ma skutočne napĺňalo a bavilo. Mám už dlhšie zmapované ponuky na trhu práce a je viac pozícií, na ktoré by som sa mohla prihlásiť, no tu je ten problém, že tým že mám už 28 rokov a manžel 34 chceli by sme čím skôr začať pracovať na bábätku, tak teraz neviem čo robiť. Nechcem už čakať ani s plánovaním rodiny, no nerada by som otehotnela hneď v momente ako začnem nové zamestnanie.... ako by sa asi na mňa dívali, že dali mi šancu a ja som ich len využila... . Uvažovala som, že zmenu zamestnania budem riešiť po materskej, ale budem mať už potom vôbec šancu na zmenu s malým dieťaťom? Viem že sa nemusí hneď zadariť, ale aj môže. Vždy keď som už odhodlaná, že predsa idem do toho, že chcem zmenu , tak sa vždy zabrzdím a radšej zvolím "pohodlie" súčasného stereotypu, ale ja viem že mám na viac a tú zmenu naozaj chcem, len sa bojím ako to celé vypáli. Budem rada keď mi poviete svoj názor na túto situáciu. Možno len potrebujem nakopnúť, zbaviť sa pochybností, alebo naopak držať sa pri zemi a zvoliť istotu?

maznacik007
26. feb 2015

Nie v tomto stadiu by som pracu nemenila ale zacala pracovat na babetku v klude v prostredi kde vies co mozes cakat a nie na novom kde sa budes triast aby si cez skusobnu dobu neotehotnela a aby ta neprepustili.
Radsej by som potom na MD si dorobila nejake kurzy na osviezenie toho co si studovala si podla veku cca 4 roky mimo VS takze si na tom horsie ako cerstvy absolvent a vratila sa skor do prace ale teda uz si hladala v tom tvojom vystudovanom odbore... povodny PP si mozes ponechat keby nieco...

siska53
26. feb 2015

@muskamala ja som tiez zvazovala zmenu zamestnania,tiez zamestnanie bolo fajn,len uz som.tam.bola dlho,zvazovala.som,ci sa nepokusit zamestnat sa i inde. Ale tiez som vahala,kedze sme sa dohodli s partnerom na dietati,mali sme presny plan,kedy sa on zacneme pokusat. Nechala som to teda tak a ani som ziadne ponuky nevyhladavala. No a maly sa navyse prihlasil skor,ako sme my o pocati uvazovali.🙂
Mame teraz deti uz dve,ja som vlastne zamestnanie zmenila - 5r.matka na plny uvazok 🙂, chcela som sa do svojej povodnej prace vratit, ved zle nebolo. No a nemam kam. Takze som nutena si pracu hladat teraz,ked som taku myslienku skor nemala. Aj to sa stava.

No ty,ak tuzis posunut sa dalej,tak sprav,nevies,kedy sa vam dietatko zadari,mozno tym,ze sa zacnes sustredit na hladanie novej roboty,pocnes, ani nevies ako. 🙂
Mala som kamosky z byvaleho oddelenia,ktorym sa nedarilo babo. Pomohla az zmena zamestnania.

Tak nech ti to vyjde tak,ako si zelas.

bonaqa2013
26. feb 2015

No niekedy je to ťažko. Ja mám s tým osobnú skúsenosť. Narýchlo som musela zmeniť zamestnanie. Proste mi bolo oznámené že alebo mi dajú výpoveď, alebo na inú pracovnú pozíciu ma preradia do ich s.r.o.
zobrala som preradenie. Lenže tam som sa nepohodla so šéfom a okamžite som napísala výpoveď. Dobre. A o pár dní som sa dozvedela, že som tehu. Prácu som si hľadala aj tak. koncom sept. som nastúpila do novej práce a koncom jan. som mala termín. V nov. som oznámila, že v jan .idem na MD. bolo mi to nepríjemné ale čo už. Šéf sa ma opýtal kedy sa vrátim do práce, povedala som že tak o 3-4 mesiace. Samozrejme narodilo sa jedno dieťa, potom druhé a potom ešte aj tretie - ktoré malo obrovské zdrav. problémy. A tak som doma už 9 rokov. Čo bude ďálej neviem.
Na tvojom mieste by som riskla novú prácu, však ani tehu nemusí hneď prísť - niekedy to potrvá aj dlhšie. A potom keď sa narodí bábo, tak rýchlo porozmýšľať ako to zariadiť ďálej - jasle, MŠ, babky, opatrovateľka a pod.

zeriempizzu
26. feb 2015

Nejak nechapem lebo podla mna sa to da pekne sklbit. Skusajte otehotniet a popri tom hladaj. Ved novu pracu tiez zo dna na den nenajdes a o tom ci si otehotnela zistis 2 tyden po. Ja nevidim problem. Ak dostanes ponuku a nebudes tehotna, kludne ju vezmes a 2 - 3 mesiace si date s plodenim pauzu nech dobre rozbehnes v novej praci. Ak tehotna pri novej ponuke uz budes, rozhodnes sa ako dalej potom. To je uz lahke - najhorsie je vsetko chciet a nic na ziskanie toho co chces nerobit.
A inac, si stale mladucka, casu mas viac ako dost a nemas sa kam ponahlat s detmi.

muskamala
autor
26. feb 2015

@maznacik007
@siska53
@bonaqa2013
@zeriempizzu ďakujem dievčatá za vaše názory. Každá vaša reakcia vniesla do mojej dilemy nové myšlienky, mám teda nad čím uvažovať. Viem že musím konať keď chcem zmenu a nie len donekonečna uvažovať a hľadať "výhovorky". Viem že som zaspala na vavrínoch a mala som to riešiť už skôr, mohla som už byť zabehnutá v novej práci ale darmo plakať nad rozliatym mliekom. Teraz musím spraviť všetko pre to, aby som sa pohla vpred, sama som zvedavá ako to dopadne 🙂

scarlett1410
26. feb 2015

Mna zobrali do novej "vysnenej" prace s ty, ze som im dokonca oznamila, ze som tehotna..este som v skusobnej dobe tak sa stale bojim ako to dopadne ale dufam ze dobre 🙂 ja si myslim ze by si mala skusit aspon hladat, nie je nic horsie ako praca ktora ta frustruje. a ked si zelas rodinu zaroven pracovat na babatku 🙂